Leuke en feestelijke vakantie-ideeën voor een verpleeghuis

Inhoudsopgave:

Leuke en feestelijke vakantie-ideeën voor een verpleeghuis
Leuke en feestelijke vakantie-ideeën voor een verpleeghuis
Anonim
Senior vrouw praat met een jongere vrouw die haar bezoekt in het verzorgingshuis
Senior vrouw praat met een jongere vrouw die haar bezoekt in het verzorgingshuis

Het bestrijden van de vakantieblues kan een geweldige doelstelling zijn voor ouderen in een verpleeghuis. Verfraai uw seniorenvakantie met leuke, spannende activiteiten. Ontdek vakantie-ideeën voor een verpleeghuis, zoals een rode hoed-lunch of een nieuwjaarsfeest.

Twintig verpleeghuisvakantie-ideeën voor Kerstmis

Kerstmis en Oudjaarsavond zijn een bijzondere tijd van het jaar die de meeste mensen hun hele leven vieren. Het feit dat een gepensioneerde nu in een verpleeghuis verblijft, is geen reden waarom de feestdagen niet nog steeds een tijd van feest en feestvreugde kunnen zijn.

Kerstmutslunch: Organiseer een lunch en nodig bewoners uit om een kerstmuts te dragen als ze dat willen. Combineer vooraf met een knutselsessie waarbij bewoners een eenvoudige en goedkope vilten hoed kunnen versieren met kerstballen en bling en een geheel eigen stijl aan de hoed kunnen geven. Bied tijdens de lunch lekkernijen met kerstthema aan, zoals een grote verscheidenheid aan koekjes met kerstthema, warme chocolademelk en popcornballen. Houd een wedstrijd en geef prijzen voor de meest originele hoed, mooiste hoed, lelijkste hoed, enzovoort.

Oude mensen vieren Kerstmis
Oude mensen vieren Kerstmis
  • Night Before Christmas: Vier kerstavond met een filmmarathon. Bekijk beproefde favorieten als It's a Wonderful Life, Miracle on 34th Street en White Christmas. Maak de activiteiten van de avond compleet met een bezoek van de Kerstman, die aan elke bewoner een klein cadeautje of zuurstokken uitdeelt als je een beperkt budget hebt.
  • Meezingen: Scholen en kerken in de omgeving hebben vaak koren die graag binnenkomen en wat kerstliederen ten gehore brengen voor een leuk uithangbord. Zorg ervoor dat u van tevoren weet welke liedjes het koor gaat zingen en geef de teksten in grote letters zodat de bewoners mee kunnen zingen.
Groep oudere vrouwen die samen zingen en piano spelen in een bejaardentehuis
Groep oudere vrouwen die samen zingen en piano spelen in een bejaardentehuis
  • Versier de kamers: Laat familie, vrienden en vrijwilligers binnenkomen en versier de kamer van elke bewoner met een paar feestelijke versieringen. Kleine kerstbomen en slingers kunnen een echt feestelijk tintje geven. Omdat veel bewoners tijdens de vakantie depressief kunnen worden, vooral als ze niet veel familie hebben, kan een klein detail, zoals een vrolijke kamer, een groot verschil maken.
  • Winkeldag: Plan een uitje voor bewoners die het huis kunnen verlaten, zodat ze hun kerstinkopen kunnen doen. Voor degenen die het huis niet kunnen verlaten, is er een vakantiewinkel die ze ter plaatse kunnen bezoeken om een paar spullen te kopen om cadeau te geven, zoals badzepen, kleine knuffels en andere spullen.
  • Kerstskit:Een korte uitvoering van een kort kerstscript, compleet met audities en repetities vooraf, wordt niet alleen een leuke kerstactiviteit, maar ook een fantastische activiteit om de bewoners betrokken te houden.
  • Geheime Kerstman-briefjesuitwisseling: Bewoners krijgen een andere bewoner toegewezen om het hele seizoen bemoedigende briefjes naar te sturen. Op eerste kerstdag ontdekken ze wie hun notitieschrijver is. Deze activiteit kan aanmoediging bieden en bewoners dichter bij elkaar brengen.
  • Kerstbakcursus: Organiseer een bakfeest of koekjesversierfeest. Deelnemers kunnen de gebakken goederen bezorgen bij medebewoners om de kerstsfeer te verspreiden.
  • Goed doelproject: Zorg voor kleine kousen of manden en een verscheidenheid aan goedkoop speelgoed of snuisterijen die de verzamelde bewoners samen kunnen trekken. De pakketten worden vervolgens afgeleverd bij een plaatselijk opvangcentrum of een basisschool. Als bewoners niet kunnen helpen met de bezorging, moet het personeel dit opnemen en het daarna aan de bewoners laten zien.
  • Witte Olifant Cadeau-uitwisseling: Bewoners brengen één item mee - het kan gek of nuttig zijn, of zelfs vreemd - naar de cadeau-uitwisseling. Door getallen te trekken om de volgorde te bepalen, krijgt iedereen de kans om een cadeau te openen.
  • Kaarslichtdienst op kerstavond: Verpleeghuizen met een kapel of een ruime gemeenschappelijke ruimte kunnen op kerstavond een kaarslichtdienst organiseren in afwachting van eerste kerstdag.
  • Hot Chocolate Bar: Organiseer een warme chocoladereep (bied suikervrije opties aan), compleet met zuurstokken, slagroom en hagelslag voor een vakantie-ervaring waar de bewoners van zullen genieten.
  • Deurdecoratiewedstrijd: Zorg voor decoraties voor deelnemende bewoners, zodat ze hun deuren kunnen versieren met een vakantiethema. Het versieren van een deur kan eenvoudiger zijn dan een hele kamer en iedereen kan genieten van de versieringen terwijl ze zich door het gebouw verplaatsen.
Oude man met kerstballen in zijn handen
Oude man met kerstballen in zijn handen
  • Vind de Elf:Verpleeghuispersoneel verbergt dagelijks een feestelijke elfpop (of engel, of kerstman) en de bewoner die deze elke dag vindt, krijgt zijn naam weergegeven als de dag van de dag winnaar. Deze activiteit is gunstig voor de cognitieve betrokkenheid.
  • Christmas Spirit Board: Laat een groot bord met stiften zien en moedig de bewoners aan om hun favoriete kerstherinneringen op te schrijven. Bewoners zullen het leuk vinden om het bord te bekijken en verhalen te delen.
  • Santa's Helpers bezoeken: Werk samen met een plaatselijk dierenasiel om een aantal vriendelijke dieren mee te nemen om de bewoners te bezoeken. Zorg voor lekkernijen voor de bewoners om aan de bezoekende huisdieren te geven. Deze activiteit komt zowel de bewoners als de dieren in het asiel ten goede.
  • Kerstverlichtingstour: Als het verpleeghuis toegang heeft tot een bus of busje, neem de bewoners dan mee op een rondleiding langs lokale huizen die versierd zijn voor Kerstmis. Bewoners zullen het leuk vinden om een korte reis te maken om van de versieringen te genieten.

    Senioren kijken naar de kerststraatverlichting
    Senioren kijken naar de kerststraatverlichting
  • Kerstmisverkiezing:Neem contact op met een plaatselijke basisschool of middelbare school om te vragen of ze een laatste repetitie willen houden voor hun optocht in de ruimte van het verpleeghuis. De studenten zullen genieten van het previewpubliek en de bewoners zullen genieten van een leuke show zonder het pand te hoeven verlaten.
  • Een sportieve vakantie: Als er een wedstrijd op kerstavond of met Kerstmis op de televisie wordt uitgezonden, organiseer dan een spannend kijkfeest compleet met snacks, pompons en minibanners voor elk elftal. Voeg een aantal vakantie-elementen toe, zoals optionele kerstmutsen, of houd een 'Elves Bracket' vast om te zien wie de winnaar het beste kan voorspellen.
  • Ugly Sweater Party: Voordat je het lelijke truienfeest organiseert, kun je een bijeenkomst organiseren om truien te versieren, zodat de bewoners klaar zijn voor het feest. Knutseltijd is een geweldige bezigheid voor bewoners van verpleeghuizen.

Een paar ideeën om oudejaarsavond te vieren

Het is belangrijk om elk nieuw jaar te vieren en na te denken over dingen om naar uit te kijken in het komende jaar. Deze festiviteiten kunnen de gelegenheid helpen vieren:

Vier op Britse tijd: Als inwoners in hun eigen tijdzone niet tot middernacht op willen blijven, overweeg dan om het nieuwe jaar in te luiden met Groot-Brittannië. Het tijdsverschil is ongeveer vijf uur, dus je kunt om 19.00 uur het nieuwe jaar inluiden. in plaats van middernacht. Als het verpleeghuis aan de westkust ligt, wordt het vrij eenvoudig om eerder feest te vieren met de oostkust.

Senior Aziatische vrouw die een glas niet-alcoholische punch opheft voor toast
Senior Aziatische vrouw die een glas niet-alcoholische punch opheft voor toast
  • Resolutie Shuffle: Laat elke bewoner zijn/haar goede voornemens op een kaart van 3 x 5 afdrukken, schud ze allemaal door elkaar en val flauw. Elke persoon moet vervolgens de resolutie aan de juiste bewoner koppelen door vragen te stellen totdat hij de eigenaar van de resolutie heeft gevonden. Dit is een geweldige mixactiviteit en helpt bewoners elkaar beter te leren kennen. Het creëert ook een gelegenheid voor een voortdurende dialoog terwijl ze elkaar het hele jaar door onderhouden en zien hoe de resoluties verlopen.
  • Nieuwjaarsdag: Gezinnen betrokken houden bij de bewoners kan van cruciaal belang zijn. Overweeg om op nieuwjaarsdag een evenement te organiseren waar familie en vrienden bij kunnen zijn. Omdat de meeste mensen buiten het verpleeghuis al plannen hebben op oudejaarsavond, is de kans veel groter dat je op nieuwjaarsdag familie op bezoek krijgt. Plan het evenement alleen niet te vroeg op de dag. Bedenk dat iedereen de avond ervoor laat uit was.

Het perfecte evenement

Als het gaat om het plannen van evenementen en het verzamelen van vakantie-ideeën voor verpleeghuizen, is er geen limiet aan het aantal dingen dat kan worden gepland. Bedenk dat de vakantieschema's al vol zijn, plan een paar echt memorabele evenementen en geniet van het seizoen!

Aanbevolen: