Engelse Bone China theeset

Inhoudsopgave:

Engelse Bone China theeset
Engelse Bone China theeset
Anonim
thee set
thee set

Een Engels porseleinen theeservies kan een speciaal erfstuk zijn dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, maar ook een populair item bij verzamelaars. Of je nu een theekransje plant of gewoon op zoek bent naar iets moois om in je servieskast neer te zetten, er zijn veel prachtige antieke opties verkrijgbaar.

Waar te koop

Met zijn delicate, doorschijnende schoonheid en prachtige ontwerpen is Engels porselein populair bij verzamelaars en antiekliefhebbers. Het kopen van deze theeserviezen kan een beetje uitdagend zijn, vooral als je op zoek bent naar een bepaalde fabrikant of een bepaald patroon. Er zijn echter veel geweldige hulpmiddelen om te proberen.

Lokale antiekwinkels

Omdat je door het persoonlijk bekijken van het theeservies de staat en volledigheid ervan kunt beoordelen, is lokaal winkelen altijd een goed idee. Bekijk het aanbod bij lokale antiekwinkels en als je iets specifieks zoekt, laat dan je naam en nummer achter bij de winkel. Ze kunnen je bellen als je droomset binnenkomt.

Online antiekwinkels

Online antiekwinkels hebben een van de beste selecties die je kunt vinden, vooral moeilijk te vinden sets. U kunt zelfs zoeken naar specifieke fabrikanten of patronen. Probeer een van deze populaire winkels:

  • Ruby Lane heeft tientallen porseleinen theeserviezen, en de selectie verandert voortdurend.
  • GoAntiques heeft complete sets en gedeeltelijke sets van enkele van de allerbeste fabrikanten van Engels porselein.
  • CakeStandHeaven heeft een wisselende selectie porseleinen theeserviezen, sommige samengesteld uit meerdere antieke patronen.

eBay

eBay is een geweldige plek om complete theeserviezen te zoeken, maar ook individuele stukken om een set compleet te maken. Er zijn veel verschillende fabrikanten en de selectie verandert voortdurend. Als je niet meteen vindt wat je nodig hebt, kom dan later terug of stel een eBay-melding in voor het gewenste item.

Replacements, Ltd

Hoewel je geen complete set kunt kopen op Replacements, Ltd., kun je wel alle onderdelen die je nodig hebt om je set in elkaar te zetten afzonderlijk kopen. Dit is vaak een dure optie, maar het is ook een van de beste manieren om de set van je dromen te bemachtigen. Als ze jouw patroon niet hebben, kunnen ze je een melding sturen zodra er onderdelen binnenkomen. Om jouw set te vinden, zoek je op de naam van de fabrikant en het patroon.

Populaire fabrikanten en patronen

porseleinen theeservies
porseleinen theeservies

Een compleet antiek theeservies bestaat doorgaans uit een theepot en deksel, suikerpot en deksel, roomkannetje en theekopjes en schoteltjes. Het kan ook een taart- of koekjesbord, een koffiepot en -deksel en andere hulpmiddelen bevatten. Als het om antieke sets gaat, zijn vaak een of meer van deze stukken kapot of ontbreken ze, en sommige fabrikanten hebben mogelijk iets andere stukken gemaakt.

Theeserviezen van bepaalde fabrikanten zijn bijzonder mooi en populair bij verzamelaars. Als u overweegt te investeren in een antieke set, is een van deze wellicht iets voor u.

Spode-theesets

De klassieke naam in antiek porselein, Spode maakte theeserviezen in de negentiende en twintigste eeuw. Transferware, porselein met gekleurde ontwerpen erop gedrukt, is populair bij Spode-verzamelaars, net als handgeschilderde stukken.

Minton theeserviezen

Minton porseleinen theeserviezen zijn vaak voorzien van uitgebreide bloempatronen en op de Art Nouveau-natuur geïnspireerde styling. Deze prachtige sets, met patronen als King's Lily en Fuchsia, zijn niet moeilijk te vinden.

Shelley-theeserviezen

Shelley porseleinen theeserviezen behoren tot de mooiste op de antiekmarkt. Deze delicate sets zijn verkrijgbaar in een breed scala aan patronen, zoals Briar Rose Chintz, Rosebud, Lily of the Valley en meer. Er zijn verschillende soorten en maten kop en schotels in de verschillende patronen.

Royal Doulton theeservies

Royal Doulton is een andere bekende naam in het Engelse porselein, omdat ze veel theeserviezen produceerden. Vaak zijn deze stukken voorzien van figuratieve motieven en taferelen, maar er zijn ook veel mooie bloemmotieven. Complete sets zijn moeilijk te verkrijgen, maar je kunt een set stuk voor stuk samenstellen.

Waarde bepalen van theeserviezen uit porselein

Als je een antiek porseleinen theeservies hebt, is de meest nauwkeurige manier om een idee te krijgen van de waarde ervan, het professioneel te laten taxeren. Er zijn echter een paar stappen die u kunt nemen om zelf een algemeen idee te krijgen.

Evalueer het aantal en type stukken

Omdat theeserviezen sterk kunnen variëren in grootte en configuratie, zal het aantal en de grootte van de stukken die u heeft een belangrijke factor zijn bij het bepalen hoeveel uw set waard is. In de meeste gevallen is je set als afzonderlijke stukken meer waard, maar sommige verzamelaars betalen meer voor de complete set. Maak een lijst van alle stukken die je hebt en het aantal couverts dat je bezit.

Beoordeel de toestand

De staat van je theeservies is ook erg belangrijk bij het toekennen van waarde. Scheuren en schilfers zullen de waarde ervan dramatisch verminderen, evenals haarscheurtjes of kleine scheurtjes in het oppervlakteglazuur. Zoek ook naar verkleurde plekken en tekenen van eerdere reparaties.

Identificeer de fabrikant en het patroon

Draai je stukken om om de stempel te bekijken. In veel gevallen zal dit u de fabrikant van uw set vertellen en kunt u deze dateren. Het kan u ook de naam van uw patroon vertellen. Als dit niet het geval is, kunt u meer over uw patroon te weten komen door contact op te nemen met de fabrikant of met een verzamelclub die zich voor die fabrikant inzet.

Bekijk vergelijkbare sets

Zodra je zoveel mogelijk over je set weet, kun je op eBay en in antiekwinkels naar soortgelijke sets zoeken. Noteer de verkoopprijs van deze artikelen om een goed idee te krijgen van de waarde van uw stukken.

Tips voor het verzorgen van uw theeservies

theeservies in gebruik
theeservies in gebruik

Volg deze richtlijnen om uw theeservies goed te onderhouden:

  • Beperk het hanteren tot een minimum. Gebruik het, maar wees voorzichtig.
  • Ondersteun de platen door ze eronder vast te houden, niet bij de delicate rand.
  • Houd theepotten vast aan de zijkanten en handvatten in plaats van alleen aan het handvat.
  • Til de deksels voorzichtig op en plaats ze terug.
  • Gebruik geen stukken die gebroken en daarna gerepareerd zijn.
  • Zorg ervoor dat u uw serviesgoed op een manier tentoonstelt dat het niet beschadigd raakt, zoals in een gesloten kast of op een plek in uw huis waar weinig verkeer is.
  • Als je borden op elkaar stapelt, plaats dan een stuk dik papier of een doek ertussen.
  • Gebruik bij het schoonmaken een zachte oplossing van zeep en water. Niet schrobben, anders zullen de vergulde delen van het oppervlak wegpoetsen. Gebruik een zachte tandenborstel om in eventuele kieren of spleten te komen.

Geweldig en mooi

Engels bone china is een verbazingwekkende en mooie kunstvorm, en er zijn veel prachtige theeserviezen verkrijgbaar in antiekwinkels. Als je overweegt verzamelaar te worden, is het geweldig om zoveel mogelijk te leren over dit spannende antieke porselein.

Aanbevolen: