Dresscode voor afstuderen op de middelbare school

Inhoudsopgave:

Dresscode voor afstuderen op de middelbare school
Dresscode voor afstuderen op de middelbare school
Anonim
groep afgestudeerden
groep afgestudeerden

Hoewel veel tieners meer dan blij zijn om in vrijetijdskleding zoals jeans en T-shirts te leven, zijn afstudeerceremonies een bijzondere gebeurtenis. Door carrièrekleding te dragen, kunnen afgestudeerden en hun gezinnen de plechtigheid van de dag waarderen. Door de dresscode te volgen, kunnen ze beginnen te begrijpen hoe van hen verwacht wordt dat ze zich kleden en gedragen in de wereld van volwassenen.

Officiële dresscode voor afstuderen op de middelbare school

Sommige scholen zullen een formeel beleid aannemen, terwijl andere algemene richtlijnen zullen uitvaardigen. Deze richtlijnen worden doorgaans voor u uiteengezet in uw schoolhandboek of in een pamflet waarin de afstudeerverwachtingen worden besproken. Sommige tieners vragen zich misschien af waarom ze zich daar druk over moeten maken. Ze dragen tenslotte petten en jassen; niemand zal zien wat eronder zit. Het dragen van kleding die geschikt is voor de locatie zorgt er echter voor dat u zich gedraagt op een manier die past bij de plechtigheid van de gelegenheid. Enkele punten die een dresscode kan omvatten zijn:

  • Schoenen: Nette schoenen zoals pumps, loafers, Oxfords, platte schoenen, enz. De meeste scholen vragen om sneakers of sandalen te vermijden.
  • Kleding: Jurken, pantalons, overhemden met kraag, button-downs, blouses, rokken, stropdassen, pakken, enz. Gymshorts, jeans en T-shirts zijn doorgaans niet toegestaan.
  • Haar: Hoewel dit wel of niet wordt aangepakt, verbieden sommige scholen buitensporige kapsels die als afleidend zouden worden beschouwd. Felgekleurde Mohawks of neonoranje haar kunnen in deze categorie vallen.

Foto's maken is een van de kenmerken van afstuderen. Door afgestudeerden te vragen zich aan een dresscode te houden, zullen foto's van de dag veel flatterender zijn. Bijna iedereen wil niet alleen een foto van zijn of haar pet en jurk, maar waarschijnlijk ook in een open jurk. Het dragen van nette kleding eronder zorgt voor een slimmer uitziende foto dan jeans en T-shirts.

Wat te dragen naar het afstuderen op de middelbare school?

Kiezen wat je gaat dragen naar het afstuderen kan stressvol zijn. Het vinden van de juiste outfit en accessoires kan je look maken of breken.

Jurken

Als je op zoek bent naar de perfecte jurk, wil je iets vinden dat goed bij je past, maar niet te strak of onthullend is. Kies iets comfortabels en moois voor uw foto's. Aangezien de meeste diploma-uitreikingen in juni plaatsvinden, is het belangrijk om iets onder je jurk te zoeken dat in de zomer niet benauwd of warm zal zijn. Jurken met korte of kapmouwen werken perfect. Bovendien kiezen de meeste meisjes misschien voor een rok tot op de knie in plaats van een volledige rok. Onthoud ook dat dit het afstuderen is en geen schoolbal. Je wilt formeel, maar niet te formeel. Daarom kun je kiezen voor een bloemrijke zomerjurk of een zwarte jurk in zakelijke stijl. Het combineren van je jurk met een paar lage hakken met bandjes of Mary Janes kan je ensemble echt compleet maken.

meisje in kleine zwarte jurk
meisje in kleine zwarte jurk

Pak

Een pak is ook een flatterende keuze voor zowel meisjes als jongens. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pak met een kokerrok of een pantalon. Zwarte of krijtstreeppakken stralen precies de juiste hoeveelheid verfijning uit voor afgestudeerden. Nogmaals, onthoud dat je met de zomer misschien wollen pakken wilt vermijden. Als u uw pak combineert met een hippe stropdas of blouse die bij uw schoolkleuren past, kunt u deze look echt afmaken. Oxfords, loafers of pumps zijn een goede aanvulling op jouw professionaliteit.

jonge man in een pak
jonge man in een pak
Jonge vrouw in een pak
Jonge vrouw in een pak

Pantalon en overhemd of blouse met kraag

Meisjes en jongens die op zoek zijn naar iets meer casual, kunnen ervoor kiezen om een zwarte of kaki pantalon te combineren met een overhemd of blouse met kraag. Een overhemd met kraag in een gedempte tint zoals grijs, wit, lichtblauw of zelfs je schoolkleuren kan worden gecombineerd met een stropdas voor extra flair. Polo's of overhemden met knopen in verschillende kleuren werken ook goed. Meisjes kunnen kiezen voor een losse effen blouse in een rijke kleur zoals blauw, grijs, geel of zelfs paars. Bovendien werken blouses met bloempatronen ook. Pantalons kunnen goed gecombineerd worden met pumps, Oxfords, loafers of elegante lage hakken.

Vrouw in broek
Vrouw in broek
jonge man in vrijetijdskleding
jonge man in vrijetijdskleding

Accessoires

Je wilt dat je modeaccessoires je look accentueren. Zoek daarom naar kettingen, armbanden en oorbellen die passen bij de kleuren van je outfit.

  • Je zou een gouden ketting met een hanger of een kruis kunnen proberen. Parels zijn ook een goede keuze voor meisjes.
  • Oorbellen moeten minimaal zijn en kleine ringetjes of steentjes.
  • Een manchet of bedelarmband kan aantrekkelijk zijn. Je kunt er ook voor kiezen om je pols te verfraaien met een horloge.
  • Meisjes kunnen haarstukken proberen, zoals hoofdbanden, kammen, clips en haarspeldjes.

Onthoud dat je accessoires je professionele look compleet moeten maken en er niet van moeten afleiden.

meisje met een ketting
meisje met een ketting

Schoenen

De schoenen die je draagt kunnen je outfit maken of breken. Kies kleuren en stijlen die passen bij de stijl en het kleurenschema van uw kleding. Oxford-schoenen passen bijvoorbeeld misschien niet goed bij een bloemrijke zomerjurk. Je kunt lichte, luchtige schoenen proberen of iets met een beetje kleur. Pumps en Oxford-schoenen staan geweldig bij een pak. Een rok of jurk kan worden gecombineerd met knielaarzen of zelfs een sleehak met open tenen. En onthoud: een zwarte schoen past vrijwel bij elke outfit.

leren herenschoenen
leren herenschoenen
Hoge hakken
Hoge hakken

Wat te dragen naar het afstuderen voor gasten?

Hoewel een dresscode niet kan worden opgelegd aan de familie en vrienden van de afgestudeerde, hopen schoolbestuurders altijd dat iedereen die betrokken is bij de ceremonie - van schoolpersoneel tot de afstudeerklas en het publiek, de viering speciaal kan maken zonder dat deze oplost in onvolwassen vertoningen. Als je naar het eindexamen van de middelbare school gaat, moet je streven naar zakelijke casual kleding. Dit betekent dat mannen pantalons, button-downs of polo's kunnen dragen. Vrouwen kunnen kiezen voor een rokkostuum of een pantalon en een blouse. Het ding om te onthouden is dat je niet probeert de aandacht te trekken. Als u bij het kiezen van patronen voor iets kiest dat niet in het oog springt. Neutrale tinten of zwart zijn altijd een goede keuze. Vrouwen kunnen ook kijken naar rokken of overhemden met een licht bloemmotief. Felle kleuren, slecht passende of opvallende kleding moeten worden vermeden.

De juiste outfit

Naast het respecteren van de dresscode op school, moet een diploma ook correct gedrag aanmoedigen. Wanneer tieners afstand doen van hun gebruikelijke kleding, bestaande uit spijkerbroeken en sneakers, en meer formele kleding aantrekken, laten ze de wereld zien dat ze op weg zijn naar volwassenheid. Vind dus de outfit die bij jouw stijl past en laat de wereld zien hoe volwassen je bent geworden.

Aanbevolen: