Voorbeeldbrief waarin wordt gevraagd om kapitaalcampagnedonaties

Inhoudsopgave:

Voorbeeldbrief waarin wordt gevraagd om kapitaalcampagnedonaties
Voorbeeldbrief waarin wordt gevraagd om kapitaalcampagnedonaties
Anonim
Vrouw die een donatie doet
Vrouw die een donatie doet

De meeste organisaties vragen het hele jaar door geldelijke donaties van hun donateurs. Deze donaties helpen de bedrijfskosten van een organisatie te ondersteunen en stellen een non-profitorganisatie in staat haar missie voort te zetten en te bevorderen. Non-profitorganisaties gebruiken kapitaalcampagnes om geld bijeen te brengen en sturen vaak een eerste brief naar potentiële donoren. Het bekijken van een voorbeelddocument kan een goede manier zijn om inspiratie op te doen voor het maken van uw eigen fondsenwervingsbrieven en om u een idee te geven van wat u moet vermelden als u om een donatie vraagt.

Voorbeeld van een campagnebrief met hoofdletters

De volgende brief is een voorbeeld van een kapitaalcampagne. Het kan worden aangepast aan uw specifieke organisatie en haar behoeften.

Beste donateur, Ik weet zeker dat u zich bewust bent van de belangrijke rol die (naam van de organisatie) speelt bij het helpen van mensen wier leven wordt beïnvloed door (het doel van de liefdadigheidsinstelling hier.) Dit belangrijke ons werk wordt grotendeels ondersteund door de steun van genereuze donateurs die bijdragen aan onze jaarlijkse kapitaalcampagne. Het doel van dit jaar is (dollarbedrag), waardoor (naam van de organisatie) de broodnodige diensten kan blijven verlenen aan degenen in onze gemeenschap die hulp nodig hebben. Zonder de voortdurende steun van genereuze donateurs zoals jij zullen deze behoeften waarschijnlijk niet worden vervuld.

Om een verschil te kunnen blijven maken in de levens van individuen die getroffen zijn door het werk van (voeg de naam van de organisatie in), is het van cruciaal belang dat jaarlijkse kapitaalcampagne een succes te worden. Kunnen we erop rekenen dat u een donatie doet aan dit belangrijke doel? Door een fiscaal aftrekbare donatie te doen aan onze kapitaalcampagne, draagt u direct bij aan mensen die moeite hebben om met het doel van liefdadigheid om te gaan.) Bovendien wordt u erkend voor uw vrijgevigheid als ondersteuner van de kapitaalcampagne op de website van (naam van de organisatie) en in de komende nieuwsbrief.

De (naam van de liefdadigheidsorganisatie) is afhankelijk van uw hulp en vrijgevigheid. Bezoek (website van de organisatie hier) om uw steun toe te zeggen, of vul de bijgevoegde toezeggingskaart in en stuur deze terug. U kunt er zeker van zijn dat uw bijdrage goed zal worden gebruikt om hulp te bieden aan mensen die hulp nodig hebben hier in onze gemeenschap. Bedankt voor uw aandacht en voortdurende steun.

Met vriendelijke groet, (Handtekening)

(Getypte naam)(Titel van de persoon die de brief ondertekent)

Een voorbeeldbrief gebruiken voor het vragen om donaties

Hoewel de bovenstaande voorbeeldbrief een goed hulpmiddel kan zijn om u op weg te helpen met het schrijven van een verzoek, mag deze in de meeste situaties niet precies zo worden gebruikt als geschreven. Enkele basisprincipes waarmee u rekening moet houden bij het opstellen van uw brief zijn:

  • Geef een korte achtergrond van uw organisatie en vermeld de missie
  • Noem een specifiek project of programma dat zal profiteren van de geldelijke donatie
  • Geef details over hoe u de donatie aan uw organisatie kunt indienen

Het is essentieel dat de uiteindelijke fondsenwervingsbrief die u verzendt, wordt aangepast aan de behoeften die specifiek zijn voor uw specifieke organisatie, en geschreven op een manier die waarschijnlijk uw potentiële donateurs zal aanspreken.

Aanbevolen: