GPS gebruiken om een mobiele telefoon te lokaliseren

Inhoudsopgave:

GPS gebruiken om een mobiele telefoon te lokaliseren
GPS gebruiken om een mobiele telefoon te lokaliseren
Anonim
GPS gebruiken om een verloren mobiele telefoon te lokaliseren
GPS gebruiken om een verloren mobiele telefoon te lokaliseren

Het verliezen van een mobiele telefoon kan een rampzalige gebeurtenis zijn. Nadat u de waarschijnlijke plaatsen heeft gecontroleerd, is het gebruik van GPS om de locatie van uw telefoon te volgen de volgende logische stap. Gelukkig zijn er meerdere manieren om telefoons te lokaliseren, ongeacht het besturingssysteem.

Vind mijn iPhone

" Zoek mijn iPhone" is een snelle en gemakkelijke manier voor alle iPhone-gebruikers om hun telefoon te volgen met behulp van een webbrowser op elke computer.

  • Kosten:" Find My iPhone" is gratis te gebruiken met elke iPhone.
  • Toegang: Een iPhone kan worden gelokaliseerd met elke webbrowser op elke computer. Zoek mijn iPhone is standaard ingeschakeld op alle iPhones. Zorg ervoor dat dit is ingeschakeld door naar Instellingen te gaan, vervolgens naar Accounts, vervolgens naar Wachtwoorden, vervolgens naar iCloud en ten slotte naar Zoek mijn iPhone.
  • Features - "Find My iPhone" kan uw iPhone lokaliseren, de iPhone dwingen luid te piepen om te lokaliseren wanneer deze in de buurt is, "Lost Mode" inschakelen die de telefoon vergrendelt en iemand toestaat om een door u opgegeven nummer te bellen en de telefoon op afstand te wissen als deze niet kan worden hersteld.
  • Limitations - Om "Find My iPhone" te laten werken, moet de telefoon zijn ingeschakeld, verbonden met een mobiel of Wi-Fi-netwerk en gekoppeld aan uw Apple ID.

Een verloren iPhone lokaliseren

Een verloren iPhone lokaliseren via de webbrowser van een computer is eenvoudig en snel. U kunt inloggen op www.icloud.com met de Apple ID die aan het verloren apparaat is gekoppeld. Vanaf daar klikt u op "Zoek mijn iPhone" en ziet u een lijst met alle apparaten die aan die Apple ID zijn gekoppeld. Selecteer de gewenste telefoon in de vervolgkeuzelijst 'Alle apparaten' bovenaan het scherm om de locatie van de telefoon te bekijken, geluiden af te spelen, de verloren modus in te schakelen of de telefoon te wissen.

Als de iPhone is uitgeschakeld, stuurt iCloud de gegevens nog steeds naar de telefoon, zodat deze in werking treden zodra de telefoon weer actief wordt. Als u bijvoorbeeld de "verloren modus" inschakelt terwijl de iPhone is uitgeschakeld of niet is verbonden met een netwerk, gaat de telefoon over naar de verloren modus zodra deze wordt ingeschakeld of verbinding maakt met een netwerk. Nadat je klaar bent met het lokaliseren van je iPhone, zorg ervoor dat je uitlogt bij je iCloud-account op de computer, vooral als het een openbare terminal is.

Vind je Android met Gmail

Als u uw Android-telefoon bent kwijtgeraakt, kunt u uw Gmail/Google-account gebruiken om uw telefoon via een webbrowser te lokaliseren.

  • Kosten: Je Android-telefoon vinden met Gmail is gratis.
  • Toegang: Een Android-smartphone kan worden gelokaliseerd met elke webbrowser. "Vind uw telefoon" wordt ingeschakeld wanneer u uw Gmail- of Google-account aan een apparaat koppelt.
  • Kenmerken: "Vind uw telefoon" kan uw Android-telefoon lokaliseren, de telefoon dwingen om vijf minuten achter elkaar over te gaan om hem te lokaliseren wanneer deze in de buurt is, de toegangscode wijzigen of schakel een toegangscode in op de telefoon als er nog geen toegangscode is ingeschakeld, en wis de telefoon op afstand als u deze niet kunt herstellen.
  • Beperkingen: Om 'Vind je telefoon' te laten werken, moet de telefoon zijn ingeschakeld en verbonden met een mobiel of Wi-Fi-netwerk.

Een verloren Android-telefoon lokaliseren

Je kunt een Android-telefoon eenvoudig vinden via elke webbrowser op je computer. Zodra u zich aanmeldt bij uw Google-account, klikt u op 'Vind uw telefoon' onderaan de pagina. U kunt alle apparaten die aan dat Google-account zijn gekoppeld, op een kaart bekijken. Zodra u de verloren telefoon selecteert, heeft u toegang tot alle opties en functies voor het vinden, vergrendelen of wissen van uw telefoon.

Als u problemen ondervindt bij het vinden van de telefoon of bij het gebruiken van de functies van het venster 'Vind mijn apparaat', klikt u op het vraagtekenpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om de helppagina van Google te openen.

mSpy Telefoon volgen en monitoren

mSpy is een Android- en iPhone-app voor het volgen, monitoren en besturen van een Android- of iPhone-apparaat. De service heeft een robuuste reeks functies en wordt geleverd tegen een redelijke prijs.

  • gebruik van een digitaal apparaat
    gebruik van een digitaal apparaat

    Kosten:Een jaarabonnement kost $ 169,99. Abonnementen van drie maanden en één maand zijn ook beschikbaar voor respectievelijk $ 101,99 en $ 59,49.

  • Toegang: Een telefoon waarop mSpy is geïnstalleerd, is toegankelijk vanuit elke webbrowser via de mSpy-website.
  • Kenmerken: Met mSpy kan de gebruiker veel meer doen dan alleen een telefoon lokaliseren. Vanuit het mSpy-portaal kunt u de telefoon lokaliseren, berichtgegevens bekijken, toetsaanslagen volgen, app-gegevens bekijken, netwerken bekijken waarmee de telefoon is verbonden, en nog veel meer. Een volledige lijst met functies voor de verschillende abonnementen vindt u op de afrekenpagina.
  • Beperkingen: Om toegang te krijgen tot een telefoon via mSpy, moet deze zijn ingeschakeld, de mSpy-app geïnstalleerd hebben en verbonden zijn met een mobiel of Wi-Fi-netwerk.

mSpy is een waardevolle service voor diegenen die meer willen doen dan alleen mobiele apparaten bijhouden. Als u volledige controle en diepgaande bewaking over een apparaat of een groep apparaten wilt, is mSpy een geweldige optie.

Prey Antidiefstal en tracking

Prey is een flexibele service die gebruikers verschillende niveaus van beveiliging en functionaliteit biedt. Prey kan worden gebruikt om mobiele apparaten en laptopcomputers te volgen.

  • met behulp van een smartphone
    met behulp van een smartphone

    Kosten:Prey heeft een gratis service met basisvolgfuncties, een persoonlijk abonnement voor $ 5/maand, een thuisoplossing voor $ 15/maand, en aangepaste zakelijke opties die variëren in prijs. Volledige details staan vermeld op de Prey-prijzenpagina.

  • Toegang: Telefoons en laptops kunnen worden geopend en beheerd via de Prey-applicatie, die beschikbaar is voor alle belangrijke besturingssystemen vanaf de Prey-downloadpagina.
  • Kenmerken: Zelfs met het gratis account hebben gebruikers toegang tot de camera's aan de voor- en achterzijde van de telefoon en kunnen ze foto's maken van potentiële dieven. Prey biedt gebruikers ook locatiegegevens, vergrendelingsmogelijkheden, gegevensbeheer op afstand en de mogelijkheid om op afstand schermafbeeldingen van het apparaat te maken. Prey biedt de mogelijkheid om de informatie te verzamelen die nodig is om aangifte te doen bij de politie tegen iedereen die mogelijk de telefoon heeft gestolen.
  • Beperkingen: Net als andere trackingservices vereist Prey dat de telefoon is ingeschakeld en verbonden is met een Wi-Fi- of mobiel netwerk.

Prey is een van de robuustere opties die beschikbaar zijn als u op zoek bent naar een service die uw telefoon kan volgen, uw gegevens kan beschermen en kan helpen bij het indienen van aanklachten tegen dieven. Met verschillende accounts voor verschillende beveiligingsniveaus is er vrijwel zeker een Prey-account dat past bij uw behoeften.

Carrier-gebaseerde GPS-tracking

Vervoerders in de Verenigde Staten bieden locatiegebaseerde tracking voor hun mobiele apparaten. Grote mobiele bedrijven zoals AT&T, Verizon, Sprint en T-Mobile bieden GPS-trackingdiensten voor gezinnen en bedrijven.

  • Stadsnetwerk
    Stadsnetwerk

    Kosten:Afhankelijk van uw provider en of u één apparaat of meerdere apparaten op een account wilt volgen, kan de service gratis zijn of een maandelijks abonnement vereisen. Verizon en T-Mobile bieden GPS-locatiediensten voor $ 9,99/maand voor maximaal 10 nummers op één account.

  • Toegang: Telefoonlocaties zijn toegankelijk via een telefoonapp of vanaf een webpagina.
  • Kenmerken: Op provider gebaseerde GPS-tracking geeft alleen de locatie van het apparaat.
  • Beperkingen: Om een telefoon door de provider te kunnen lokaliseren, moet deze toegang hebben tot het netwerk van de provider.

De locatie van de telefoon wordt regelmatig bijgewerkt door de provider en doorgegeven aan de houder van het mobiele account op een interactieve kaart. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om te zien waar een telefoon zich momenteel bevindt, of waar deze voor het laatst is ingeschakeld en met een netwerk is verbonden. Neem contact op met uw provider voor specifieke details over GPS-tracking. Dit is ook een goede optie als je een standaardtelefoon hebt of een apparaat dat geen data gebruikt.

Legaliteit van het volgen van vreemden

Het gebruik van GPS om een mobiele telefoon te lokaliseren kan een inbreuk op de privacy zijn en illegaal. Er bestaan echter wettelijke uitzonderingen, aangezien ouders de telefoons van hun kinderen kunnen volgen en werkgevers met behulp van GPS de verblijfplaats van hun werknemers kunnen volgen. Het is illegaal om trackingsoftware op iemands telefoon te installeren zonder zijn of haar medeweten. Iemand stalken met behulp van GPS is strafbaar volgens staats- en federale wetten. Om deze reden blokkeren providers de GPS-chip voor toegang door derden.

Vervoerders kunnen telefoons volgen met behulp van hun interne GPS en indien nodig signalen doorgeven. In het geval van een ontvoering werken mobiele operators samen met de autoriteiten om nauwkeurige GPS-gegevens te verstrekken. Het gebruik van GPS om de locatie van een mobiele telefoon te bepalen kan resulteren in beperkte gegevens omdat de mobiele abonnee kwetsbaar wordt.

Heb een plan

Zorg ervoor dat je een plan hebt en precies weet welke opties beschikbaar zijn als je je telefoon kwijtraakt. Het is een goed idee en kan zelfs leuk zijn om in te loggen op de trackingmethode van uw keuze en de functionaliteit van de locatiediensten te testen. Het geeft u gemoedsrust dat u, mocht u uw telefoon kwijtraken, precies weet hoe u de tools kunt gebruiken om deze te herstellen.

Aanbevolen: