Old Spice Collectibles: verzorgingsproducten uit het verleden

Inhoudsopgave:

Old Spice Collectibles: verzorgingsproducten uit het verleden
Old Spice Collectibles: verzorgingsproducten uit het verleden
Anonim
Old Spice mok, scheerlotion en talkflessen van Illumaray.etsy.com
Old Spice mok, scheerlotion en talkflessen van Illumaray.etsy.com

Je hoorde waarschijnlijk voor het eerst over Old Spice-producten toen het hypnotiserende timbre van Isaiah Mustafa een slim verhaal vertelde over hoe je man naar hem zou kunnen ruiken als hij Old Spice zou gebruiken. De fabrikant van geur- en badproducten met een nautisch thema bestaat echter al sinds de jaren dertig en je kunt overal op internet coole, vintage Old Spice-verzamelobjecten vinden. Maak uw beautyboot compleet door een of twee van deze praktische promotieartikelen uit de geschiedenis van Old Spice toe te voegen aan uw badkamerroutine.

Oude kruidengeschiedenis

The Shulton Company, opgericht door William Lightfoot Shultz in 1934, vervaardigde oorspronkelijk de eerste lijn Old Spice-producten. In feite was de allereerste die het bedrijf uitbracht niet eens een schoonheidsproduct voor mannen; in plaats daarvan onthulden ze in 1937 de Early American Old Spice for Women-lijn, een combinatie van rozen, kruidnagelen, kruiden en andere specerijen verpakt in een koloniaal thema. Het bedrijf was bijzonder slim in de manier waarop ze hun containers ontwierpen. Ze maakten de verpakking eenvoudig en aantrekkelijk, zodat mensen het, zodra het product op was, opnieuw konden gebruiken voor toekomstig gebruik.

Ondanks het bescheiden begin tijdens de Grote Depressie, bloeide de lijn en begon het jaar daarop in 1938 een herenlijn genaamd Old Spice for Men. Helaas had het bedrijf niet zoveel uithoudingsvermogen als andere merken voorheen het, en de afnemende demografische groep oudere mannen maakte het decennia lang het mikpunt van grappen. Toch was de reclamecampagne uit 2010 met 'de man naar wie je man zou kunnen ruiken' een groot succes, en het merk Proctor and Gamble is uitgegroeid tot een van de populairste producenten van reinheidsproducten in de Verenigde Staten.

Het interessante productassortiment van Old Spice

Als je verder kijkt dan de geurende aftershaves, zepen en body washs, ontdek je de fascinerende reeks promotionele artikelen van Old Spice, zoals scheermokken en cadeausets, evenals hun langdurige aftershave en parfum flessen. Door door de decennia aan verzamelobjecten te kijken, kun je zien hoe elk voorbijgaand tijdperk het identiteits- en designgevoel van het bedrijf heeft beïnvloed, en kun je betaalbare stukken vinden die het beste bij je passen.

Mokken

vintage Old Spice scheermok van ShamrocktreasuresII.etsy.com
vintage Old Spice scheermok van ShamrocktreasuresII.etsy.com

Er zijn twee soorten mokken in de Old Spice-lijn: één voor het scheren en één voor het drinken van koffie. De eerste scheermokken uit 1938 bevatten scheerzeep verpakt in een houten fineerdoos. Na het begin van de Tweede Wereldoorlog, begin jaren veertig, schakelden de dozen vanwege de rantsoenering in oorlogstijd over op karton.

Shulton produceerde ook mokken voor de internationale markt, en de meest verzamelbare hiervan zijn de Canadese, Engelse en Belgische mokken. Een van de zeldzaamste mokken is een Engelse mok, geproduceerd tussen 1969 en 1984 door Wade Pottery. Het bevat een schip aan de ene kant en een Old Spice-inscriptie aan de andere kant, en wordt beschouwd als een van de waardevollere mokken die er zijn.

Old Spice koffiemokken bestonden voornamelijk in de jaren tachtig. De meest voorkomende is de "Morning Refresher"; een grote, omrande mok die samen met aftershavelotion en scheerschuim in een cadeauset wordt verkocht. Er zijn twee soorten van deze mok: één versierd met het Old Spice-schip en één geheel effen. De gewone mok is bijna het dubbele waard van de versierde mok.

Aftershave en Keulen-flessen

Advertentie uit 1944 voor Old Spice-producten
Advertentie uit 1944 voor Old Spice-producten

De originele Old Spice aftershave- en cologneflessen zijn gemaakt van aardewerk met een metalen stop door de A. E. Hull Pottery Company. In 1946 stapte de fabrikant over van keramiek naar glas. Hoewel de afbeeldingen, afmetingen en kleuren af en toe worden bijgewerkt en gewijzigd, is het algemene uiterlijk van de fles sinds deze eerste weergave niet veranderd.

Een van de meest waardevolle Old Spice-flessen bevatte limoen-aftershave of cologne. De groene glazen fles, met een waarde tussen $ 15 en $ 20, werd tussen 1966 en 1991 verkocht. Old Spice produceerde ook een verscheidenheid aan andere flessen, waaronder talkpoederflessen en shakers, reisflessen en nieuwigheidsflessen.

Cadeausets

vintage Old Spice Burley Keulen & After Shave Gift Set van BadBoysBikerJewelry.etsy.com
vintage Old Spice Burley Keulen & After Shave Gift Set van BadBoysBikerJewelry.etsy.com

Shulton groepeerde zijn producten bijna vanaf het begin in cadeausets, waarbij hij een aantal verschillende combinaties probeerde. De waarden van de Old Spice-cadeausets variëren afhankelijk van het decennium en de producten die het bedrijf destijds promootte. Een zeer populaire cadeauset uit het midden van de eeuw die je kunt vinden, is een geschenkset uit het midden van de eeuw, gevuld met parfums in reisformaat.

Andere oude kruidenproducten

Vintage Old Spice scheerkwast van PanchosPorch.etsy.com Etsy winkel
Vintage Old Spice scheerkwast van PanchosPorch.etsy.com Etsy winkel

Er zijn talloze andere Old Spice-producten en -containers. Old Spice haarverzorgingsproducten, scheeraccessoires - zoals traditionele scheerkwasten van zwijnhaar - bierpullen, sportartikelen, advertenties en nieuwigheden, zijn ook verzamelobjecten. Voor een completere lijst, zie Old Spice Collectibles.

Hoe je oude specerijen-verzamelobjecten dateert

Op het gebied van verzamelmemorabilia zijn Old Spice-items relatief gemakkelijk te vinden en te dateren. U kunt de productieperiode achterhalen op basis van het logo, aangezien het veel gedocumenteerde wijzigingen heeft ondergaan, en u kunt identificeren waar uw artikelen in deze schaal vallen aan de hand van een aantal factoren, waaronder de datum en het producttype. Op de oudste containers stonden afbeeldingen van het schip, de Grand Turk. Hoewel dit schip tot de jaren negentig continu verscheen, zijn andere schepen die je op Old Spice-verzamelobjecten kunt vinden de Friendship (geïntroduceerd in 1941) en Recovery (geïntroduceerd in 1946), om er maar een paar te noemen. In totaal weerspiegelden alle verschillende vintage containers van Old Spice zestien verschillende koloniale schepen. Als je echter een zeilboot op de voorkant van een item aantreft, dan dateert het uit de jaren negentig of later, aangezien de verandering werd aangebracht toen Proctor & Gamble het bedrijf overnam.

Ruik dat oude kruid van geld

Hoewel de geur van Old Spice misschien niet jouw ding is, kan de oude specerij van geld dat zeker wel zijn. Van alle Old Spice-producten die door de jaren heen zijn vervaardigd, is het meest waardevolle product meestal het daadwerkelijke product zelf. Dingen zoals overgebleven aftershave of ongebruikte stukken zeep kunnen gemiddeld €30-€50 kosten. Als je op zoek bent naar iets goedkopers, kun je niet-productartikelen zoals scheermokken en -bekers kopen voor kleinere hoeveelheden, meestal rond de $ 20.

Hier zijn enkele van deze Old Spice-verzamelobjecten die onlangs op een veiling zijn verkocht:

  • Vintage Old Spice Recovery Mok - Verkocht voor $ 14,99
  • Vintage Old Spice-scheermok - Verkocht voor $ 19,50
  • Vintage Old Spice Fresh After Shave - Verkocht voor $ 39,99

De schoener, hoe beter

Old Spice-producten zullen voorlopig nergens heen gaan, en hoewel hun moderne rode nautische ontwerpen de aandacht trekken van twintigers, zijn hun gebroken witte keramische producten en ouderwetse eenvoud onverslaanbaar. Vintage verzamelobjecten worden voortdurend gerouleerd op de online markt, en ze zijn super betaalbaar, zelfs voor de meest casual fan. Dus, als je op zoek bent naar iets om je vrijgezellenbadkamer op te fleuren, koop dan een of twee van deze vintage Old Spice verzamelobjecten.

Aanbevolen: