Gratis logmeubelplannen

Inhoudsopgave:

Gratis logmeubelplannen
Gratis logmeubelplannen
Anonim
maak je eigen houten meubelen
maak je eigen houten meubelen

Als je een houtbewerker bent en zin hebt om iets anders te proberen, kijk dan eens naar een paar gratis meubelplannen voor een verandering van tempo.

Er is iets bevredigends aan het maken van een meubelstuk dat nog steeds de unieke aard van het originele hout weerspiegelt. Afgewerkte stukken, ook al worden ze meestal omschreven als 'natuurlijk' of 'rustiek', kunnen zowel binnen als buiten verrassend goed thuis zijn.

De milieubeweging helpt verschillende strategieën voor het onderhoud en de decoratie van huizen aan te wakkeren. Als je een middelpunt wilt creëren, een unieke kinderkamer of familiekamer wilt inrichten, of zelfs gewoon wat ouderwetse charme aan een keuken wilt toevoegen, kunnen houten meubelen de oplossing zijn.

Houten meubilair - De basis

Logmeubels zijn waarschijnlijk een van de meest vrije en creatieve meubelstijlen. Vanaf het begin als een pioniersmethode voor het maken van nuttig, goedkoop meubilair met wat voorhanden was, is deze veelzijdige stijl uitgegroeid tot een huisnijverheid van de 21e eeuw.

Wat is een betere manier om de natuur in je huiselijke omgeving te vieren dan met meubels die natuurlijke kleuren, texturen en herkenbare vormen van buitenaf gebruiken om je kamers een nieuwe look te geven. Dit meubilair is stevig, gemakkelijk te maken en heeft een artistieke aantrekkingskracht die de decorstijlen overstijgt.

Het traditionele gereedschap van houtmeubilair

Het meest basale hulpmiddel voor het werken met boomstammen om meubels te bouwen is het trekmes. Het trekmes kan zowel worden gebruikt om schors van boomstammen te verwijderen als om pennen te maken, een soort verbinding met een uitsteeksel aan het uiteinde van een boomstam dat in een gat (holte) in een andere boomstam past. Effectief leren omgaan met een trekmes is een nuttige, maar belastende vaardigheid om te verwerven. Als u vertrouwd raakt met het werk met trekmessen, krijgt u uitstekende controle over de constructie van uw stukken.

Houten meubels gaan over het hout

Of u nu houtblokken gebruikt die glad zijn geschuurd of waarbij u de binnenbast op zijn plaats laat, de buitenste laag van het hout heeft een grote invloed op het uiterlijk van uw houten meubelen. Dit is een gebied waar houten meubilair echt schittert. Kleine onvolkomenheden in het hout, zoals knoesten, lichte buigingen of ribbels, maken elk stuk onderscheidend. U kunt bepalen hoe rustiek uw houten meubilair eruit zal zien, en door zorgvuldige selectie en voorbereiding van het hout kunt u meer artistieke stukken maken dan u zou kunnen bereiken met de meeste conventionele technieken voor het maken van meubels. Gebruik alleen droog hout voor meubels. Bewerkbaar hout heeft een vochtgeh alte van 15 procent of minder. Het duurt ongeveer een jaar voordat de meeste houtsoorten goed aan de lucht zijn gedroogd. Luchtgedroogd hout is voor de meeste projecten een goede optie, maar het droogproces kost tijd en zal enkele scheuren veroorzaken. Een deel van de kunst van het werken met boomstammen bestaat erin elk element tot zijn recht te laten komen en onvolkomenheden zoals scheuren en lelijke knopen te verbergen.

Je kunt ook ovengedroogd hout kopen. Hout dat professioneel is gedroogd, vertoont minder scheuren, maar kan behoorlijk duur zijn.

Door brand gedoofd hout is een andere potentiële bron van hout voor houten meubelprojecten. Bosbranden laten hout achter dat soms bruikbaar is. Branden zullen zieke bomen doorgaans sneller verbranden dan met vocht beladen gezonde bomen, dus door brand gedode bomen zijn waarschijnlijker gezond dan weggevangen dood hout. Vaak zijn er ook delen van de bast afgevallen, waardoor een deel van het voorbereidende werk voor u is geëlimineerd. Een andere optie is het zoeken naar staand dood hout voor projecten. Dood hout kan een makkelijke keuze zijn, maar pas op dat u geen door insecten aangetaste boomstammen mee naar huis neemt, of boomstammen waar houtrot verborgen zit.

Sites voor gratis logmeubelplannen

De volgende sites bieden gratis meubelplannen en instructies voor houtblokken. Er staan ook een paar instructievideo's aan het einde van de lijst die u een beter idee geven van wat er komt kijken bij het voltooien van een houten meubelproject.

  • Houten bed
  • Rustieke bank
  • Log China-kast
  • Gesplitste boomstambank
  • Logtabel
  • Willow bed en hoofdeinde
  • Log fotolijstje - Ideaal om de basisbeginselen te leren.
  • Houten kapstokrek

Videotips voor houtmeubilair

  • Basisvideo voor het zagen van hout
  • Logboekhoofdbordtips Video

Aanbevolen: