6 manieren om dammen tegen een computer te spelen

Inhoudsopgave:

6 manieren om dammen tegen een computer te spelen
6 manieren om dammen tegen een computer te spelen
Anonim
Man speelt een online game op laptop
Man speelt een online game op laptop

Checkers worden vaak over het hoofd gezien ten gunste van bordspellen met een moeilijkere reputatie en blijven een geliefd spel waarmee jonge kinderen en tieners hun eerste poging tot strategisch denken kunnen wagen. Terwijl u zich waarschijnlijk nog herinnert dat u dammen speelde op een tafelblad, hoeven kinderen tegenwoordig niet te wachten tot een broer of zus of ouder ermee instemt een ronde met hen te spelen. Ze kunnen met een simpele klik op de knop dammen tegen een computer spelen. Natuurlijk kun je ook een regel uit hun speelboek halen door je eigen vaardigheden te testen met deze snel bewegende CPU's.

Plaatsen om online dammen te spelen

De digitale gaminggemeenschap is niet beperkt tot MMORPG's met hoge grafische prestaties; er zijn veel toegewijde bordspelspelers die computersimulaties gebruiken om hun vaardigheden voortdurend aan te scherpen. In feite hebben games als schaken een bloeiende online community, gevuld met zowel professionele spelers als gewone spelers die hun liefde delen voor deze recreatieve overblijfselen uit het verleden. Als u zich echter niet helemaal op uw gemak voelt bij het spelen tegen een echt persoon, of als u gewoon niet wilt wachten tot echte mensen hun zet doen, kunt u zich wenden tot online schaakborden die tegen een computer zijn opgesteld. CPU's zorgen voor snelle en beslissende tegenstanders en kunnen worden geprogrammeerd om op verschillende moeilijkheidsniveaus te spelen, wat betekent dat je niets opoffert als je tegen een computerprogramma speelt in plaats van een echt persoon.

24/7 dammen

Je kunt de hele dag, elke dag, dammen spelen bij 24/7 dammen. Met 24/7 checkers kun je beter aanpasbaar dan de meeste andere online damprogramma's, de moeilijkheidsgraad (makkelijk, gemiddeld, moeilijk), de kleur waarmee je wilt beginnen en of je Force Jump wilt inschakelen. Het spelbord zelf wordt gelanceerd in een formaat dat groot genoeg is, zodat mensen met een slechter gezichtsvermogen of die moeite hebben met het kijken naar schermen gemakkelijk kunnen spelen. Op dezelfde manier wordt het spel gespeeld met een rood en groen kleurenschema, wat betekent dat het voor rood-groene kleurenblinden moeilijker kan zijn om de stukken te zien.

Kaartspel's Dammen

Dit simplistische online damspel is perfect voor iemand die slechts een of twee rondes van het spel wil spelen zonder te hoeven knoeien met instellingen of een ingewikkelde openingsronde. Open gewoon de link en je bent klaar om een aanval uit te voeren op de razendsnelle CPU. Een ander positief kenmerk van de schijven van Card Game is dat het spel je alle mogelijke zetten laat zien die je beschikbaar hebt voor elk van je tokens tegelijk. Deze visuele mapping helpt nieuwkomers in het spel de kunst te oefenen van het zien van de mogelijke zetten voordat ze daadwerkelijk op het bord verschijnen, net zoals iemand doet wanneer hij van tevoren op schaakzetten anticipeert.

De Damas-app

Als je liever dammen speelt op je telefoon en geen verbinding wilt maken met een spel via internet, kun je eenvoudig de Damas-app downloaden die speciaal voor Android is gemaakt. Deze app is vooral interessant omdat spelers hiermee niet alleen hun vaardigheden in Amerikaans dammen kunnen verbeteren, maar ook in Turks, Internationaal en Spaans dammen. Verleg de grenzen van uw kennis over mondiale dammen door vandaag nog de Damas-app te downloaden.

Dammen van coole rekenspellen

Cool Math Games is een beruchte website met een verscheidenheid aan kindvriendelijke, losjes educatieve spellen, waarvan er één een eenvoudige versie van dammen is. Je kunt ervoor kiezen om tegen de computer of tegen een andere speler te spelen en als witte tegenstander voor de overhand te vechten. Hoewel de game duidelijke, eenvoudige graphics heeft, kan de CPU iets langzamer zijn dan andere online games op deze lijst, wat betekent dat je niet naar deze game wilt gaan als je op zoek bent naar maximale snelheid.

Isometrische dammen

Neem het conventionele dambord en kantel het op zijn as met dit online spel Isometrisch Dammen. Absoluut de meest aanpasbare van alle online schijven op deze lijst. Met isometrische schijven kun je niet alleen de kleur van het bord en het scherm zelf wijzigen, maar ook of je wilt dat de stukken achterwaarts of in volgorde kunnen bewegen, of gedwongen worden om neem alle stukken die kunnen worden gepakt. Bovendien kun je kiezen tussen een eenvoudig en een moeilijk spel, en met een razendsnel CPU-programma is deze versie van digitale dammen een van de beste die er is voor zowel jonge als volwassen spelers.

Springkikker

Voor een supersimplistische, uitgeklede versie van dammen, ga je naar het felgekleurde bord van Springfrog. Dit kleine bord, verkrijgbaar in oogverblindende blauwe en paarse tinten, doet ongelooflijk denken aan de begindagen van het internet, toen AIM en MySpace een rage waren. Een voordeel van het kiezen van een meer minimalistische benadering van een damsimulatie is echter dat u zich weer kunt concentreren op de strategie van het spel zelf.

Strategieën om te winnen tegen een CPU

Computertegenstanders zijn gebouwd om nauwkeurig en snel te zijn, wat zelfs de beste damspelers kan ontwapenen. Er zijn echter een paar verschillende strategieën die je kunt gebruiken als je tegen een CPU speelt om je kansen om ze elke keer te verslaan te vergroten:

Dammenchips op toetsenbord
Dammenchips op toetsenbord
  • Zoek naar herhalende patronen- Sommige CPU's hebben geen programma's die zo geavanceerd zijn als andere, wat betekent dat de computer waartegen je speelt de neiging kan hebben om zetten of reeksen te herhalen tussen elke volgende game. Daarom moet u op deze reeksen letten, zodat u beter voorbereid bent om de computer eerder uit te schakelen.
  • Bekijk het hele bord - U zou in de verleiding kunnen komen om u te concentreren op het verplaatsen van stukken aan de ene kant van het bord om de soortgelijke zetten van de computer aan de andere kant tegen te gaan; de computer zal echter vaak onverwachte bewegingen aan uw kant maken wanneer u dit het minst verwacht. Zorg ervoor dat je het hele bord in de gaten houdt om te zien of er bedreigende zetten worden gedaan.
  • Beweeg niet te snel - Omdat CPU's zijn geprogrammeerd met verschillende reeksen om op verschillende bewegingen te reageren, lijkt het erop dat ze heel snelle beslissingen nemen. Laat deze snelheid je niet beïnvloeden om overhaaste beslissingen te nemen met je eigen bewegingen, wat ertoe kan leiden dat je onbedoeld plekken open laat voor aanvallen.
  • Verander de moeilijkheidsgraad - Als je echt moeite hebt om je computertegenstander te verslaan, en je hebt de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad van het spel te veranderen, dan kun je dat absoluut doen. Dit helpt je om je eigen vaardigheidsniveau beter af te stemmen op de computer, en kan de beslissende factor zijn als je uiteindelijk wint van dat lafhartige programma.

Oefening baart kunst

Zoals ze zeggen: oefening baart kunst, en hetzelfde geldt voor succes bij strategiespellen zoals dammen. Hoewel het in het echte leven heel moeilijk kan zijn om mensen te vinden om tegen te spelen als je de tijd hebt om een spelletje te spelen, moet je je niet laten ontmoedigen om een ronde of twee mee te doen en in plaats daarvan met verschillende online versies experimenteren. Of je nu tegen echte tegenstanders wilt spelen of het tegen een computerprogramma wilt opnemen, er zijn talloze opties waarmee je je grenzen kunt testen.

Aanbevolen: