Geschiedenis van competitief cheerleading

Inhoudsopgave:

Geschiedenis van competitief cheerleading
Geschiedenis van competitief cheerleading
Anonim
Cheerleading is uitgegroeid tot een competitieve sport.
Cheerleading is uitgegroeid tot een competitieve sport.

Competitieve cheerleading heeft een controversieel en monumentaal verleden dat slechts ongeveer de afgelopen zestig jaar beslaat. Ondanks de grote hoeveelheid critici trainen en strijden miljoenen kinderen en jonge volwassenen jaarlijks voor internationale erkenning.

Geschiedenis van competitief cheerleading: de begindagen

De eerste vormen van gejuich begonnen eind 19e eeuw, maar de deelnemers waren uitsluitend mannen en bij het gejuich waren eenvoudige gezangen betrokken. All Star-sportscholen zoals Epic Sports en cheer-organisaties zoals Varsity.com delen de geschiedenis van hoe deze volledig mannelijke activiteit een atletische sport werd.

De beginfasen

Toen vrouwen eenmaal mochten juichen, begonnen de ontwikkelingen op het gebied van uitrusting en routines snel te groeien.

  • 1923 - De Universiteit van Minnesota is de eerste groep die vrouwen laat juichen.
  • 1948 - Lawrence Herkimer van de Southern Methodist University houdt de eerste cheerleadingclinic voor de zomer.
  • 1953 - Herkimer patenteert de pompon.

Competitief gejuich wordt serieus

Elke serieuze sport, club of activiteit heeft bestuursorganen en erkenning nodig om hun impact te vergroten en respect te verdienen.

  • 1960's - Cheerleadingwedstrijden beginnen.
  • 1961 - "Herkie" omvat de National Cheerleaders Association (NCA).
  • 1968 - International Cheerleading Foundation start "Cheerleader All America" -prijzen.
  • 1972 - Titel IX-regel houdt in dat vrouwen via openbare scholen kunnen sporten.
  • 1974 - Jeff Webb richt de Universal Cheerleaders Association (UCA) op, later bekend als Varsity Spirit Corp.

Modern gejuich is geboren

Nadat de eerste wedstrijd op televisie is uitgezonden, krijgt het competitieve gejuich de motiverende boost die het nodig heeft om meer deelname te bewerkstelligen.

  • 1978 - Competitieve cheerleading wordt geïntroduceerd en de eerste wedstrijd wordt uitgezonden door CBS.
  • 1987 - De American Association of Cheerleading Coaches and Administrators (AACCA) wordt de eerste organisatie die veiligheid onderwijst om adviseurs en coaches aan te moedigen.
  • 1980's - Aan het einde van het decennium begint All-Star Cheerleading met een focus op competities in plaats van op schoolgebaseerde cheerleading.
  • 1999 - Cheerleading wordt officieel erkend als een onafhankelijke sport.

Officiële erkenning voor competitief gejuich

Terwijl velen nog steeds debatteren over de vraag of welke vorm van cheerleading dan ook een sport is, beginnen grote organisaties het als zodanig te erkennen.

  • 2003 - De International All Star Federation (IASF) is opgericht om de consistentie in de All Star-regels te bevorderen en "Cheerleading Worlds" te organiseren, een laatste kampioenschap in competitief gejuich.
  • 2009 - International Cheer Union (ICU) dient een aanvraag voor sporterkenning in bij SportAccord/GAISF.
  • 2010 - ICU dient aanvraag in voor erkenning door het Internationaal Olympisch Comité (IOC).
  • 2011 - USA Cheer en ICU introduceren STUNT, waarmee teams in vier competitieronden tegen één ander team kunnen strijden.
  • 2013 - ICU wordt door SportAccord/GAISF erkend als het wereldbestuur voor de Sport of Cheer.
  • 2016 - 2016 ICU wordt voorlopig erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Belangrijke cheerleading-innovators

Hoewel veel beroemde mannen en vrouwen ooit cheerleaders waren, zijn er een paar mensen die meer hebben bijgedragen aan het competitieve gejuich dan de meesten ooit zullen weten.

Johnny Campbell

Johnny Campbell wordt erkend als de "Vader van het Cheerleading" omdat hij in 1898 het eerste echte cheerleadersteam van de universiteit oprichtte.

Lawrence Herkimer

Bekend als de "Grootvader van het moderne cheerleading", begon Lawrence Herkimer met het idee dat cheerleaders meer training konden gebruiken. Hij vond de pompon, de spirit stick en de sprong uit die bekend staat als de "Herkie", en hij vormde het eerste bedrijf dat cheeruniformen leverde.

Jeff Webb

Als oprichter van de Universal Cheerleaders Association (UCA) wordt Jeff Webb gecrediteerd voor het transformeren van scholastisch gejuich in competitief gejuich. Zijn visie was om atletiek te combineren met entertainment om de sport naar een hoger niveau te tillen. Hij creëerde ook het format voor moderne cheerleadingcompetities en ontwikkelde nieuwe stunts.

De invloed van competitieve cheerleading

Competitieve cheerleading heeft veel bekendheid gekregen vanwege gedurfde routines zoals tuimelen, gooien, 'vliegen' en dwerggroei. Af en toe raakt een cheerleader ernstig gewond tijdens een wedstrijd en krijgt cheerleading slechte pers, maar dat is niet de norm.

All Star Squads

Naarmate de populariteit van cheerleading groeide, namen ook de stunts, het tuimelen en het vaardigheidsniveau van de deelnemende cheerleaders toe. De hedendaagse competities bestaan uit hoge piramides, geavanceerd tuimelen door de meeste (zo niet alle) leden van de ploeg, en ingewikkelde dansroutines.

Training

All Star-sportscholen ontstonden eind jaren negentig en vandaag de dag zijn er honderden in de VS. Om het competitieniveau te bereiken dat vandaag de dag wordt getoond, oefenen cheerleaders jarenlang en beginnen ze al als ze vijf of zes jaar oud zijn. Squads voor mensen van alle leeftijden trainen uitsluitend om cheerleading-stunts en tumbling te leren.

Een nieuwe industrie

Naarmate routines ingewikkelder worden, organiseren organisaties meer gespecialiseerde squadrons en competities. De behoefte aan kampen, goed opgeleide coaches en speciale training in tuimelen en stunts groeit nog steeds. Tegenwoordig telt competitieve cheerleading jaarlijks iets meer dan een kwart miljoen deelnemers in de Verenigde Staten. S.

Vooruitkijken in competitief cheerleading

Nu cheerleading is gegroeid, zijn er ook mogelijkheden om te concurreren. Meisjes, jongens, mannen, vrouwen en mensen van alle niveaus kunnen hun atletische vaardigheden en vaardigheden op het gebied van publieksbetrokkenheid demonstreren op regionale, nationale en internationale podia.

Aanbevolen: