Gratis stripboeken

Inhoudsopgave:

Gratis stripboeken
Gratis stripboeken
Anonim
stripboekkarakter
stripboekkarakter

Hoewel stripboeken niet op één lijn staan met grote literaire meesterwerken, kunnen ze een nuttig hulpmiddel zijn om kinderen aan te moedigen om te lezen. Dit geldt vooral als je te maken hebt met kinderen die onder het niveau lezen of met kinderen die Engels als tweede taal leren. Het korte formaat van stripboeken, gecombineerd met illustraties die de belangrijkste punten in het verhaal helpen versterken, zorgt ervoor dat arme lezers op een leuke manier hun begripsvermogen kunnen vergroten.

Lees gratis stripboeken online

Als je een kind hebt dat geïnteresseerd is in stripboeken, hoef je geen klein fortuin uit te geven om zijn bibliotheek op te bouwen. Het internet is een geweldige bron voor mensen die gratis stripboeken willen lezen.

  • Marvel Digital Comics biedt geselecteerde voorbeelden van stripboeken met populaire Marvel-personages als voorbeeld van wat beschikbaar is via de digitale abonnementsservice van het bedrijf.
  • DC Comics biedt PDF-downloads van de eerste nummers van geselecteerde Vertigo-series, hoewel ouders deze misschien eerst willen bekijken voordat ze aan hun kinderen worden gegeven. Veel van de uitgaven behandelen thema's die wat volwassener zijn dan je zou verwachten van de traditionele DC Comics.
  • Het Collins Compendium of Free Online Comic Books biedt een indrukwekkende verzameling links naar websites met gratis stripboeken waar bezoekers van kunnen genieten, hoewel niet alle titels noodzakelijkerwijs geschikt zijn voor een jong publiek.
  • Golden Age Comics heeft gratis downloads van strips die zich nu in het publieke domein bevinden. Het is onwaarschijnlijk dat uw kinderen van veel van deze personages hebben gehoord, maar misschien vindt u enkele favorieten die u zich herinnert uit uw eigen kindertijd of ontdekt uw kind misschien een nieuwe retro-favoriet.

Overheidsstrips

UNL Bibliotheken heeft een indrukwekkende verzameling gescande exemplaren samengesteld van verschillende door de overheid geproduceerde stripboeken die educatief van aard zijn. Enkele van de beschikbare titels zijn:

  • Een cent bespaard: waarom en hoe we sparen en hoe sparen de Amerikaanse economie helpt
  • Avonturen van de Garbage Gremlin
  • Captain America voert oorlog tegen drugs
  • Dennis the Menace neemt een por naar Poison
  • Fat Albert en de Cosby Kids: Buzzy's Rebound
  • Marinegeschiedenis en traditie: de durf en diplomatie die een grote natie en marine hebben opgebouwd
  • Spider-Man speciale editie: The Trial of Venom
  • Het nieuwe Teen Titans-probleemkind

Elk stripboek op deze site is beschikbaar als Adobe PDF-download. De bestanden kunnen behoorlijk groot zijn, dus wees geduldig als u een langzamere dan gemiddelde internetverbinding heeft. Zodra de strip is gedownload, kunt u deze echter op uw computer lezen of de pagina's afdrukken en opslaan als een traditioneel stripboek. Als je ervoor kiest om je strip af te drukken, wil je misschien kijken of je printer een dubbelzijdige afdrukoptie heeft om papier te besparen. De meeste bestanden zijn tussen de 20 en 40 pagina's lang.

Educatieve gratis stripboeken

Hoewel de site van UNL Libraries de grootste bron voor gratis educatieve stripboeken online lijkt te zijn, zijn er een aantal organisaties die speciale uitgaven van stripboeken aanbieden die geschikt zijn voor gebruik in lesplannen in de klas. De meeste zijn beschikbaar als gratis PDF-downloads, hoewel docenten bij sommige groepen meerdere exemplaren kunnen bestellen voor gebruik in de klas.

  • De Universiteit van Texas biedt een gratis download aan van een educatief stripboek van Cindy in Space waarin concepten worden onderzocht die verband houden met astronomie en de ruimte.
  • Het Center for the Study of the Public Domain biedt een gratis download aan van Bound by Law, een stripboek waarin concepten worden besproken met betrekking tot het auteursrecht en intellectuele eigendomsrechten in de Verenigde Staten.
  • Het Seattle and King County Department of Public He alth heeft een gratis downloadbare strip die gaat over de grieppandemie van 1918 en tips voor paraatheid bij noodsituaties bespreekt. Deze strip is geschreven om het worstcasescenario van de verspreiding van de H1N1-griep aan te pakken.
  • PETA for Kids biedt op verzoek een gratis set van vier stripboeken over dierenrechtenkwesties aan.

Vier gratis stripboekendag

Fans van stripboeken zullen er een punt van willen maken om hun kalenders te markeren voor Free Comic Book Day. Bij dit jaarlijkse evenement, dat wordt gevierd op de eerste zaterdag van mei, delen deelnemende stripboekwinkels gratis stripboeken uit aan iedereen die de winkel bezoekt. Het evenement wordt sinds 2002 elk jaar gehouden, waarbij elk jaar een andere reeks stripboeken wordt weggegeven.

Als onderdeel van hun gratis Comic Book Day-vieringen kiezen veel retailers ervoor om signeersessies van makers, rollenspelevenementen en andere speciale promoties te houden die samenvallen met de weggeefactie van de stripboeken. Dit kan een geweldige manier zijn voor jonge stripfans om enthousiast te worden over hun favoriete verhalen.

Ga voor meer informatie over Free Comic Book Day of om een deelnemende stripboekenwinkel bij jou in de buurt te vinden naar de Free Comic Book Day-website.

Bezoek uw lokale bibliotheek

Hoewel u uw plaatselijke bibliotheek misschien niet beschouwt als een plek om gratis stripboeken te lezen, gebruiken steeds meer bibliotheken de populariteit van stripboeken om jonge lezers aan te moedigen hun faciliteiten te bezoeken. Traditionele strips zijn vaak te vinden bij de tijdschriftabonnementen van de bibliotheek, terwijl de langere graphic novels doorgaans te vinden zijn in het boekengedeelte voor jonge volwassenen.

Aanbevolen: