Hoe u oppasbanen kunt krijgen & Adverteer uw diensten

Inhoudsopgave:

Hoe u oppasbanen kunt krijgen & Adverteer uw diensten
Hoe u oppasbanen kunt krijgen & Adverteer uw diensten
Anonim

Met een paar eenvoudige tips kun je adverteren en meer oppasopdrachten binnenhalen.

Vrouw brengt geweldige tijd door met een klein meisje thuis en ze tekenen samen
Vrouw brengt geweldige tijd door met een klein meisje thuis en ze tekenen samen

Oppassen kan een geweldige bron van inkomsten zijn voor zowel tieners als volwassenen. Als je van kinderen houdt, vraag je je misschien af hoe je oppaswerk bij jou in de buurt kunt vinden. Het kan wat werk vergen om je bedrijf te laten groeien, maar met het juiste netwerk en de kennis over hoe je reclame kunt maken voor je oppasdiensten, krijg je voor je het weet optredens!

Hoe je oppaswerk kunt krijgen

De eerste stap voordat je een baan probeert te krijgen, is leren hoe je babysitter kunt worden - dit betekent bijvoorbeeld dat je een CPR-certificering krijgt, de wettelijke oppasleeftijden in jouw land kent, ervaring opdoet met kinderen door vrijwilligerswerk te doen of op te passen voor vrienden of familieleden, en het maken van een cv.

Als je eenmaal wat informele ervaring hebt opgedaan, wil je waarschijnlijk wat regulier werk binnenhalen. Allereerst moet je jezelf op de markt brengen. Het goede nieuws is dat jij het een stuk gemakkelijker hebt dan je ouders. Het internet maakt het eenvoudig om potentiële klanten te bereiken. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan!

Bouw uw online profiel

Hoewel internet u gemakkelijk toegang geeft tot potentiële banen, kan het ook uw werkdruk beperken als uw sociale mediapagina de verkeerde signalen afgeeft. Kijk eens naar je Facebook-, Instagram-, TikTok- en Twitter-pagina's en bedenk wat een ouder als een negatieve factor zou kunnen zien.

Je wilt jezelf portretteren als een modelstudent, een harde werker en iemand die om anderen geeft. Zorg ervoor dat je er goed uitziet op deze platforms voordat je ergens solliciteert.

Overweeg bovendien om je huidige profiel bij te werken. Vul de velden in met de titels 'Bio', 'Werk', 'Opleiding' en Hobby's.' Sociale media zijn een van de eerste plaatsen waar ouders zullen kijken om meer over je te weten te komen, waardoor deze pagina's een gemakkelijke plek zijn om reclame te maken voor je vaardigheden. Vermeld uw certificeringen, vrijwilligerswerk met kinderen en dieren, en zelfs uw buitenschoolse activiteiten.

Taakdocumenten voorbereiden

Hoewel de meeste mensen tegenwoordig hun oppasmarketing online doen, is het belangrijk om ook fysieke werkdocumenten te hebben. Zorg er dus voor dat u uw cv, referentiepagina en eventuele aanbevelingsbrieven bij de hand heeft voor het geval iemand contact met u opneemt voor meer informatie. U kunt ook betaalbare visitekaartjes maken bij Office Depot of via online printservices.

Als je iemand ontmoet die op zoek is naar hulp, overhandig dan een van je kaarten, zodat hij of zij gemakkelijk contact met je kan opnemen voor mogelijke oppaswerkjes.

Houd bij het opmaken van deze documenten rekening met het volgende:

  • Markeer uw bedrijf met een naam en een leuke logoafbeelding of uw portret.
  • Vermeld uw volledige naam en beste contactgegevens.
  • Vergeet een titel niet, zoals 'Babysitter' of 'Kinderopvangprofessional'.
  • Vermeld uw certificeringen (reanimatie, eerste hulp, oppastraining, enz.).

Je kunt ook flyers opmaken om reclame te maken voor je diensten met behulp van gratis programma's zoals Canva! Als u niet zeker bent van uw computervaardigheden, personaliseer dan eenvoudigweg een gratis babysit-flyer-sjabloon. Hang uw flyers op in plaatselijke winkels, op mededelingenborden in de gemeenschap of plaats ze zelfs in brievenbussen in de stad. Neem contact op met uw plaatselijke basis- en kleuterscholen om te zien of zij uw flyer ook met de leerlingen mee naar huis sturen.

Snelle tip

Als je ervaring meer dan twee jaar beslaat, overweeg dan ook om de zinsnede 'XXX jaar ervaring' op te nemen. Dit kan ouders geruststellen dat dit niet je eerste rodeo is.

Word lid van moedergroepen

Facebook is een fantastische plek om oppaswerk te vinden en reclame te maken voor je oppasvaardigheden. Het enige dat u hoeft te doen, is uzelf toevoegen aan lokale moedergroepen en vervolgens uw diensten op hun pagina plaatsen. Zoek ook naar moeders die hebben gepost dat ze hulp nodig hebben.

Onthoud dat naarmate de tijd verstrijkt, je bericht steeds verder in de feed zal dalen, dus zorg ervoor dat je regelmatig berichten plaatst. Geef snelle feiten over uw ervaring, certificeringen, beschikbaarheid en tarieven. Als iemand in de groep als goede referentie kan dienen, tag diegene dan ook!

Registreer op oppasapps en websites

Kinderopvang is tegenwoordig een belangrijke bezigheid, dus er zijn apps en websites die mensen helpen allerlei soorten zorgverleners in hun omgeving te vinden. Maak een professioneel profiel voor uzelf en kijk wie bij u in de buurt hulp zoekt.

  • Sittercity - U kunt een profiel aanmaken om uw vaardigheden te laten zien, te solliciteren en met gezinnen te communiceren op Sittercity. Er is een gratis lidmaatschapsoptie, maar voor de aanbevolen oppasoptie is een betaald abonnement vereist.
  • Bambino - Je hebt één aanbeveling nodig om aan de slag te gaan met Bambino, maar dan kun je communiceren met ouders en werkaanvragen ontvangen met deze gratis op sociale media gebaseerde app.
  • Bubble - Stel uw eigen prijzen in en kies de gewenste banen. Voor babysitters is het aanmaken van een profiel gratis, en met Bubble kun je af en toe of regelmatig oppaswerk vinden.
  • Care.com - Een van de bekendste sites voor oppassers is Care.com. Hun basisprofiel voor zorgverleners is gratis en zorgt ervoor dat jouw informatie beschikbaar is, maar je hebt het betaalde lidmaatschap nodig om te solliciteren op vacatures die op de site staan vermeld.
  • Sitter.com heeft ook een gratis basisprofieloptie en verschillende betaalde ledenopties om families te helpen u te vinden en u nieuwe klanten te vinden.

Check online vacaturesites

Standaard vacaturesites zoals Indeed of Snagajob zijn andere geweldige plekken om werk te vinden. Deze kunnen u ook kinderopvangbedrijven laten zien die op zoek zijn naar werknemers. Controleer of iemand een behoefte aan kinderopvang heeft gepost in een stad bij u in de buurt, of plaats uw diensten zodat mensen deze kunnen vinden.

Neem contact op met familie en vrienden

Hoe meer je vertelt dat je beschikbaar bent om op te passen, hoe groter de kans dat je een baan krijgt. Mond-tot-mondreclame is alles, en zelfs als iemand niet kijkt, kent hij misschien wel iemand die een oppas nodig heeft. Vergeet niet dat iedereen een professioneel netwerk heeft waar ze gebruik van kunnen maken, zelfs tieners.

  • Laat uw familieleden uw diensten promoten door hun vrienden over u te vertellen.
  • Vraag je ouders en oudere broers en zussen om je oppasbedrijf te promoten waar ze werken.
  • Laat leraren en schoolpersoneel weten dat je oppaswerk zoekt.
  • Als je vrienden hebt met jongere broers en zussen (of als je vriend niet van oppassen houdt), laat dan hun ouders weten dat je geïnteresseerd bent.

Snelle tip

Geef al deze personen een handvol visitekaartjes. Als ze iemand tegenkomen die hulp nodig heeft, is dit een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat ze jouw informatie krijgen.

Vrijwilliger bij een kindercentrum

Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om ouders te ontmoeten die je al kennen en vertrouwen. Thuiskinderdagverblijven, grote kinderopvangcentra en naschoolse programma's maken vaak gebruik van vrijwilligers om de kosten laag te houden en de programmering hoog. Houd een CV klaar om uit te delen wanneer u in deze faciliteiten bent en plan indien mogelijk persoonlijke ontmoetingen met directeuren.

moeder praat met tienerbabysitter
moeder praat met tienerbabysitter

Bezoek een buurtcentrum

Veel gemeenschapscentra hebben programma's voor kinderen. Neem uw flyers mee en vraag of u tijdens deze lessen snel een aankondiging kunt doen van uw diensten. Wees bovendien creatief en laat ouders zien dat ze de beste deal krijgen als ze voor jou kiezen!

Voer een promotie uit en bied aan om kinderen na uw aankondiging de rest van de klas bezig te houden, of neem afdrukbare activiteiten en kleurpotloden mee die de kinderen kunnen gebruiken terwijl u aan het praten bent. Als het centrum lessen organiseert waarin jouw hobby's of vaardigheden worden benadrukt, bied dan aan om ook vrijwilligerswerk te doen in deze cursussen.

Neem contact op met lokale hogescholen

Veel ouders gaan in de zomer weer naar school en hebben iemand nodig die overdag voor hun kinderen zorgt. Kijk op de prikborden van de school in het hoofdgebouw op de campus of plak een flyer op. Hogescholen hebben vaak een werkgelegenheidsafdeling waar studenten kunnen zoeken naar vacatures of beschikbare diensten.

Ga waar de ouders zijn

Als u ouders wilt ontmoeten die uw diensten nodig hebben, neem dan contact op met fitnesscentra, supermarkten en persoonlijke moedergroepen om te zien of u een flyer kunt plaatsen of met hen kunt samenwerken om kinderopvang te bieden. Denk aan plaatsen waar ouders moeite kunnen hebben om hun kinderen bezig te houden en ga daar eerst naartoe.

Voeg je naam toe aan een lokale oppaslijst

Scholen en andere non-profitorganisaties houden soms lijsten met gecertificeerde babysitters bij. Zorg ervoor dat uw naam op de lijst komt, zodat ouders uw gegevens kunnen vinden. Als niemand bij jou in de buurt zo'n lijst bijhoudt, vraag dan of je hem kunt helpen er een te maken.

Verbeter je kansen om een oppasbaan voor tieners te krijgen

Heb je gemerkt dat je soms een sollicitatiegesprek krijgt met een ouder, maar uiteindelijk de baan niet krijgt? Ouders willen hun kinderen beschermen en willen weten dat u hen zult beschermen als u voor hen zorgt. Zoek naar manieren om uw volwassenheid, verantwoordelijkheid en vaardigheden op het gebied van kinderopvang te tonen, waardoor ouders er zeker van kunnen zijn dat u de juiste persoon voor de baan bent.

Gecertificeerd

Zoek naar een EHBO/CPR-cursus waar je gecertificeerd kunt worden. Je kunt ook een babysittercursus volgen om een gespecialiseerde opleiding te krijgen, zodat je beter voor kinderen van alle leeftijden kunt zorgen. Je moet ook zoveel mogelijk lessen op school en online volgen op gebieden als de ontwikkeling van kinderen om je kennisbasis te vergroten. Denk erover na om kopieën van uw certificeringen bij de hand te houden en zorg ervoor dat u deze vermeldt wanneer u met potentiële klanten praat.

Maak een leuke oppaskit

Je wilt je professionele kant aan ouders laten zien, maar je moet kinderen ook betrekken bij je leuke kant. Als de kinderen niet willen dat je oppast, willen de ouders dat misschien ook niet. Misschien wil je een leuk oppaspakket maken om mee te nemen naar sollicitatiegesprekken en banen, met onder meer de volgende zaken:

  • Lijsten met games om te proberen
  • Afdrukbare kleurpagina's en woordpuzzels
  • Kunst- en handwerkbenodigdheden
  • Drukke tassen voor kinderen om te proberen
  • Je favoriete kinderfilms
  • Kindvriendelijke bordspellen
  • Eenvoudige wetenschappelijke experimenten voor kinderen
  • Geweldige kinderboeken om samen te lezen

Gebruik originele marketingtechnieken

Zoek naar unieke manieren om uw bedrijf te delen, behalve door flyers op te hangen of mensen te vertellen dat u oppast.

  • Maak een meme over je oppasdiensten en stuur deze naar mensen die je kent.
  • Laat jezelf uitlichten in een artikel in de plaatselijke krant of tijdschrift.
  • Zet een kindertafel op en deel uw informatie op de plaatselijke boerenmarkt.

Maak jezelf onvergetelijk met leuke oppasslogans

Mensen hebben meestal minstens één slogan die ze uit hun hoofd kunnen zeggen. Het bedenken van een slimme slogan voor uw visitekaartjes en flyers kan een gemakkelijke manier zijn om u in de gedachten van ouders te houden. Rijmen en woordspelingen kunnen een leuke manier zijn om een pakkende slogan te creëren.

  • Heb je rust nodig? Bel de beste!
  • Op zoek naar een homerun deze zaterdagavond? Pitch een no-hitter door deze babysitter in te huren!
  • Heeft u geen stoom meer? Roep het dreamteam in!
  • Sitters "R" Us
  • Klaar voor een Ruff Ruff-redding? Ik zal blijven patrouilleren!
  • Betere sitters vandaag. Morgen betere ouders.
  • Neem een dagje geestelijke gezondheid terwijl we spelen!
  • Wanneer je een pauze nodig hebt van je buurt? Wie ga je bellen? Deze oppas!

Bedankbriefjes versturen

Een baan vinden is gemakkelijk, uitstekend werk leveren is moeilijker - en een blijvende indruk achterlaten is het moeilijkste van allemaal. Laat je professionele kant zien door na elke eerste oppasklus bedankbriefjes naar klanten te sturen. Laat ze weten hoeveel je ervan houdt om met hun gezin te werken, dan zullen ze nog meer van je houden.

Zet veiligheid voorop

Wees altijd voorzichtig als je nieuwe ouders ontmoet, vooral als je ze niet via een familielid, vriend of buur ontmoet. Denk erover na om een vertrouwde volwassene mee te nemen als je nieuwe klanten ontmoet, en geef nooit meer dan je naam en telefoonnummer door. Als u zich ooit ongemakkelijk voelt bij een situatie of bij wat een ouder tegen u heeft gezegd, vertel dit dan onmiddellijk aan iemand. Oppassen is leuk, maar je moet jezelf beschermen en je veiligheid altijd voorop stellen.

Aanbevolen: