Geschenken aan kinderen vóór de kosten van het verpleeghuis

Inhoudsopgave:

Geschenken aan kinderen vóór de kosten van het verpleeghuis
Geschenken aan kinderen vóór de kosten van het verpleeghuis
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Niemand wil aan een verpleeghuis denken, maar naarmate je ouder wordt, is dit een must. Moet u geld aan uw kinderen schenken vóór de kosten van een verpleeghuis? Het korte antwoord is misschien. Hoewel dit zeker een optie is, moet u alle kosten, verzekeringen en uitkeringen van uw verpleeghuis in overweging nemen voordat u deze aan uw kinderen schenkt.

Cadeaubedragen vaststellen

Cadeaus voor volwassen kinderen

Ouders kunnen ervoor kiezen om tijdens hun leven (van de ouders) geld aan hun kinderen te verstrekken. Ze kunnen een volwassen kind een geschenk geven van maximaal $ 12.000 per jaar, zonder de boete voor schenkingsrechten. De ouder kan ervoor kiezen om zoveel van deze financiële geschenken weg te geven als hij wil.

Cadeaus aan minderjarige kinderen of kleinkinderen

Als de ontvanger van het geschenk een minderjarig kind of kleinkind is, is de situatie iets ingewikkelder. Minderjarige kinderen kunnen legaal geen geldgeschenken ontvangen. Vanwege het gebrek aan volwassenheid van het minderjarige kind op het gebied van geldzaken, zal het geld op een speciale manier moeten worden behandeld.

Een optie voor het geven van een geldelijke gift aan een minderjarige is het opzetten van een trust. De gever kan de voorwaarden van de trust vaststellen en het geld kan worden gebruikt om in de behoeften van het kind te voorzien. Het geld kan volledig worden opgenomen wanneer de jongere de leeftijd van 21 jaar bereikt. Als het kind vóór de leeftijd van 21 jaar overlijdt, worden alle in bewaring gegeven gelden verdeeld volgens de wil van het kind of de begunstigde.

Financiering van de kosten van een verpleeghuis

Als u overweegt om schenkingen aan kinderen te doen vóór de kosten van het verpleeghuis, dan heeft u een plan nodig dat ervoor zorgt dat u over het nodige geld beschikt om de verpleeghuiszorg te betalen.

Gebruik pensioenfondsen

Betalen voor verpleeghuiszorg uit eigen uitkering is een optie. Als het verblijf lang duurt, is het helaas waarschijnlijk dat de verpleeghuisbewoner al zijn spaargeld vóór het einde van zijn of haar leven zal opmaken.

Overheidsvoordelen

Sommige overheidssteun is beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Medicaid aanvragen is een optie als de senior weinig bezittingen heeft. Maar houd er rekening mee dat programma's zoals Medicare geen betrekking hebben op langdurige thuisverblijven, maar op marginale verblijven die verband houden met medische revalidatie.

Koop een langdurige zorgverzekering

Een verzekering voor langdurige zorg is een goede keuze voor mensen die bescherming willen hebben voor het geval ze in een verpleeghuis moeten verblijven. Volgens het rapport getiteld "Long-Term Care: Baby Boom Generation Verhoogs Financing Needed Services (2001)", uitgegeven door het United States General Accounting Office, bedragen de gemiddelde jaarlijkse kosten van een verblijf in een verpleeghuis $55.000.00.

Langdurige zorgverzekering biedt uitkeringen gedurende een periode waarin de verzekerde niet in staat is de basisactiviteiten van het dagelijks leven uit te voeren. Deze activiteiten omvatten wandelen, baden, eten, aankleden en in en uit bed komen. Dit type verzekering is niet alleen voor senioren; het biedt dekking voor iemand die een ernstig letsel heeft opgelopen of een chronische ziekte heeft.

De beste tijd om een verzekering voor langdurige zorg af te sluiten is op middelbare leeftijd. Het bedrag van de premie stijgt naarmate iemand ouder wordt.

Kiezen voor het geven van geschenken aan kinderen vóór de kosten voor een verpleeghuis

Als u een langdurige verzekering heeft, kunt u ervoor kiezen om cadeaus aan kinderen te geven vóór de kosten van het verpleeghuis. In een situatie waarin er geen langetermijnverzekeringsdekking bestaat, is het een betere keuze om de financiële activa te sparen voor het geval deze nodig zijn om een periode in een verpleeghuis te financieren.

Aanbevolen: