Beste beoordelingsdiensten voor sportmemorabilia

Inhoudsopgave:

Beste beoordelingsdiensten voor sportmemorabilia
Beste beoordelingsdiensten voor sportmemorabilia
Anonim
Gesigneerd honkbal
Gesigneerd honkbal

Door een taxatie van uw collectie sportmemorabilia te verkrijgen, kunt u de waarde van uw artikelen vaststellen, of dit nu voor verzekeringsdoeleinden is of om uw nieuwsgierigheid te bevredigen. Of u ervoor kiest om het onderzoek zelf te doen of een professionele taxateur in te huren, moet in de eerste plaats afhangen van de reden voor de taxatie. Voor verzekeringsdoeleinden wordt een professionele taxatie aanbevolen, maar om uw eigen nieuwsgierigheid te bevredigen, kunt u uw items zelf onderzoeken en een geschatte waarde krijgen.

Hoe u een erkende taxateur bij u in de buurt kunt vinden

Neem contact op met de International Society of Appraisers (ISA), Appraiser's Association of America (AAA) of de American Society of Appraisers (ASA) om een geaccrediteerde taxateur bij u in de buurt te vinden. Deze groepen accrediteren hun leden en stellen registratievereisten. Zoek naar taxateurs die geslaagd zijn voor het Universal Standards of Professional Appraisal Practice (USPAP)-examen. Dit zorgt er ook voor dat u een professionele beoordeling krijgt.

Betaalde sportmemorabilia taxaties

Als u een professionele taxatie nodig heeft, vaak voor verzekeringsdoeleinden of als het item in kwestie zeer waardevol is, moet u waarschijnlijk voor de taxatie betalen. Op sommige plaatsen worden kosten per uur, per item of een andere combinatie van kosten in rekening gebracht.

  • Bob & Sally Connelly Taxaties en landgoedverkoop - Bob Connelly is lid van de ASA en heeft gewerkt voor de Baseball Hall of Fame en het National Museum of Racing en Hall of Fame. Neem contact met hem op voor vergoedingen en evaluatiedoeleinden.
  • Verzamelen met Jeff Figler - Jeff Figler is lid van zowel de ISA als de AAA. Hij is de auteur van verschillende boeken en heeft gewerkt met spraakmakende verzamelobjecten. Vul zijn aanvraagformulier in om een professionele taxatie te krijgen.
  • Leila Dunbar Appraisals & Consulting LLC - Leila Dunbar is lid van de AAA en ISA. Ze werkt met items in de sport, van golf tot basketbal tot de Olympische Spelen. Haar taxaties zijn te zien geweest op de Antiques Roadshow. E-mail haar voor informatie over haar taxatiediensten.
  • Baseball in the Attic - Hoewel honkbal in de naam staat, beoordeelt de taxateur van de website, Michael Osacky (ISA), niet alleen kaarten in honkbal, maar ook in voetbal en basketbal. Ook taxeert hij andere zaken zoals handtekeningen en reclameborden. Vul het online aanvraagformulier in voor meer informatie.

Gratis sportmemorabilia taxaties en taxaties

Als u geen professioneel geaccrediteerde taxatie nodig heeft en alleen een idee wilt van wat uw item waard is, zoals een set antieke golfclubs, heeft u verschillende opties. Als uw gratis taxatie afkomstig is van iemand die niet is geaccrediteerd, is uw taxatie mogelijk minder nauwkeurig en ligt deze ver boven of onder de waarde van de items.

Online-opties

Een aantal consignatie- en veilingbedrijven bieden gratis en vrijblijvende taxaties online aan. Voor de meest nauwkeurige beoordeling kunt u afbeeldingen van uw items toevoegen. Houd er rekening mee dat het onwaarschijnlijk is dat deze gratis taxaties voor verzekeringsdoeleinden worden geaccepteerd. Ze zijn doorgaans alleen bedoeld voor wederverkoop, consignatie, veiling of voor uw persoonlijke gegevens. Zie elke individuele website voor meer details.

  • Lelands - Beschrijf uw item(s) of collectie en stuur maximaal drie afbeeldingen om een idee te krijgen van wat ze waard kunnen zijn. Verwacht binnen ongeveer een week iets te horen. Ze verkopen alles, van kampioenschapsringen tot wedstrijdknuppels, truien en ruilkaarten.
  • Grey Flannel Auctions - Als u denkt dat uw sportmemorabilia (truien, handtekeningen en meer) meer dan $ 100 waard zijn, kunt u een aanvraag sturen naar Gray Flannel Auctions. Het bedrijf vraagt u een vervolgbericht met afbeeldingen te sturen, zodat u snel een idee krijgt van wat het verzamelobject waard kan zijn.
  • Erfgoedveilingen - Dit grote veilinghuis heeft een veilingevaluatieservice voor sportkaarten en sportmemorabilia. Voeg informatie over uw items toe en stuur foto's in om de beste schatting te krijgen. Er is zelfs een optie om het formulier naar uw telefoon te verzenden, zodat u onderweg gemakkelijk waarden kunt invoeren.

Lokale evenementen

Lokale sportshows, fanfest-evenementen en congressen kunnen experts en taxateurs uit het hele land inschakelen, waar ze reclame maken voor gratis taxaties. Controleer de lijst met items waar de taxateur naar wil kijken voordat u uw item(s) binnenbrengt; ze kunnen zich specialiseren in bepaalde sporten of soorten items (zoals handtekeningen of uitrusting). Mogelijk bent u beperkt tot één item en moet u mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid tijd in de rij wachten.

Tips voor het vinden van de waarde van uw sportmemorabilia

Als je alleen maar een honkbalfiguur wilt en je geen zorgen maakt over een taxatie van sportverzamelobjecten voor verzekeringsdoeleinden, kun je vaak zelf een goed idee krijgen van de waarde van het verzamelobject.

  • Evalueer het item eerlijk. In wat voor staat verkeert het? Hoe beter de conditie, hoe waardevoller het is.
  • Bekijk een goede prijslijst voor sportverzamelaars.
  • Kijk naar de veilingaanbiedingen op eBay voor items die hetzelfde zijn als die van jou. Zorg ervoor dat u de veilingen controleert die zijn afgelopen om de werkelijke verkochte prijzen te zien. In de linkerzijbalk vindt u een link naar voltooide veilingen.
  • Zoek op Google naar het item op naam. Zoek bijvoorbeeld naar 'Babe Ruth-honkbalkaart uit 1968'. Geef zoveel mogelijk details. Vergelijk jouw items met de andere die in de zoekopdracht voorkomen.
  • Bepaal of uw item zeldzaam is. Zeldzame, moeilijk te vinden items zijn vaak meer waard dan gewone, populaire stukken.
  • Is uw artikel geverifieerd? Als uw antieke of vintage sportmemorabilia een echtheidscertificaat hebben, is deze wellicht meer waard.
  • Woon shows en congressen bij die gespecialiseerd zijn in jouw categorie verzamelobjecten. Netwerken is altijd een goed idee en u krijgt een idee van waar uw verzamelobjecten voor worden verkocht.
  • Check lokale winkels en vergelijk je verzamelobjecten met de items die ze verkopen.

Vind de waarde van uw sportverzamelobjecten

Als je een fervent verzamelaar bent van professionele voetbalmemorabilia of een enorme collectie gesigneerde Olympische truien hebt, wil je misschien weten wat ze waard zijn voordat je ze verkoopt, zodat je de beste prijs kunt krijgen. Als u van plan bent uw artikelen te verzekeren, heeft u een professioneel uitgevoerde taxatie nodig.

Aanbevolen: