Egyptische artefacten kopen

Inhoudsopgave:

Egyptische artefacten kopen
Egyptische artefacten kopen
Anonim
Oud-Egyptisch stuk
Oud-Egyptisch stuk

Veel mensen zijn gefascineerd door de oude Egyptische cultuur en komen massaal naar tentoonstellingen en shows waar zeldzame beelden en grafgiften worden tentoongesteld. Hoewel de meest erkende en waardevolle artefacten uit het oude Egypte in musea over de hele wereld te zien zijn, zijn er mogelijkheden om je eigen collectie te starten en een zeldzame kans te krijgen om het verleden aan te raken.

Egyptische artefacten en dealers

Het massief gouden dodenmasker van koning Toetanchamon is een van de meest algemeen erkende Egyptische artefacten, maar de gewone man en vrouw werden ook begraven met persoonlijke bezittingen. Er werden maskers over het gezicht van een mummie geplaatst, zodat de doden in de volgende wereld zouden worden herkend. Bij mummies werden andere artefacten gevonden, zoals amuletten gemaakt van aardewerk en edelstenen die ter bescherming in de linnen omhulsels waren gestopt. Tegenwoordig bieden dealers Egyptische artefacten online te koop aan, waar je vrijwel elk oud item kunt kopen.

Kralen

Glas, goud, edelstenen en aardewerken kralen werden geproduceerd, verhandeld en gebruikt door de Egyptenaren. Als een sarcofaag tweeduizend jaar na de dood van de eigenaar werd geopend, werden er vaak kralen gevonden verspreid over de mummieverpakkingen; dit gebeurde toen de snaar verviel en in stof veranderde. Deze kralen worden gekoesterd door Egyptische kunstverzamelaars en kunnen nog steeds worden gekocht bij Ancient Beads and Artifacts, een online verkoper die gespecialiseerd is in voorwerpen uit de antieke wereld, variërend in prijs van $ 100 en hoger.

Scarabeeën

Oude Egyptische Scarabee
Oude Egyptische Scarabee

Scarabeeën waren een speciaal soort amulet, in de vorm van een scarabee of mestkever. De kever duwde een bal mest voort, en voor de Egyptenaren vertegenwoordigde dit de zon die langs de hemel beweegt. Scarabeeën werden ter bescherming gedragen en begraven met de doden, en scarabeeën van meer dan 2.000 jaar oud zijn te vinden bij Ancient Resource, waar verzamelobjecten, zeldzaamheden en artefacten van over de hele wereld worden aangeboden.

Standbeelden

Bronzen en metalen beelden beelden vaak goden of farao's af. Artemis Galleries heeft voorbeelden vanaf $ 1800.

ushabtis

Blauwe Oeshabti 145
Blauwe Oeshabti 145

Kleine beelden, "ushabtis" genaamd, werden begraven met de doden, maar er werd verwacht dat ze in de volgende wereld tot leven zouden komen en als dienaren voor de overledene zouden werken. Ze zijn nog steeds verkrijgbaar bij Et Tu Antiquities, vanaf $ 100.

Vaartuigen

Vaartjes werden vaak gebruikt om parfums en make-up in te bewaren, en waren gemaakt van glas, steen en edelstenen. Trocadaro is een online winkel in Denemarken die Egyptische zeldzaamheden verkoopt, waaronder dit stenen vat voor $ 850.

Hout

Hout werd uitgehouwen in diorama's, compleet met gebouwen, arbeiders en uitrusting voor bakken, weven en andere ambachten. Deze kleine figuren zijn zeer zeldzaam, maar verschijnen soms in dealerlijsten, zoals deze van Museum Surplus.

Munten

Cleopatra I als Isis-munt
Cleopatra I als Isis-munt

Oude Egyptische munten op de huidige markt komen vaak uit de tijd van Cleopatra. Bij Museum Surplus kunnen munten (en andere artefacten) van dichtbij worden bekeken, met prijzen vanaf $ 190.

Geschreven stukken

Hiërogliefen en papyrus behoren tot de beroemdste Egyptische kunstvoorwerpen en Arte Mission heeft enkele voorbeelden voor aankoopkosten tussen de $1000 en $1500.

Authenticatie

Het kopen van oude Egyptische artefacten levert problemen op voor de klant, waaronder het bepalen of de artefacten origineel of namaak zijn. Het is niet makkelijk. Afstammelingen van Egyptische ambachtslieden maken nog steeds reproducties voor de toeristenindustrie. Vervalsers gebruiken nog steeds oude materialen om nieuwe "oude" voorwerpen voor de verkoop te maken. Voeg daarbij het feit dat veel landen, waaronder Egypte, niet willen dat hun erfgoed onder hen vandaan wordt uitverkocht - in het geval van Egyptische kunst en kunstvoorwerpen moet alles dat vóór 1972 uit Egypte is gesmokkeld, naar het land worden teruggestuurd. Dus, wat te doen?

  • Onderzoek: doe er zoveel mogelijk van, zodat je weet wat je gaat kopen.
  • Authenticeren: dit kan verschillende stappen omvatten. Eerst analyseren wetenschappelijke tests de samenstelling van het item en zorgen ervoor dat het van steen is en niet van geverfd cement. U zou de herkomst of de eigendomsgeschiedenis van het item moeten kunnen onderzoeken, wat kan bestaan uit aankoopbonnen, veilingcatalogi waarin het item wordt vermeld, of foto's van het item een eeuw geleden, waaruit blijkt dat het item inderdaad heeft bestaan. U kunt een taxateur of oudheidsdeskundige inhuren om het item te bekijken voordat u het koopt, en u een schriftelijk rapport te geven. Authenticatie is een kunst, maar het kan u behoeden voor veel geldverlies.

Tips voor shoppers

Zelfs experts kunnen voor de gek worden gehouden; musea evalueren voortdurend hun collecties en controleren op vervalsingen naarmate er nieuwe technologie beschikbaar komt. Je kunt misschien niet alle fouten vermijden, maar hier zijn een paar tips waarmee je rekening moet houden bij het kopen van oude antiquiteiten:

  • Vermijd online veilingen tenzij u eerder zaken met de dealer heeft gedaan. Er zijn te veel vervalsingen om een gokje te wagen.
  • Vraag of je het artikel kunt retourneren als het nep blijkt te zijn. Gerenommeerde dealers staan achter hun voorraad.
  • Bezoek musea en bekijk oude kunst. Er gaat niets boven het zien van het origineel om je oog te trainen in het herkennen van slechte vervalsingen, ook al kun je weinig doen aan goed gemaakte vervalsingen.
  • Certificaten van echtheid betekenen niets. Vraag om een bewijs van herkomst: van wie het stuk is en waar het is geweest. Je kunt iets illegaal kopen, zonder het te weten.
  • Deze items zijn heel, heel oud. Lees de beschrijvingen aandachtig en bekijk de foto's of het object. Ken de gebreken voordat u koopt.

Houd er rekening mee dat koopjes bij dit specifieke type collectie simpelweg niet mogelijk zijn. Verwacht hoge prijzen te betalen voor bijna alle oude artefacten.

Geduld en onderzoek

Neem de tijd om je huiswerk te maken, zoek een gerenommeerde dealer die bereid is je vragen te beantwoorden en koop het beste artikel dat je je kunt veroorloven. Zelfs een bescheiden verzameling zal je veel onthullen over de geschiedenis en de mensen van 2000 v. G. T.

Aanbevolen: