Mijn persoonlijke arbeidsgeschiedenis lokaliseren

Inhoudsopgave:

Mijn persoonlijke arbeidsgeschiedenis lokaliseren
Mijn persoonlijke arbeidsgeschiedenis lokaliseren
Anonim
Onderzoek naar de arbeidsgeschiedenis van CV met vergrootglas
Onderzoek naar de arbeidsgeschiedenis van CV met vergrootglas

Mogelijk moet u een officieel document van uw persoonlijke arbeidsverleden overleggen. Er zijn een paar manieren waarop u uw dienstverband kunt verifiëren en aanbieden.

Interne belastingdienstgegevens

Gebruik uw inkomstenbelastingaangiften om uw persoonlijke arbeidsverleden te vinden. U zult een transcriptie moeten aanvragen. Er zijn vier soorten afschriften die u kunt aanvragen bij de IRS (Internal Revenue Service). Deze afschriften zijn gratis.

Loon- en inkomentranscript

De eenvoudigste manier om uw persoonlijke arbeidsverleden te achterhalen, is door kosteloos een kopie van uw loon- en inkomstentranscriptie aan te vragen bij de IRS. Deze informatie is afkomstig van uw W-2, 1099, 1098 en Formulier 5498, IRA-bijdrage-informatie. Als u uw aangifte inkomstenbelasting per e-mail heeft ingediend of als u geen W-2 bij uw aangifte inkomstenbelasting hebt gevoegd, kunt u een afschrift van uw W-2 aanvragen,

  • U ontvangt elk jaar een W-2 van uw werkgever, waarin uw inkomsten en inhoudingen voor het jaar worden beschreven.
  • Als u een aannemer of adviseur bent, ontvangt u een 1099 van uw klanten in plaats van een W-2.
  • Een 1098-formulier wordt gebruikt om de jaarlijkse rente vast te leggen die u op een hypotheek heeft betaald.
  • Formulier 5498 wordt gebruikt om alle IRA-bijdragen te rapporteren die u voor het jaar hebt gedaan.
  • U kunt de transcriptie aanvragen voor het huidige belastingjaar dat u heeft ingediend en tot 10 jaar voorafgaand aan het huidige jaar voor een totaal van 11 jaar.

Afschrift inkomstenbelasting

U kunt ook een transcriptie van de belastingaangifte aanvragen. Hierop wordt uw AGI (aangepast bruto-inkomen) weergegeven, afkomstig uit de oorspronkelijke belastingaangifte die u voor het jaar heeft ingediend, waarvoor u de formulieren en schema's hebt aangevraagd. U kunt ook het korte formulier gratis bestellen.

  • Als u na het indienen wijzigingen heeft aangebracht, worden deze niet in dit transcript opgenomen.
  • Deze kunt u aanvragen voor het lopende belastingjaar, maar ook voor de drie voorgaande jaren.
  • Houd er rekening mee dat een transcriptie geen kopie is van uw retourzending.

Afschrift belastingrekening

U kunt uw arbeidsverleden wellicht uit een afschrift van uw belastingrekening halen. Dit transcript toont het type belastingaangifte dat u heeft ingediend, samen met andere informatie, zoals de staat van beleg, het belastbaar inkomen, het aangepaste bruto-inkomen en alle soorten betalingen die u heeft gedaan. Op dit afschrift staan ook eventuele wijzigingen of aanpassingen die u heeft aangebracht na het indienen van de oorspronkelijke belastingaangifte. Via een online aanvraag kunt u het lopende jaar en de 10 voorgaande jaren opvragen.

Record van accounttranscript

Misschien wilt u liever een rekeningafschrift aanvragen dat een combinatie is van uw belastingaangifte en het afschrift van uw belastingrekening. Je kunt een cijferlijst aanvragen voor het lopende jaar en de drie jaar daarvoor.

Verificatie van niet-indieningsbrief

Als u verificatie van niet-werk nodig heeft, kunt u een brief ter verificatie van niet-indiening aanvragen. Met dit document krijgt u het bewijs dat er over die periode geen aangifte inkomstenbelasting is ingediend bij de IRS. U kunt het lopende jaar en de drie voorgaande jaren opvragen.

Hoe u online een IRS-transcript kunt aanvragen

Om een van de beschikbare IRS-transcripties aan te vragen, moet u zich online registreren. U volgt dezelfde procedure om een van de beschikbare typen transcripties aan te vragen.

  1. U moet het volgende opgeven om u te kunnen registreren: uw burgerservicenummer (SSN), uw geboortedatum, uw indieningsstatus en het postadres van uw laatste belastingaangifte.
  2. Je hebt een actief e-mailadres nodig waar je directe toegang toe hebt.
  3. U geeft uw persoonlijke rekeningnummer op van een hypotheek, creditcard, hypotheeklening of kredietlijn of een autolening om u te helpen identificeren.
  4. Je moet ook een mobiel nummer opgeven dat op jouw naam staat als accounthouder.

Wat u ontvangt

Zodra u zich heeft geregistreerd en alle benodigde informatie heeft verstrekt, kunt u alle beschikbare transcripties online bestellen. U kunt de transcripties afdrukken en/of downloaden.

Hoe u IRS-transcripten per post kunt bestellen

Je moet een online formulier invullen om de transcripties per post aan te vragen. U verstrekt de volgende informatie:

  1. Uw burgerservicenummer (SSN) of uw individueel belastingidentificatienummer (ITIN) zijn nodig. (De ITIN is bedoeld voor degenen die niet in aanmerking komen voor een SSN, zoals niet-ingezeten vreemdelingen of buitenlandse staatsburgers die inkomstenbelasting moeten indienen en wordt toegewezen door de IRS.)
  2. Geboortedatum
  3. Uw postadres op uw laatste belastingaangifte
  4. Je ontvangt het gevraagde transcript binnen vijf tot tien dagen. Het wordt verzonden naar het adres dat bij de IRS is geregistreerd.

Vraag een kopie aan van uw W-2

Er zijn twee manieren waarop u een kopie van uw W-2 kunt ontvangen. De meest voor de hand liggende is om eerst via de personeelsafdeling contact op te nemen met uw werkgever om een kopie van uw laatste W-2 te ontvangen. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht voor het verwerken van uw verzoek, dus zorg ervoor dat u de procedure van het bedrijf begrijpt. Als u een kopie van een oudere W-2 nodig heeft of als een vorige werkgever geen kopieën van uw W-2 meer beschikbaar heeft, kunt u altijd een kopie aanvragen bij de socialezekerheidsadministratie.

Vrouw papierwerk invullen
Vrouw papierwerk invullen

Fotokopie van aangifte inkomstenbelasting aanvragen

U kunt ook een fotokopie van uw aangifte inkomstenbelasting aanvragen door gebruik te maken van formulier 4506. Een kopie van uw W-2 wordt alleen bijgevoegd als u deze samen met uw originele belastingaangifte heeft ingediend. Er zijn 75 kalenders nodig om uw aanvraag te verwerken. Om een kopie van uw belastingaangifte te ontvangen, moet u € 50,- per belastingjaar betalen. De IRS verstrekt geen kopieën van de belastingaangiften voor het lopende jaar en zal pas het volgende jaar beschikbaar zijn.

Kopie van W-2 van de socialezekerheidsadministratie

Als u een kopie van uw W-2 nodig heeft, moet u contact opnemen met de Social Security Administration (SSA) voor een daadwerkelijke kopie van uw W-2. Een paar belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden bij het indienen van een dergelijk verzoek zijn:

  • Je kunt een W-2 aanvragen vanaf de jaren 1978 tot heden.
  • Het goede nieuws is dat als u deze documenten nodig heeft voor een kwestie die verband houdt met de sociale zekerheid, de kopie of kopieën gratis aan u worden verstrekt.
  • Zorg ervoor dat u bij de aanvraag aangeeft dat u deze gegevens nodig heeft voor een sociale zekerheidskwestie. Als u dat niet doet, wordt ervan uitgegaan dat de reden voor het verzoek geen verband houdt met de sociale zekerheid.
  • Als u de kopieën om een andere reden dan een probleem met de sociale zekerheid nodig heeft, moet u $ 81 per verzoek betalen.
  • Houd er rekening mee dat als u uw inkomstenbelastingaangifte elektronisch heeft ingediend, de staats- en lokale belastinginformatie niet beschikbaar zal zijn.

W-2's aanvragen bij de SSA

De SSA biedt geen formulier voor het aanvragen van een kopie van een W-2, dus u zult een korte brief moeten opstellen met het jaar of de jaren die u nodig heeft. U moet de volgende informatie opnemen in uw verzoekbrief voor een kopie van uw W-2:

  1. Uw burgerservicenummer (SSN)
  2. Uw naam zoals deze op uw socialezekerheidskaart staat
  3. De naam op de W-2 als deze verschilt van uw SSN
  4. Uw volledige huidige postadres
  5. Het jaar of de jaren van W-2 waarvoor je kopieën nodig hebt
  6. Uw telefoonnummer overdag
  7. De reden(en) voor uw verzoek

Betaling bij W-2-verzoek bijvoegen

Wanneer u uw verzoek voor de W-2-kopie per post verzendt, moet u betalen met een persoonlijke cheque of een postwissel. Zorg ervoor dat u dit bij uw brief voegt. Maak de cheque of postwissel betaalbaar aan de socialezekerheidsadministratie. Als u liever met een creditcard beta alt, moet u formulier 714 afdrukken en dit bij uw verzoek voegen. Stuur uw verzoek naar:

Socialezekerheidsadministratie

Bureau voor Centrale Operaties

Bureau voor Inkomsten en Internationale Operaties

Afdeling van Inkomsten en Zakelijke Diensten

P. O. Doos 33003B altimore, MD 21290-3003

Kopie van socialezekerheidsinkomsten aanvragen

Een andere manier om uw arbeidsverleden te bewijzen is door een kopie van uw inkomsten op te vragen bij de sociale zekerheid. Er zijn twee opties voor dit verzoek. De ene is gratis (niet-gecertificeerd) en de andere is tegen betaling (gecertificeerd). De niet-gecertificeerde aanvraag is gratis.

  1. Je moet inloggen op je SSA-account.
  2. Als u nog geen account heeft, kunt u er snel een online aanmaken. U moet uw burgerservicenummer, adres en e-mailadres opgeven, drie beveiligingsvragen selecteren en uw telefoonnummer opgeven, zodat er elke keer dat u zich aanmeldt een beveiligingscode naar uw telefoon kan worden verzonden.
  3. Zodra u toegang heeft tot uw account, klikt u op de link Inkomstenoverzicht bekijken. Dit geeft je werkinkomsten per jaar.

Als u gecertificeerde inkomsten van de socialezekerheidsadministratie nodig heeft, kunt u het formulier gebruiken voor aanvragen voor gecertificeerde inkomsten. Hiervoor zijn kosten verbonden.

  • $91 voor gecertificeerde gespecificeerde winstoverzicht
  • $34 voor gecertificeerde jaarlijkse inkomstentotalen
  • $1235 voor een gecertificeerde gespecificeerde winstoverzicht

Paystubs weerspiegelen inkomsten en datums

U kunt uw wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse loonstrookjes gebruiken om uw arbeidsverleden na te gaan. Als u een directe storting heeft, moet u over online loonstrookjes beschikken waarmee u uw werkdata kunt verifiëren. Als u geen toegang heeft tot een van beide, kunt u contact opnemen met de personeelsafdeling van uw werkgever om een exemplaar of kopieën aan te vragen. Houd er rekening mee dat elk bedrijf zijn eigen operationele richtlijnen en regels heeft, dus het kan zijn dat u voor een dergelijk verzoek een formulier of andere procedure(s) moet invullen.

Vorige werkgever Personeelszaken

U kunt altijd contact opnemen met uw vorige werkgever(s) om verificatie van uw arbeidsdata aan te vragen. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de staat, de afdeling Human Resources mogelijk niet verplicht is deze informatie aan voormalige werknemers te verstrekken. Het kan zijn dat u geduld moet hebben, aangezien de dagelijkse werking van de afdeling ertoe kan leiden dat u moet wachten tot iemand tijd heeft om uw arbeidsgegevens op te zoeken. Mogelijk moet u uw verzoek ook schriftelijk indienen en via e-mail indienen.

Uw persoonlijke arbeidsverleden vinden

Je hebt verschillende opties beschikbaar om je persoonlijke arbeidsverleden te lokaliseren. U kunt besluiten dat een combinatie van records het beste is om een totaalbeeld te krijgen van de banen die u heeft bekleed.

Aanbevolen: