Antieke reproducties: identificatie & Koopgids

Inhoudsopgave:

Antieke reproducties: identificatie & Koopgids
Antieke reproducties: identificatie & Koopgids
Anonim
antieke roze stoel
antieke roze stoel

Het kunnen onderscheiden van een reproductie van echt antiek is een belangrijke vaardigheid, vooral als je van antiek meubilair, decoratieve voorwerpen en verzamelobjecten houdt. Antieke reproducties kunnen prachtige imitaties zijn van oudere stukken, vooral als u kiest voor artikelen die zijn gemaakt met hoogwaardige afwerking en materialen. Als u eenmaal het verschil weet tussen nieuw en oud, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en het meubelstuk kiezen dat het beste bij uw huis past.

Wat antieke reproductie werkelijk betekent

Een antieke reproductie is een stuk dat is gemaakt om eruit te zien als antiek. Het repliceert de stijl, kenmerken en soms zelfs de materialen van een echt antiek item. Het is echter niet zo oud als het echte antiek. In feite kan een antieke reproductie een gloednieuw stuk zijn, maar het kan er bijna precies uitzien als een ouder item.

Antieke reproducties zijn niet hetzelfde als namaak. Namaakproducten zijn bedoeld om de koper te misleiden. Gewetenloze verkopers of fabrikanten creëren nep-antiek zodat het op echt antiek lijkt, en stellen deze tijdens het verkoopproces ten onrechte voor als echt. Reproducties proberen niets over hun leeftijd te verbergen. Een reproductie ziet eruit als antiek, maar niemand beweert dat het er ook daadwerkelijk een is.

Manieren om een antiek van een reproductie te onderscheiden

antieke blauwgroen bank
antieke blauwgroen bank

Sommige reproducties zijn zo mooi gemaakt dat het een uitdaging kan zijn om ze te onderscheiden van echt antiek. Als u antiek koopt of verkoopt, moet u het verschil kunnen zien. Je wilt niet de prijs van echt antiek vragen of betalen voor iets dat nieuwer is. Er zijn een paar belangrijke manieren om het verschil te zien tussen antieke reproducties en het echte artikel.

Materialen gebruikt in antiek versus reproducties

De materialen die worden gebruikt om een meubelstuk of ander item te maken, kunnen iets zeggen over de leeftijd ervan. Neem de tijd om naar het hout, glas en andere producten in het stuk te kijken, vooral op moeilijker zichtbare plaatsen.

  • Zoek naar spaanplaat. Moderne meubels en decoratieve artikelen bevatten vaak spaanplaat of MDF in plaats van massief hout. Kijk naar de randen en onderkant van de stukken om te zien of deze van massief hout zijn gemaakt.
  • Controleer op verschillende soorten hout. Fabrikanten van lang geleden mengden vaak hout in meubels en andere artikelen om geld te besparen, waarbij ze minder waardevol hout gebruikten op plekken die niet zichtbaar zouden zijn. Als je een mix van houtsoorten ziet, kan het echt antiek zijn.
  • Let op synthetische materialen. Gestoffeerde meubels en antiek textiel en kleding moeten natuurlijke stoffen bevatten als deze vóór de jaren twintig zijn gemaakt. Als er synthetische stoffen in zitten, is het waarschijnlijk een reproductie.

Tekenen van ouderdom in nieuwe versus oude stukken

Veel antieke reproducties bevatten vervaardigde tekenen van ouderdom of gebruik, terwijl echt antiek een patina heeft dat zich in de loop van de tijd vormt. Dit is een belangrijk verschil tussen iets dat oud is en iets dat er gewoon oud uitziet.

  • Controleer het slijtagepatroon. Echt antiek wordt versleten waar mensen het aanraken, maar sommige antieke reproducties zijn uniform versleten.
  • Zoek naar verdonkering in de lagere delen. In elk stuk met houtsnijwerk of een patroon kan het originele materiaal in de lagere delen van het patroon na verloop van tijd donkerder worden. Dit is vooral duidelijk bij zilver of materialen die aantasten of corroderen. Een antieke reproductie kan ook in hogere gebieden verdonkering vertonen.
  • Onderzoek hout op barsten of kromtrekken. Veranderingen in vochtigheid en temperatuur hebben invloed op antieke meubels en kunnen ervoor zorgen dat hout barst of kromtrekt. Scheuren moeten met de nerf van het hout overeenkomen, als ze aanwezig zijn.

Vakmanschap in antieke reproducties versus oudere items

Veel antieke reproducties van hoge kwaliteit zijn voorzien van prachtig vakmanschap, maar zelfs de best gemaakte stukken maken meestal nog gebruik van moderne technieken. Neem de tijd om goed te kijken hoe iets is gemaakt.

  • Kijk of het stuk uniform is. Een modern stuk heeft meestal uniforme afmetingen en constructie, terwijl een ouder stuk dat misschien niet is. De tijd verandert de vorm van veel materialen, en handgemaakte voorwerpen zijn minder uniform dan machinaal vervaardigde voorwerpen.
  • Bekijk de hardware. Antiek meubelbeslag omvat oudere spijkers, schroeven, handgrepen en andere stukken. Als de hardware oud is, is de kans groter dat het antiek is dan een reproductie.
  • Zoek naar tekenen van handgemaakte verbindingen. Zwaluwstaartverbindingen en andere schrijnwerkmethoden zullen er op veel oudere, handgemaakte stukken niet perfect uniform uitzien. Voor nieuwe antieke reproducties van hoge kwaliteit worden mogelijk dezelfde schrijnwerkmethoden gebruikt, maar deze worden meestal machinaal uitgevoerd.

Reproducties van meubels en ander antiek kopen

Als je van het uiterlijk van oudere stukken houdt, maar nieuwe reproducties wilt kopen, zijn er enkele dingen waarmee je rekening moet houden. Je moet een basiskennis hebben van de antieke reproductiewaarde en een idee hebben waar je kwaliteitsreproducties kunt kopen.

Waarde van antieke reproducties

De waarde van reproductieantiek wordt grotendeels bepaald door de wenselijkheid en kwaliteit van het stuk. Antieke waarden omvatten vaak factoren als zeldzaamheid, leeftijd en staat, en deze zijn minder belangrijk bij reproducties. Een antieke reproductie is misschien niet waardevoller dan een modern stuk, en sommige dingen kunnen door gebruik zelfs hun waarde verliezen. Een gestoffeerde antieke reproductiebank zal bijvoorbeeld nieuw waardevoller zijn dan na een paar jaar gebruik en slijtage.

Waar kunt u reproducties kopen

Er zijn een paar winkels die gespecialiseerd zijn in reproductie-antiek, soms uit specifieke tijdperken. Overweeg een van de volgende:

  • Victorian Trading Co. - Victorian Trading Co. biedt een breed scala aan stukken in Victoriaanse stijl. Je vindt er alles, van woonaccessoires zoals geborduurde kussens tot allerlei soorten meubels.
  • The Ancient Home - The Ancient Home biedt sculpturen, huisdecoratieartikelen en reproductie-antiek meubilair uit verschillende periodes en is een geweldige bron voor unieke stukken die oud aanvoelen.
  • Cherry Brook Woodworks - Als u op zoek bent naar antieke reproductie eettafels, kasten en ander meubilair, is Cherry Brook Woodworks een uitstekende bron. Ze kunnen meubels van een foto nabootsen of gewoon een meubelstuk maken dat eruitziet alsof het uit je favoriete tijdperk komt.
  • Eloquence - Eloquence biedt allerlei soorten antieke reproducties, maar ook echt antiek. Je vindt woondecoratieartikelen, geschenken, meubels, beddengoed en meer voor veel verschillende tijdperken.

Creatieve antieke uitziende decoraties

Of je nu kiest voor reproducties, antiek of een combinatie van beide, je kunt speciale objecten gebruiken om een gevoel van geschiedenis aan je huis toe te voegen. Antieke interieurdecoraties zijn leuk en geven je ruimte een bijzondere en creatieve sfeer.

Aanbevolen: