De beste huisdieren voor stressverlichting

Inhoudsopgave:

De beste huisdieren voor stressverlichting
De beste huisdieren voor stressverlichting
Anonim
Thuis spelen met de hond
Thuis spelen met de hond

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van dieren met emotionele steun. Deze dieren zijn hoog opgeleid om hun eigenaren te helpen met dagelijkse taken. Maar je hebt geen speciaal gekwalificeerd dier nodig om eenvoudige stressverlichting te krijgen. Veel huisdieren kunnen angst helpen verlichten en je algehele geluk vergroten.

De relatie tussen mensen en dieren is sterk, en huisdieren die ons helpen stress te verminderen, kunnen echt een verschil maken. Door voor een hond of kat te zorgen, kunt u ontspannen en gecentreerd blijven in het huidige moment. Bovendien zijn harige vrienden er graag als je een luisterend oor nodig hebt.

De beste huisdieren om stress te verlichten

Overweegt u een huisdier te nemen om uw dagelijkse stressniveau te verminderen? Weet u niet zeker welke u moet nemen? Welk huisdier het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Een onderzoek naar honden uit 2019 in het tijdschrift Animals toonde aan dat het hebben van een huisdier stressverminderend is. U kunt dus een breed scala aan dieren overwegen die nuttig voor u kunnen zijn.

Honden

Honden zijn loyaal, liefdevol en als beste dierenvrienden. Het Animals-onderzoek toonde aan dat interactie met honden stress en angst onder universiteitsstudenten verlichtte. Onderzoek verschillende rassen voordat u investeert. Houd rekening met de hoeveelheid activiteit die ze nodig hebben en met de gezondheidsproblemen van verschillende rassen. Je kunt ook overwegen om een huisdier uit een plaatselijk asiel te adopteren.

Katten

Katten zijn doorgaans gemakkelijk in de omgang en zitten graag op schoot, naast je op de bank of knuffelen met je in bed. Bovendien wees Cornell University College of Veterinary Medicine erop dat het aaien van een hond of kat gedurende slechts 10 minuten nuttig kan zijn.

Vis

Geen ruimte voor een harige vriend? Een aquarium heeft een kalmerend effect dat u gerust kan stellen. Uit een onderzoek uit 2019 in PLoS One bleek zelfs dat het hebben van een huisaquarium gunstig was voor de ontspanning, wat kan helpen bij angst.

Paard

Paarden rijden of verzorgen kan een ontspannende bezigheid zijn. Er zijn eigenlijk therapieprogramma's die zich richten op het verlichten van symptomen van angst en posttraumatische stressstoornissen met behulp van paarden. Bovendien toonde een onderzoek uit 2015 in de Journal of Traumatic Stress aan dat therapie met paarden de posttraumatische stress verminderde en de mindfulness verhoogde.

Vogels

Vogels zullen je humeur verbeteren met hun zang en actieve spel. Uit een door het Natural History Museum uitgevoerd onderzoek is gebleken dat het horen van vogelgeluiden stress en vermoeidheid helpt verlichten.

Hoe huisdieren stress helpen verminderen

Dieren spelen een grote rol bij het verminderen van stresssymptomen. De eenvoud van de zorg voor hen kan een stressvolle levensstijl tegengaan. Er gaat niets boven het hebben van een kat of een kleine hond die bij je zit en om je aandacht smeekt om je op het heden te concentreren. Hier volgen nog enkele manieren waarop huisdieren mensen helpen stress te verminderen:

  • Dieren maken mensen vaak socialer, en eigenaren van gezelschapsdieren hebben de neiging om met elkaar om te gaan.
  • Knuffelen met een kat of kleine hond op schoot zal je helpen je geliefd en nodig te voelen in eenzame tijden.
  • Het geven van uitstekende zorg aan huisdieren, zoals verzorging en quality time met ze doorbrengen, draagt bij aan een algemeen gevoel van welzijn.
  • Met een hond wandelen of frisbee spelen helpt je om aan lichaamsbeweging te doen.

Maar als je erover denkt om een huisdier te nemen, zorg er dan voor dat de ervaring je stressniveau niet verhoogt. Het bezitten van een nieuw huisdier is, vooral in het begin, veel werk. De omgang met een kitten of het trainen van een nieuwe puppy kan op zichzelf al stressvol zijn. Zorg er dus voor dat u voorbereid bent en over de middelen beschikt om op de juiste manier voor uw huisdier te zorgen. Bovendien is het bezitten van een huisdier een levenslange verbintenis, dus als u nog steeds niet zeker weet, wacht dan met het aanschaffen van een huisdier en probeer een aantal alternatieven voor het bezit van een huisdier.

Alternatieven voor het bezit van huisdieren

Misschien bent u allergisch voor huisdieren, reist u vaak of heeft u eenvoudigweg geen tijd om een huisdier de tijd en aandacht te geven die het nodig heeft. Er zijn alternatieven voor het daadwerkelijk bezitten van een huisdier die je stressverlagende voordelen kunnen opleveren.

Vrijwilligerswerk

Uw plaatselijke dierenasiel maakt waarschijnlijk gebruik van vrijwilligers om dingen te doen zoals sporten en spelen met honden, knuffelen met katten en omgaan met andere kleine dieren. Dit is een geweldige manier om tijd door te brengen met harige vrienden zonder er daadwerkelijk een te bezitten.

Bevordering

Veel non-profitorganisaties en dierenasielen hebben vaak pleeggezinnen nodig om voor een korte periode voor zieke, jonge, oude of behoeftige dieren te zorgen. U kunt een voorproefje krijgen van het bezit van huisdieren of eenvoudigweg huisdieren in nood helpen door huisdieren bij u thuis te verzorgen totdat ze klaar zijn om geadopteerd te worden.

Huisdiertherapie

Therapiedieren bezoeken doorgaans ziekenhuizen, werken in therapeutische omgevingen of helpen gehandicapten. Deze huisdieren zijn getraind om zich in het openbaar te gedragen en zijn een geweldige manier om mensen in nood te troosten. Er zijn ook pleeggezinnen nodig voor therapiedieren in opleiding.

Of u nu een huisdiereigenaar bent, huisdieren op bezoek krijgt, met huisdiertherapiedieren werkt of vrijwilligerswerk doet in een dierenasiel, dit zijn veel voorbeelden van huisdieren die mensen helpen het stressniveau te verminderen. Zowel jij als de huisdieren hebben er veel baat bij, dus dit is een geweldige stressverminderaar om te implementeren.

Aanbevolen: