Welke leeftijd is een senior?

Inhoudsopgave:

Welke leeftijd is een senior?
Welke leeftijd is een senior?
Anonim
Senior koppel
Senior koppel

De term senior is bedoeld om het onderscheid over te brengen van ouderen in onze samenleving, maar hoe oud is een senior? De werkelijke leeftijd van een senior kan variëren, afhankelijk van waar en hoe de term wordt gebruikt. Sommige organisaties beschouwen de leeftijd van 50 jaar als senior, terwijl anderen de leeftijd op 60 jaar of hoger definiëren.

Leeftijd van senioren in grote overheidsprogramma's

Er zijn talloze overheidsprogramma's waar senioren van kunnen profiteren naarmate ze ouder worden. Een van de grootste programma's is de sociale zekerheid. Er is echter ook Medicare, een vorm van verzekeringsdekking voor oudere patiënten. De overheid biedt ook voedselhulpprogramma's aan ouderen. Als het om wetgeving gaat, hangt de term senior af van het programma.

Sociale zekerheid Senioren Leeftijd

Veel Amerikaanse werknemers komen doorgaans in aanmerking voor volledige uitkeringen van de sociale zekerheid op de leeftijd van 66 tot 67 jaar, afhankelijk van uw geboortejaar. De meerderheid van de werknemers moet 67 jaar zijn om met pensioen te kunnen gaan, en om die reden beschouwen veel mensen 67 jaar als de ‘echte leeftijd’ van een senior. De leeftijd waarop u volledige socialezekerheidsuitkeringen kunt ontvangen, is echter afhankelijk van uw geboortejaar. Bijvoorbeeld:

  • Als u geboren bent in 1943-1954, komt u pas in aanmerking voor een volledige pensioenuitkering als u de leeftijd van 66 jaar bereikt.
  • Als u tussen 1955 en 1959 bent geboren, komt u tijdens uw 66e jaar in aanmerking voor een volledige pensioenuitkering in stappen van twee maanden. De leeftijd voor 1955 is bijvoorbeeld 66 jaar en 2 maanden, 1956 is 66 jaar en 4 maanden, enzovoort.
  • Als u in 1960 of later bent geboren, komt u pas in aanmerking voor een volledige pensioenuitkering als u de leeftijd van 67 jaar bereikt.

Leeftijd beschouwd als senior: 67 (indien geboren in 1960 of later)

Medicare-leeftijd

De leeftijdsmijlpaal van 65 jaar is belangrijk voor Medicare-uitkeringen. Medicare is een overheidsprogramma dat ziektekostenverzekeringsdekking biedt voor mensen ouder dan 65 jaar. De uitkeringen zijn onderverdeeld in vier delen: A, B, C en D. Om dekking te krijgen, moet het aanvraagproces vier maanden voordat de senior 65 jaar wordt, beginnen. vanaf je verjaardag.

Leeftijd beschouwd als senior: 65

Aanvullend voedingsbijstandsprogramma (SNAP)

Het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) heeft speciale regels voor ouderen die voedselhulp nodig hebben. Dit overheidsprogramma heeft bepaald dat de leeftijd van 60 jaar de leeftijd van een senior is. Er zijn inkomensgrenzen en elke staat heeft andere regels. Sommige staten beschouwen auto’s bijvoorbeeld als activa, terwijl andere dat niet doen. Ouderen krijgen ook medische aftrekposten en andere kosten die in hun inkomen worden meegerekend.

Leeftijd beschouwd als senior: 60

Area Agings on Aging (AAA's)

De Area Agencies on Aging zijn gemeenschapsgerichte programma's die het mogelijk maken voor senioren van 60 jaar en ouder om langer thuis te blijven wonen. Dit idee werd 'age in place' genoemd, waarbij mensen in hun huizen en gemeenschappen kunnen blijven naarmate ze kwetsbaarder worden. Een lokale AAA kan voedsel bezorgen, zorgprogramma's aanbieden, gemeenschapscentra voor ouder worden aanbieden en zelfs hulp bieden bij klusjes.

Leeftijd beschouwd als senior: 60

De afdeling motorvoertuigen (DMV)

Afhankelijk van uw staat, kan het zijn dat u uw rijbewijs vaker moet verlengen via de Division of Motor Vehicles naarmate u ouder wordt. Dit moet voorkomen dat bestuurders met slecht zicht, perceptie en reflexen op de weg rijden. Elke staat heeft regels en voorschriften. Een voorbeeld is de staat Florida, die bestuurders op 79-jarige leeftijd persoonlijk laat komen voor licentieverlenging, omdat de bestuurder een zichttest moet ondergaan.

Leeftijd beschouwd als senior: 79

Definitie van senioren volgens bedrijfsprogramma's

Senioren
Senioren

Afhankelijk van een individueel pensioenplan of lidmaatschap van een vereniging, zijn er een aantal particuliere bedrijfsprogramma's waaraan senioren op bepaalde leeftijden kunnen deelnemen.

401(k)s, IRA's en Roth IRA's

Als u een IRA of 401(k) heeft, is er een vereiste minimale uitkering die u moet afsluiten op de leeftijd van 70 en een half jaar. U moet regelmatig een bepaald geldbedrag opnemen op basis van een formule voor een vereiste minimale uitkering (RMD). Het bedrag van elke persoon wordt berekend op basis van zijn leeftijd, spaarbedrag en levensverwachting. Als u niet het juiste opnamebedrag opneemt, kan dit leiden tot een accijnsboete.

Leeftijd beschouwd als senior: 70,5

AARP

Een van de eerste organisaties die senioren erkent, is de AARP. Het lidmaatschap van AARP begint op de leeftijd van 50 jaar en door lid te worden van deze vereniging ontvangt u kortingen op verschillende diensten, zoals reizen, hotels, restaurants, autoverhuur, online verkopers, enz. Lidmaatschap bij AARP opent ook veel informatiebronnen, publicaties, online seminars en toegang tot website-artikelen. Deze organisatie is een krachtige lobby voor belangrijke en politieke kwesties.

Leeftijd beschouwd als senior: 50

Autoverzekeringsmaatschappijen

Voor autoverzekeraars is de gemiddelde leeftijd om als senior te worden beschouwd 65 jaar. Deze aanduiding gaat vaak gepaard met een verhoging van de premies, net zoals jongere bestuurders dat doen. (Een algemeen advies is om rond te kijken om te bepalen wanneer uw autoverzekeringsmaatschappij een persoon als senior aanwijst).

Gemiddelde leeftijd als senior: 70

Winkels en restaurants

  • Denny's heeft een menu speciaal voor 55-plussers en met de AARP-kaart krijg je 15 procent korting op elk item.
  • Ross Stores biedt elke dinsdag 10% korting aan 55-plussers.
  • Hertz biedt een 50+ autoverhuurprogramma met kortingen tot 35%.
  • Amtrak biedt 15 procent korting op kaartjes voor de meeste treinroutes voor 62-jarigen.
  • Marriott biedt 15 procent korting op hun kamerprijzen voor senioren ouder dan 62 jaar.
  • Southwest Airlines biedt reizigers van 65 jaar en ouder een gereduceerd tarief. Naast mogelijke kortingen zijn alle seniorenreistickets volledig restitueerbaar.

Leeftijdscategorie senioren

Senioren kunnen op veel manieren worden gedefinieerd en op verschillende leeftijden, variërend van ongeveer 50 jaar en ouder. Profiteer van alle seniorenvoordelen die beschikbaar zijn en bereid u voor op de belangrijke mijlpalen die voor u liggen. Er bestaat geen kant-en-klare definitie van wat een senior is, maar op de hoogte blijven van de beschikbare middelen kan de levenskwaliteit verbeteren en tegelijkertijd geld besparen. Het leven is niet zo slecht als je senior bent! U profiteert van vele kortingen.

Aanbevolen: