Koopgids voor antieke Amish-meubels

Inhoudsopgave:

Koopgids voor antieke Amish-meubels
Koopgids voor antieke Amish-meubels
Anonim
Eetkamer in Amish-stijl
Eetkamer in Amish-stijl

Hoewel de Amish al honderden jaren het onderwerp zijn van publieke fascinatie, is hun levensstijl slechts de helft van het ongelooflijke aan hen. Hun handgemaakte vakmanschap als het gaat om huishoudelijke artikelen is eenvoudigweg ongeëvenaard, en antieke Amish-meubels vertonen deze superieure constructie perfect. Verborgen in hun ingetogen ontwerpen zitten extreem duurzame en duurzame stukken die zullen veranderen in familiestukken, als ze dat nog niet hebben gedaan.

Antieke Amish meubelstijlen

Historisch gezien hebben Amish-gemeenschappen vermeden technologie in hun dagelijks leven te integreren, ook bij technische inspanningen als het bouwen van meubelstukken. Hoewel meubels die door de Amish zijn gemaakt gemakkelijk te herkennen zijn aan hun onmiskenbare eenvoud, zijn de afzonderlijke stukken niet echt homogeen. In feite zijn er verschillende ontwerpstijlen waaruit antieke Amish-meubels zijn vervaardigd, afhankelijk van de leeftijd en regio. Natuurlijk zijn er enkele fundamentele overeenkomsten, zoals de houtsoort die deze gemeenschappen vaak gebruiken, maar een paar duidelijke verschillen onderscheiden sommige stukken van andere.

Primitief

Primitief meubilair komt voort uit de Amerikaanse culturele traditie van plattelandsgemeenschappen die hun eigen meubels vervaardigen om hun landhuizen mee in te richten. Ondanks dat primitief meubilair – met zijn veelal geschilderde en niet-gepolijste stukken – in de jaren dertig van de negentiende eeuw zijn populariteit verloor, betekende een hernieuwde opleving van de Arts and Crafts-beweging aan het einde van de 19e eeuw een nieuwe evolutie voor deze huishoudelijke praktijk. Hoewel het dus bijna onmogelijk is om primitieve Amish-meubels van vóór de 19e eeuw te vinden, doen de meubels die stilistisch zijn gemaakt ter ere van de oorspronkelijke beweging in de 20e eeuw er recht aan.

Shaker

Amish dekenkist 1835-75 Amerikaans Shaker Pine
Amish dekenkist 1835-75 Amerikaans Shaker Pine

Shaker-meubels kwamen eind 18e eeuw voort uit de Quaker-beweging en worden gekenmerkt door kenmerken zoals strak rechte stoelen met ladderleuning, asymmetrische laden en houten knoppen. Op dezelfde manier werden deze stukken vaak in een andere kleur gekleurd of geverfd. Ondanks hun Quaker-oorsprong hebben de Amish hun stijl overgenomen en hebben ze eetkamermeubilair en slaapkamersets in deze stijl gemaakt en blijven ze dat doen.

Missie

Slaapkamer in missiestijl
Slaapkamer in missiestijl

Meubilair in Mission-stijl is ontstaan uit de Arts and Crafts-beweging (een reactie op de opzichtige en weelderige ontwerpen uit de Victoriaanse periode) en staat bekend om zijn focus op strakke lijnen die langs het verticale en horizontale vlak vloeien. Misschien wel de bekendste vakman van de Mission-stijl is Gustav Stickley; Toch waren traditionele meubelmakers niet de enigen die dol waren op deze rigide stijl. In plaats daarvan creëerden sommige Amish-meubelmakers uit de 20e eeuw hun loungestoelen en ladekasten in de Mission-stijl.

Hoe u antiek van nieuw kunt onderscheiden

antiek schrijfbureau
antiek schrijfbureau

Een van de moeilijkste taken voor een antiekshopper is het verschil kunnen zien tussen moderne en antieke meubels, of deze nu zijn vervaardigd door de handen van getalenteerde Amish-werknemers of aan de lopende band zijn verzonden. Omdat de items nog steeds met de hand worden gemaakt van hoogwaardige materialen, kan het lastig zijn om te weten of een stuk oud is of niet. Sterker nog, veel nieuwe tafels zien er vrijwel hetzelfde uit als de antieke tafels. Er zijn echter een paar manieren waarop zelfs de meest beginnende koper van antiek meubilair een ouder stuk uit een jonger stuk in een reeks kan kiezen.

Etalagewinkel

Haast je niet om een stuk te kopen; kijk rond in verschillende antiekwinkels en speciaalzaken die door Amish gemaakte meubels verkopen. Onderzoek het meubelstuk waarin je geïnteresseerd bent en vergelijk het ogenschijnlijk oude met stukken waarvan je weet dat ze nieuw zijn, en maak aantekeningen van de verschillen die je opmerkt. Door naar meerdere verschillende items te kijken, zowel oud als nieuw, wordt het gemakkelijker voor u om snel en nauwkeurig onderscheid te maken tussen antiek en modern meubilair.

Draag

Let op tekenen van slijtage en leeftijd op elk stuk. Dit kan lastig zijn, omdat nieuw meubilair er versleten uit kan zien en er valselijk verouderd uit kan zien; maar tekenen van authentieke slijtage zijn meestal dieper dan huiddiep. Gebieden die gewoonlijk slijtage vertonen zijn:

  • Hoeken
  • Verhoogde gebieden
  • Grafwerk
  • Randen

Een andere tip is om te zoeken naar tekenen dat de slijtage te perfect is om oud te zijn. Natuurlijke vervaging en krassen op meubelafwerkingen zullen ongelijkmatig zijn en er willekeurig uitzien.

Materialen

Door Amish gemaakte meubels zijn over het algemeen superieur qua vakmanschap. Nieuwere handgemaakte meubels worden gemaakt met moderne items zoals houtschroeven. Let op tekenen dat de meubels allemaal van dezelfde houtsoort zijn gemaakt en dat ze in elkaar zijn gezet met verbindingen in plaats van met houtschroeven. De hardware erop ziet er verouderd uit, tenzij deze is vervangen. Let ook op verkleuring, roest en andere tekenen van oxidatie.

Balans

Ga achteruit en heb geluk bij het meubilair. Zorg ervoor dat het in balans is en dat het er goed uitziet voor de tijd waarin het gebouwd had moeten worden. Wees voorzichtig met items waarbij een ouder stuk aan een nieuwer stuk is bevestigd om geloofwaardigheid te geven aan een vals antiek geheel. Omdat hout ongelijkmatig krimpt, zal het blad van een tafel of de zitting van een stoel tot op zekere hoogte ongelijk zijn en zelfs nog meer van deze discrepantie vertonen onder invloed van wisselend weer. Als je merkt dat de afzonderlijke elementen helemaal gelijk zijn, is de kans groot dat de stukken nieuw zijn.

Antieke Amish meubelwaarden

Zonder de spreekwoordelijke toeters en bellen van andere meubelstijlen kan het voor sommige mensen schandalig overkomen om een paar honderd dollar te betalen voor een eenvoudige voetenbank of een tafel met vier zitplaatsen. Antiek Amish-meubilair staat er echter om bekend dat het tientallen jaren meegaat zonder nauwelijks de slijtage te vertonen die moderne meubels met zich meebrengen. Toegegeven, factoren die van invloed zijn op deze prijzen zijn onder meer de staat van het meubilair (scheuren, verfverlies, enzovoort), de grootte (kind versus volwassene), houtsoort (bijvoorbeeld mahonie versus ceder versus eiken), leeftijd en type meubilair. Over het algemeen kunnen kleinere stukken, zoals nachtkastjes en tafels, voor een paar honderd dollar worden verkocht, terwijl grotere stukken, zoals volledige eetkamersets en bedframes, tussen de 1.000 en 1.000 euro kunnen worden verkocht.

  • Primitieve kinderschommelstoel uit de late 19e eeuw - aangeboden voor $ 75
  • Oude kandelaar primitief geschilderd - verkocht voor $ 355
  • Enfield Shaker naaitafel met de originele kersenverf - verkocht voor $ 332,98
  • Amish Mission Style Antique Pie Safe - aangeboden voor $ 950
  • 19e-eeuwse Amish-kast - aangeboden voor $ 1.049,99

Antieke Amish meubeltrends in de huidige markt

Op de huidige antiekmarkt zijn stoelen het meest voorkomende type houten Amish-meubilair dat je kunt verkopen. Deze stukken Amish-vakmanschap, beroemd gemaakt om hun ladder-back- en schommelstoelen, werden in de loop van de 19e en 20e eeuw met duizenden gekocht, waardoor er een heleboel hoogwaardige voorbeelden overbleven die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe eetkamerset, dan heb je geluk.

Op dezelfde manier wordt Amish-kindermeubilair, hoewel ongelooflijk productief, voor aanzienlijk minder verkocht dan meubilair voor volwassenen, dankzij het beperkte nut van kindermeubilair (elk kind zal op een bepaald moment in zijn leven een stoel ontgroeien). Bovendien worden kleinere huishoudelijke meubels, zoals bijzettafels en voetenbankjes, voor minder verkocht dan grotere, multifunctionele meubelen zoals dressoirs en tafels. Dat gezegd hebbende, authentieke antieke Amish-meubels uit de 19e eeuw zijn moeilijker te verkrijgen dan de vintage tegenhangers, wat betekent dat je wat graafwerk zult moeten doen als je nog geen aanspreekpunt hebt om je te helpen met een verkoop. Dit wordt nog verergerd door het feit dat veel echte Amish-meubels niet op een waarneembare manier zijn gemarkeerd. Ondanks deze moeilijkheden zijn deze stukken, dankzij hun stevige constructie, gemaakt om tientallen jaren mee te gaan, waardoor ze een betere financiële investering zijn dan de meeste moderne meubels.

Waar kunt u antiek Amish-meubilair kopen

Amish-meubels zijn over het algemeen gemakkelijker te vinden in sommige delen van het land dan in andere. Pennsylvania, Kentucky en Ohio zijn schatkamers van handgemaakte Amish-artikelen. Als je een gebied kunt vinden waar een Amish-gemeenschap is, zul je over het algemeen talloze winkels vinden die dit prachtige antiek en nieuwe items verkopen.

Dutch Valley Meubels en Antiek

Dutch Valley heeft veel verschillende soorten Amish-artikelen, waaronder antiek. Gelegen in Sugar Creek, Ohio, is deze 5.000 vierkante meter grote faciliteit misschien wel de plek om een dag door te brengen met het vinden van precies het item dat u zoekt.

Shrock's Heritage Valley

Shrock's Heritage Valley is een bestemmingsavontuur in Berlijn, Ohio. Er is niet alleen een antiek winkelcentrum op het terrein, er is ook een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten te zien, van buggyritten tot Amish-rondleidingen door het huis.

Online

De handigste en meest tijdefficiënte manier om antieke Amish-meubels te vinden is natuurlijk door het internet te raadplegen. Online retailers zoals eBay en Etsy zijn geweldige bronnen voor de gewone verzamelaar om prachtige stukken te vinden om aan hun collecties toe te voegen. Houd er rekening mee dat online kopen niet zo dromerig is als het lijkt; je kunt snel verzendkosten maken, vooral als je bedenkt hoe zwaar echte Amish-meubels soms kunnen zijn. Zorg er daarom voor dat u rekening houdt met deze extra prijzen voordat u klikt en een commit maakt.

Eenvoudige ontwerpen verbergen superieur vakmanschap

Amish antiek wordt beschouwd als Amerikaanse klassiekers, en door hun tijdloze aantrekkingskracht passen ze prachtig in elke woonstijl. Omdat ze zo goed gemaakt zijn, gaan ze meestal net zo lang mee als je ze goed behandelt. Ze zijn een goede keuze als je een grote voorliefde hebt voor antiek meubilair, maar weet dat je niet kunt vertrouwen dat je kinderen en huisdieren hetzelfde zullen prijzen. hoeveelheid zorg.

Aanbevolen: