12 manieren om zwart-witte badkamers tijdloos te maken

Inhoudsopgave:

12 manieren om zwart-witte badkamers tijdloos te maken
12 manieren om zwart-witte badkamers tijdloos te maken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Zwart-witte badkamers zijn populair sinds de komst van binnenleidingen. Het dramatische contrast tussen de twee uitersten is een uitgangspunt voor vrijwel elke decorstijl. Creëer een ouderwetse look, roep het begin van de 20e eeuw op, of ontwerp een echt moderne badkamer met zwart en wit. Je zult misschien versteld staan van alle opties die je hebt als je met deze twee basiskleuren werkt.

Zwart-wit Poeder Kamer Decor Ideeën

Zwart-witte badtegelopties

Tegel wordt op de een of andere manier in bijna elke badkamer gebruikt. Zwart-witte tegels maken een krachtig statement en zijn verkrijgbaar in vele patronen en materialen.

Vloer: Als je geïnspireerd bent door historische stijlen, overweeg dan om kleine vierkante of zeshoekige vloertegels in contrasterend zwart en wit te installeren. Voor een modernere en luxueuzere uitstraling installeert u vloerplaten van zwart marmer of graniet. als je een beperkt budget hebt, kijk dan eens naar vinylvloeren. Er zijn veel ontwerpen beschikbaar die steen of echte tegels nabootsen.

Wand en achterwand: Keramische of porseleinen metrotegels zijn een populaire keuze, evenals het standaard vierkante formaat. Deze vormen passen bij vrijwel elke badkamerdecorstijl. Overweeg het gebruik van zwarte of witte mozaïektegels als achterwand of om een muur te accentueren, zoals in de douche.

Overweeg het gebruik van zwarte armaturen

Badarmaturen, inclusief de wastafel, het toilet en het bad, zijn traditioneel wit. Sommige fabrikanten maken zwarte versies, maar tenzij je voor een ultramodern, strak armatuur kiest, loop je het risico gedateerd over te komen: zwarte armaturen waren populair in de jaren tachtig. Probeer een witte gootsteen op een voetstuk of een gootsteen die op een zwevende, zwart gelakte ijdelheid is gemonteerd. Vrijstaande badkuipen, zoals badkuipen op pootjes of een modernere, sculpturale interpretatie, voelen zich helemaal thuis in dit dramatische decoratieschema.

Suggesties voor wandbekleding

De meeste badkamers zijn ongeveer 1,20 meter boven de vloer betegeld en de rest van de muur is met gipsplaat geverfd. Als je voor een opvallend zwart-wit vloerpatroon kiest, kies dan voor eenvoudige witte betegelde muren met zwarte bies en schilder de rest van de muur wit. Als u stenen platen gebruikt, kunt u bijvoorbeeld witte marmeren platen helemaal tot aan het plafond laten lopen om te contrasteren met een zwarte vloer.

Een manier om wat extra's toe te voegen aan een zwart-wit bad, vooral een damestoilet, is door behang met een opvallend patroon te plaatsen. Houd de rest van je ontwerp strak en eenvoudig en kies een patroon dat bloemig, geometrisch of traditioneel damast is.

Accessoires voor zwart-witte badkamers

In een zwart-wit decor moet veel nadruk worden gelegd op de accessoires om interesse toe te voegen aan een verder blanco lei, tenzij je een opvallend tegelpatroon of behang hebt gekozen. Enkele accessoire-ideeën zijn:

  • Kies een uitgebreide spiegel die eruitziet als een kunstwerk, zoals een spiegel met een antiek zilveren lijst, een zwart gelakte lijst of geëtste glazen details.
  • Kies voor roestvrijstalen accessoires zoals zeepbakjes of dispensers, handdoekhouders en kranen voor een moderne look, of zwart smeedijzer of messing voor een traditionele inrichting.
  • Kijk voor opslag naar rekken gemaakt van dezelfde metalen, zwart gelakt hout of witgekalkt hout.
  • Zachte witte handdoeken zijn een klassieke keuze, maar je kunt zwarte handdoeken als accent op elkaar leggen.
  • Het douchegordijn biedt de mogelijkheid om patronen in het decor te brengen. Overweeg enkele van dezelfde patronen als besproken voor wandbekleding, gebruik ze alleen niet tegelijkertijd.

Probeer een vleugje kleur toe te voegen

Hoewel puristen misschien zeggen dat een zwart-witte badkamer precies dat zou moeten zijn, zonder dat er andere kleuren aan worden toegevoegd, kun je overwegen om één kleur te kiezen waarmee je je strakke interieur kunt accentueren. Enkele tips voor het integreren van kleur in een zwart-witschema zijn:

  • Voeg gewoon een beetje kleur toe. Zwart en wit is een gedurfde combinatie, dus doe niets af aan het algehele effect.
  • Denk aan strakke, krachtige kleuren zoals limoengroen, rood of poederblauw.
  • Voeg kleur toe door een schilderij aan de muur te hangen, decoratieve zeepjes of zeephouders neer te zetten, of door een sculpturale wastafel te installeren.

Een zwart-witschema is tijdloos

Zwart-witte badkamers zijn tijdloos, elegant en aanpasbaar aan elke stijl. Als u overweegt uw badkamer te vernieuwen voordat u uw huis verkoopt, is dit kleurenschema een goede keuze.

Aanbevolen: