Hoeveel geld moet je geven voor een afstudeercadeau in 2023

Inhoudsopgave:

Hoeveel geld moet je geven voor een afstudeercadeau in 2023
Hoeveel geld moet je geven voor een afstudeercadeau in 2023
Anonim

Maak je geen zorgen over het uitzoeken van het perfecte cadeaubedrag voor een pas afgestudeerde. Je hebt dit.

Studenten vieren feest op afstudeerdag
Studenten vieren feest op afstudeerdag

Het einde van de lente en het begin van de zomer brengt diploma-uitreikingen op vele niveaus met zich mee, en het geven van een contant geschenk is een super aardig gebaar dat iemand zal helpen de overgang naar het volgende deel van zijn leven te maken. Het kan echter een beetje lastig zijn om te weten hoeveel je moet geven als afstudeercadeau en met welke factoren je rekening moet houden als je die cheque uitschrijft (of die Venmo verstuurt).

Of de student in je leven nu de middelbare school, de middelbare school of de universiteit afmaakt, geld is niet voor niets een gebruikelijk geschenk voor afgestudeerden. Ze kunnen het voor van alles gebruiken, van boeken tot reizen en transport. Hoeveel u moet geven, hangt af van de leeftijd van de leerling en uw relatie met hem/haar. Maar maak je geen zorgen. Als je een paar tips in gedachten houdt, ben je helemaal klaar.

Handige richtlijnen voor financiële afstudeercadeaus

Als je je afvraagt hoeveel je moet geven voor een afstudeercadeau, moet je eerst nadenken over wat je je kunt veroorloven en dan over je relatie met de afgestudeerde. Als je heel dichtbij bent, wil je misschien meer geven. Als ze het kind zijn van een collega of niet iemand die je heel goed kent, kies je er misschien niet voor om zoveel te geven.

Net als de meeste regels over het geven van cadeaus, is er geen specifiek bedrag dat volgens de etiquette geschikt is voor een afstudeercadeau. Er zijn echter enkele richtlijnen die u kunnen helpen bij het maken van de keuze.

Type afstuderen Typisch cadeaubedrag
Middelbare school $10 tot $30
Middelbare school $30 tot $200 of meer
College $30 tot $500 of meer

Hoeveel moet je geven voor cadeaus voor middelbare scholen?

Een diploma-uitreiking op de middelbare school is niet zo'n gebeurtenis die zoveel hype veroorzaakt als een diploma-uitreiking op de middelbare school of universiteit. Iedereen die de middelbare school heeft doorlopen, weet echter dat het een overgangsrite is, en dat het absoluut de moeite waard is om te vieren.

Familie glimlachend bij het afstuderen van de middelbare school
Familie glimlachend bij het afstuderen van de middelbare school

Sommige studenten beginnen aankondigingen te versturen om vrienden en familie te laten weten dat ze naar de volgende fase van hun opleiding gaan. In dat geval is het logisch dat ouders en grootouders een geschenk geven als erkenning voor de prestatie.

  • Geweldig!Schools.org stelt voor om filmpassen, spa-vouchers, cadeaubonnen of spirit-kleding te geven aan middelbare scholieren, in plaats van contant geld.
  • Als u contant geld geeft, is ongeveer $ 10-30 passend.

Hoeveel geld geef je een afgestudeerde van de middelbare school?

Afstuderen van de middelbare school is een gedenkwaardige gebeurtenis. Om tieners te laten zien hoe belangrijk dit is, hebben mensen de neiging om veel meer te geven voor dit soort diploma-uitreikingen. De National Retail Federation wees erop dat ongeveer 33% van de mensen van plan is geld of een ander afstudeercadeau te geven.

Meisje zus kussen op de wang bij afstuderen
Meisje zus kussen op de wang bij afstuderen

Snel feit

Volgens de National Retail Federation bedroeg het gemiddelde bedrag dat mensen in 2022 aan een afstudeercadeau gaven ongeveer $ 115.

Het bedrag varieert afhankelijk van de leeftijdscategorie, maar ouders geven doorgaans het meeste geld uit. Het gemiddelde cadeau voor een diploma-uitreiking op de middelbare school ligt tussen de $ 30 en $ 200 dollar. De bedragen kunnen variëren, afhankelijk van uw relatie, maar dit zijn enkele bedragen waarmee u rekening moet houden:

  • Vrienden en broers en zussen- Als je een afstudeercadeau geeft aan een broer of zus of vriend, is er geen vast bedrag. Toch is iets tussen de €30 en €75 meestal geschikt, afhankelijk van hoe dichtbij je bent.
  • Kinderen van kennissen of collega's - Het is een leuk gebaar om een cadeautje te geven aan de zoon of dochter van je buurman, collega of andere bekende. Je kunt uitgeven wat goed voelt, maar over het algemeen is €30 tot €50 passend als je geen persoonlijke relatie hebt met de afgestudeerde.
  • Nichtjes en neefjes - Er is geen vaste regel voor hoeveel je je neefje of nichtje moet geven voor het afstuderen van de middelbare school, maar het is over het algemeen meer dan je aan een vriend zou geven. Iets tussen de €100 en €200 is een goede keuze.
  • Kinderen - Een typisch afstudeercadeau van ouders kan variëren van $ 100 tot veel meer. Als ouders helpen met studiekosten of andere uitgaven, geven ze mogelijk minder.
  • Grandchildren - Een passend afstudeercadeau van grootouders kan variëren van $50 tot $200 of meer, afhankelijk van hoe dicht de student bij de grootouders staat en de financiële situatie van iedereen in de familie.

Hoeveel geld geef je voor een afstudeercadeau?

Afstuderen aan een universiteit is een hele opgave, waardoor veel mensen zich afvragen of er een groter geldbedrag nodig is. Het geven van een contant geschenk voor het afstuderen kan een deel van de kosten voor het behalen van dat diploma helpen dekken, waardoor een student een aantal leningen kan afbetalen of zijn carrière met een appeltje voor de dorst kan beginnen. Bright Hub stelt dat veel mensen tussen de €100 en €500 geven als afstudeercadeau, maar dit kan sterk afhangen van de relatie.

Jonge vrouw gekleed in een afstudeerhoed omringd door haar vrienden en familie
Jonge vrouw gekleed in een afstudeerhoed omringd door haar vrienden en familie

Voor een opleiding van twee tot vier jaar zijn dit doorgaans enkele richtlijnen waarmee u rekening moet houden:

  • Kinderen- Tussen $ 50 en $ 500 of meer is geschikt voor een ouder, afhankelijk van hoeveel financiële hulp ze gedurende de studententijd hebben aangeboden.
  • Nauwe familieleden zoals kleinkinderen, nichten, neven en broers en zussen - Als u een naast familielid bent van de afgestudeerde, verwacht dan ongeveer €50 tot €200 te geven.
  • Goede vriend - Als een goede vriend afstudeert, is een cadeau van € 50 tot € 100 een goede keuze.
  • Kennis of collega - Geef minder uit aan iemand die u niet zo goed kent. Een goed bereik is $30 tot $75.

Snelle tip

Het bedrag dat je geeft voor hogere graden zoals master- of PhD-diploma's kan met ongeveer $ 100 per graad stijgen.

Tips voor het geven van een afstudeercadeau in de vorm van geld

Hoewel dit algemene richtlijnen zijn voor wat je moet geven, is het geven echt gebaseerd op je eigen goeddunken. Maak u geen zorgen om ervoor te zorgen dat uw geschenk binnen het gemiddelde bereik v alt. In plaats daarvan gaat het om wat voor jou werkt.

Geef wat je je kunt veroorloven

Als u overweegt om geld cadeau te doen, moet u rekening houden met uw persoonlijke financiën en met hoeveel u zich kunt veroorloven. Als u een vast inkomen heeft, geeft u mogelijk minder. Aan de andere kant, als je een besteedbaar inkomen hebt, kun je ervoor kiezen om meer te geven.

Denk na over speciale omstandigheden

De situatie van de afgestudeerde moet ook een rol spelen. Is de persoon cum laude afgestudeerd op een van de verschillende niveaus? Dit kan worden beloond met een hoger dan gemiddeld geldbedrag.

Denk aan de financiële situatie van de afgestudeerde

De gemiddelde kosten van een studie zijn de afgelopen twintig jaar met 134% gestegen, en veel afgestudeerden hebben te maken met hogere collegegeldkosten bovenop inflatie en andere factoren. Wanneer je overweegt hoeveel je moet geven voor het afstuderen, denk dan aan de omstandigheden van de afgestudeerde. Zullen ze studieleningen hebben? Hoeveel zal hun familie helpen? Hebben ze andere financiële druk? Baseer uw geschenk op hun behoefteniveau.

Geef het contante geschenk op het juiste moment

Als je geldelijke geschenken geeft, wil je er zeker van zijn dat je het goed doet. Je wilt een afgestudeerde niet zomaar een hoop geld overhandigen terwijl hij zijn pet en toga draagt. Tenzij je creatief aan de slag gaat, kun je het het beste op een kaart met een persoonlijke boodschap plaatsen. Bovendien wordt het afgeraden om tijdens de ceremonie zelf iets te geven. Dit komt omdat de afgestudeerde het tijdens de shuffle kan verliezen. Wacht tot je het ze tijdens het open huis kunt geven als ze er een hebben, of stuur het op de post. Als dat niet mogelijk is, wacht dan tot je privé met ze kunt praten en geef ze een kaartje.

Creatieve manieren om geldcadeaus te geven

Als je overweegt een gepast contant bedrag cadeau te doen, probeer dan deze creatieve ideeën om tentoon te stellen:

  • Maak papiergeldbloemen met contant geld.
  • Maak een lei van biljetten van één dollar.
  • Blazen opblazen met geld erin.
  • Maak een geldboomcadeau.
  • Geef een kalender weg met elke maand geld erop.
  • Geef een spaarvarken weg met daarin twintig dollarbiljetten.
  • Stop contant geld in een fotoalbum vol foto's voorafgaand aan de diploma-uitreiking.
  • Rol dollarbiljetten en schik ze tot een gelaagde taart, vastgezet met lint.
  • Stop geld in schoolspullen, zoals een potloodhouder of notitieboekje.

Cashcadeaus zijn perfect voor afstuderen

Monetaire afstudeercadeaus zijn een uitstekend idee met veel creatief potentieel. Doe iets unieks met uw geldgeschenk en maak van de presentatie iets om nooit te vergeten. De afstuderende student zal het gebaar enorm waarderen, ongeacht hoeveel je hem of haar geeft.

Aanbevolen: