Veiligheidstips voor vrachtwagenchauffeurs

Inhoudsopgave:

Veiligheidstips voor vrachtwagenchauffeurs
Veiligheidstips voor vrachtwagenchauffeurs
Anonim
Veiligheidsinspectie van vrachtwagenchauffeurs
Veiligheidsinspectie van vrachtwagenchauffeurs

Veiligheid is een onderwerp dat altijd voorop moet staan in de hoofden van vrachtwagenchauffeurs. Amanda Hall, veiligheidsdirecteur van ASF Intermodal, een full-service intermodale en toegewijde transporteur met meer dan 300 vrachtwagens op de weg, deelt haar inzichten over enkele van de belangrijkste veiligheidstips die professionele chauffeurs in acht moeten nemen.

Inspectie vóór de reis

Hall benadrukt dat veiligheid begint bij de inspectie vóór de reis. Ze zegt: "De inspectie vóór de rit beschermt tegen mechanische defecten en ongelukken door te verzekeren dat een vrachtwagen niet alleen veilig functioneert, maar ook voldoet aan de staats- en federale regelgeving. Een rit vooraf duurt ongeveer 15 minuten en kan een chauffeur onderweg tijd en geld besparen."

Voorkom punten

Ze herinnert zich: "De inspectie vóór de reis is de eerste verdedigingslinie van een bestuurder tijdens weginspecties van het Department of Transportation (DOT). Goede inspecties vóór de reis kunnen compliance-, veiligheids- en verantwoordingspunten (CSA) voor ontvangen overtredingen voorkomen tijdens een controle langs de weg. Overtredingen langs de weg zijn gedurende drie jaar zichtbaar op het Pre-Employment Screening Program (PSP)-rapport van een bestuurder. Veel autovervoerders gebruiken de PSP-rapporten nu tijdens het kwalificatieproces van een toekomstige bestuurder voordat hij in dienst treedt."

Vermijd zelfgenoegzaamheid

Amanda Hal
Amanda Hal

Hall dringt er ook bij chauffeurs op aan zelfgenoegzaamheid te vermijden. Ze zegt: "Val niet in de val van zelfgenoegzaamheid als je elke dag dezelfde runs of routes volgt. Verwacht het onverwachte."

Ze wijst erop: "Zelfs bekende routes veranderen op basis van reispatronen. Let altijd op verkeersborden, snelheidsborden en verkeer - vooral tijdens vakanties en andere perioden waarin er meer wordt gereisd."

Let op

Ze herinnert zich: "bouwgebieden en schoolzones zijn doorgaans drukker en er werken vaak mensen langs de weg. Ongelukken kunnen in fracties van seconden gebeuren en kunnen levenslange gevolgen hebben."

Vermijd afleiding

Hall stelt: "Chauffeurs moeten alle afleiding tijdens het rijden vermijden. Voor exploitanten van commerciële motorvoertuigen (CMV) is sms'en tijdens het rijden verboden door de Federal Motor Carrier Safety Administration (FMCSA) en kan een boete van $ 2.500 worden opgelegd voor de chauffeur en $ 11.000 voor het bedrijf."

Handsfree afleiding

Sms'en is niet de enige mogelijke bron van afleiding. Hall legt uit: “Veel chauffeurs worden door handsfree technologie in een vals gevoel van veiligheid gesust. Gesprekken tijdens het rijden, zelfs wanneer u de handen vrij heeft, zijn nog steeds een afleiding. Zelfs een simpel kopje koffie of een broodje kan soms een afleiding zijn."

Zorg voor jezelf

Het is van cruciaal belang dat bestuurders voor zichzelf zorgen om vermoeidheid te voorkomen, een factor die volgens Amerisafe "een grote rol kan spelen bij ongevallen." Hall zegt: "Door goed voor jezelf te zorgen, kun je effectiever omgaan met situaties die zich onderweg kunnen voordoen."

Belang van slaap

Het is van cruciaal belang om voldoende te slapen. Hall adviseert: "De sleutel tot het bestrijden van vermoeidheid is een goed uitgeruste chauffeur. Houd tijdens het koude en griepseizoen rekening met vrij verkrijgbare medicijnen, aangezien veel daarvan slaperigheid veroorzaken."

Voldoe aan de vereisten voor pauzetijden

Chauffeurs moeten ook voldoen aan de verplichte FMCSA-urenlimieten en pauzetijdvereisten. Hall legt uit: “FMCSA vereist dat chauffeurs een pauze van 30 minuten moeten nemen als ze acht uur dienst hebben gehad. Het is belangrijk op te merken dat deze pauze moet worden genomen nadat een chauffeur acht uur dienst heeft gehad, en niet mag worden verward met acht uur rijden."

Rechts rijden

Volgens Hall "hebben vrachtwagenchauffeurs te kampen met talloze blinde hoeken waar het grote automobilistenpubliek zich niet van bewust is. Een van de belangrijkste dode hoeken is de rechter- of passagierszijde van de vrachtwagen. ongelukken en zijwaartse bewegingen komen heel vaak voor." Ze adviseert: "Als de omstandigheden het toelaten, is rijden op de rechterbaan een manier om zijwaartse botsingen aan de rechterkant of aan de passagierszijde te verminderen."

Juiste signalering

Hall benadrukt het belang van goede signalisatie bij het wisselen van rijstrook. Ze adviseert: "Chauffeurs moeten voldoende melding geven, zodat alle voertuigen om hen heen op de hoogte zijn van hun signalen." Ze wijst erop: “Bij het passeren en wisselen van rijstrook is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het wisselen van rijstrook of het passeren van het voertuig veilig kan worden uitgevoerd. Het verkeerd inschatten van de snelheid en afstand van andere voertuigen is een veelvoorkomende oorzaak van ongevallen."

Voorkom dierenongevallen

Vrachtwagenchauffeurs moeten zich niet alleen bewust zijn van andere voertuigen en de verkeersstroom. Er kunnen ongelukken gebeuren als dieren de weg op schieten. Hall stelt: "ongevallen met dieren vormen een aanzienlijk risico voor vrachtwagenchauffeurs."

Om dit soort ongelukken te helpen voorkomen, adviseert Hall bestuurders om "ervoor te zorgen dat hun koplampen goed werken en op alles aan de kant van de weg te letten, naast het verkeer."

Strategieën aanpassen aan de omstandigheden

TruckerToTrucker.com adviseert chauffeurs om altijd rekening te houden met de weersomstandigheden, wegomstandigheden en andere risicofactoren die een veilige werking van het voertuig kunnen beïnvloeden. Hall wijst erop dat factoren zoals het gewicht van de lading, het weer en het terrein van invloed zijn op de manier waarop een voertuig moet worden bestuurd voor maximale veiligheid.

Ter illustratie zegt ze: "Het zal langer duren voordat een volledig beladen tractor-oplegger met een gewicht van meer dan 80.000 pond volledig tot stilstand komt, vergeleken met een bobtail-tractor" (dat is de tractor alleen, zonder aanhangwagen eraan vastgemaakt).).

Onderhoud uw voertuig

Hall adviseert: "Chauffeurs zijn er verantwoordelijk voor dat hun truck goed wordt onderhouden. Banden, verlichting en remmen zijn vaak voorkomende schendingen van de CSA-onderhoudsregels. Regelmatig onderhoud en driemaandelijkse veiligheidsinspecties kunnen helpen potentiële problemen te identificeren voordat ze een probleem worden verderop."

American Trucker adviseert chauffeurs om de onderhoudshandleiding van hun voertuig te raadplegen, waarbij ook rekening wordt gehouden met de gereden afstand en slijtage.

Houd veiligheidsbenodigdheden bij de hand

Chauffeurs moeten tijdens hun ritten mogelijk verschillende veiligheidsgerelateerde benodigdheden gebruiken. Hall stelt: "FMCSA vereist dat bedrijfsvoertuigen zijn uitgerust met een opgeladen, veilige brandblusser en nooddriehoeken. Veel chauffeurs vinden het erg nuttig om een zaklamp, een kleine gereedschapskist en vervangende zekeringen en lampen bij zich te hebben."

Blijf veilig onderweg

Het volgen van deze tips en het naleven van alle FMCSA- en DOT-voorschriften kan vrachtwagenchauffeurs helpen optimale veiligheid op de weg te behouden. Hall waarschuwt chauffeurs ook: "Zorg ervoor dat u de noodzakelijke zelfcertificeringsformulieren invult die vereist zijn door de staat die uw commerciële rijbewijs (CDL) afgeeft, wanneer u uw medische kaart bij de staat indient. Gebrek aan goed papierwerk en fouten kunnen ertoe leiden dat de CDL van een bestuurder wordt opgeschort en resulteren in een kostbare stilstand tijdens een controle langs de weg."

Aanbevolen: