Wagenwielmeubilair biedt een historisch, westers gevoel

Inhoudsopgave:

Wagenwielmeubilair biedt een historisch, westers gevoel
Wagenwielmeubilair biedt een historisch, westers gevoel
Anonim
Decoratie in boerderijstijl met bankje
Decoratie in boerderijstijl met bankje

Tijdens het hoogtepunt van de westerse rage in Hollywood was het de droom van elk klein kind om een cowboy of cowgirl te zijn, die het vuil op een veeboerderij zou verscheuren. Deze iconische beelden maakten plaats voor het immer populaire wagenwielmeubilair dat te vinden is in rustieke appartementen en thema-trouwlocaties over de hele wereld. Deze landelijk-westerse meubelstijl, die vaak pronkt met zijn duurzaamheid door het gebruik van teruggewonnen hout, ging hand in hand met een cultuur die genoot van het buitenleven en van activiteiten zoals kamperen, jagen en vissen. Toch hoef je geen plattelandsjongen te zijn die van stenen potten houdt om van deze functionele kunstwerken te genieten.

Vintage wagenwielmeubilair uit het hele Westen

Wagenwielen droegen letterlijk wagenladingen mensen van het Amerikaanse oosten naar het midden en verre westen terwijl ze hun hele leven ontwortelden en probeerden een nieuw leven voor zichzelf op te bouwen. Eerst gemaakt van gestoomd hardhout, later versterkt met dunne stalen banden, en nog later met rubber, zijn wagenwielen een van die historische gadgets die hun nut nooit helemaal hebben verloren. Overal vind je wagens in verschillende vormen en maten, en ze worden nog steeds gebruikt in professionele racecompetities, maar ook op moderne boerderijen en op plekken waar gemotoriseerde voertuigen niet kunnen komen.

Antieke, vintage en vintage-geïnspireerde wagenwielmeubels

Veel vintage meubilair met wagenwielen uit het midden van de eeuw is inherent waardevoller dan hedendaagse stukken, omdat veel van deze kunstwerken wagenwielen uit het einde van de 19e eeuw of eerder bevatten. Hoewel het minder gebruikelijk is om antiek meubilair te vinden met een of twee wagenwielen, is het niet geheel ongewoon, en deze stukken kunnen behoorlijk waardevol zijn voor serieuze meubelverzamelaars. Het meest voorkomende type wagenwielmeubilair dat je kunt vinden, zijn natuurlijk vintage-geïnspireerde stukken, waarbij moderne constructiemethoden worden gebruikt en deze worden toegepast op eigentijds meubilair in de stijl van historische stukken. Deze drie soorten wagenwielmeubilair vormen het grootste deel van de huidige markt.

Antieke wagenwielmeubels

Meubels die zijn gemaakt met antieke wagenwielen, worden traditioneel vervaardigd uit hout. Het hout op de wagenwielonderdelen van het meubilair moet putjes, groeven en krassen vertonen (ook wel tekenen van ouderdom en markeringen geassocieerd met handgemaakte technieken). Dit type meubilair is kwetsbaarder en het hout kan droger aanvoelen en moet mogelijk worden geolied en gepolijst.

Vintage wagenwielmeubilair

Wagenwielmeubels uit het midden van de eeuw zullen wat stalen bandversterking in het stuur hebben. Deze ontwerpen zijn weliswaar rustiek, maar hebben meer aandacht voor detail en zien er minder dik uit dan antieke exemplaren. Het hout moet er soepeler uitzien en er minder gehavend uitzien (als het goed wordt onderhouden).

Vintage-geïnspireerd wagenwielmeubilair

Hedendaagse stukken worden gemaakt door huidige fabrikanten met behulp van moderne methoden en materialen, zij het in de historische stijl van antieke stukken. Houd er rekening mee dat deze stukken niet altijd van echt hout zijn gemaakt en mogelijk niet zo lang meegaan als echte historische meubels, als ze goed worden onderhouden.

Soorten meubilair waarin wagenwielen zijn verwerkt

Dankzij hun rustieke houten constructie kunnen wagenwielen worden getransformeerd in multifunctionele interieurstukken. Deze westerse meubels en armaturen zijn gemaakt voor zowel binnen als buiten uw huis en vormen geweldige, goedkope alternatieven voor hoogwaardige retailproducten, dankzij het feit dat de meeste van deze stukken met een paar hulpmiddelen zelf kunnen worden gemaakt. hebben rond het huis liggen en wat teruggewonnen wagenwielen.

Banken en banken

Lege houten bank door te bouwen
Lege houten bank door te bouwen

Als het gaat om langwerpige zitopstellingen, zoals banken en sofa's, worden wagenwielen niet vaak voor veel meer gebruikt dan alleen als raamwerk voor de armen van het meubilair. Dit kan worden gedaan met wagenwielen van volledige grootte of met wagenwielen die in tweeën zijn gesneden; hoe dan ook, ze bieden een subtielere benadering voor het toevoegen van wagenwielen aan je interieur.

Stoelen

Vintage buitenzitplaats uit het Oude Westen
Vintage buitenzitplaats uit het Oude Westen

Stoelen met wagenwielintegratie lijken meestal het minst op hun originele materiaal. Deze stoelen worden dus vaak geconstrueerd waarbij de rugleuningen, armen en benen uit de lange spaken van het wagenwiel worden vervaardigd, en worden gemaakt door het wagenwiel zelf volledig te deconstrueren en te reconstrueren tot iets geheel nieuws.

Tabellen

wagenwiel tafel
wagenwiel tafel

Over het algemeen zal iedereen die een wagenwieltafel wil, iets krijgen dat in je gezicht ligt. Veel van deze tafels nemen de wagenwielen in hun geheel en bedekken ze met glas, vullen ze met hars of ander vergelijkbaar transparant materiaal om ze plat genoeg te maken om borden en diners op te plaatsen.

Verlichtingsarmaturen

Geweldige wagenwiellamp
Geweldige wagenwiellamp

Wat verlichtingsarmaturen betreft, is de wagenwielkroonluchter tegenwoordig een van de meest populaire wagenwielmeubels. De grote cirkels van het wagenwiel kunnen worden gebruikt zonder de spaken voor een down-home, maar dubbelzinnig uiterlijk, of het hele wiel - met spaken en al - kan worden gebruikt om plaats te maken voor meer kaarsen of lampen.

Tuinlatwerk en decoratieve objecten

Bloemenmand hangend aan wagenwiel
Bloemenmand hangend aan wagenwiel

Toegegeven, wagenwielen zijn op hun best als ze op de een of andere manier in het buitenlandschap worden geïntegreerd. Of u dit nu doet door het maken van tuinlatwerk voor uw favoriete bloemen of door ze te gebruiken als decoratieve objecten om de stenen loopbrug te bekleden die van uw achterdeur naar een zitgedeelte loopt, deze houten wielen zijn het meest complementair wanneer ze terug in de natuur worden geplaatst. kwam oorspronkelijk vandaan.

Schermen

Unieke houten wielomheining
Unieke houten wielomheining

Een ingewikkelder project dat je kunt starten, is het ombouwen van een paar oude houten wagenwielen tot een hekwerk voor je tuin. Je hoeft niet alleen wagenwielen te gebruiken als dat een te lastige taak voor je is om op je te nemen of als ze je niet voldoende dekking van de buitenwereld bieden. In plaats daarvan kunnen deze wielen worden vastgebonden of ingebouwd in andere houten en metalen hekwerken om een beetje karakter aan het gemiddelde omheinde gebied te geven.

Waar kunt u meubelen op wagenwielen vinden

Als je op zoek bent naar uniek wagenwielmeubilair om een geheel nieuwe betekenis te geven aan de uitdrukking 'opgegroeid in een schuur', kun je de volgende plaatsen proberen:

  • Cowboy Classics - Deze site biedt vintage westerse meubels en nieuwe, handgemaakte western- en lodge-stukken. Eenmaal daar kun je meubels vinden zoals esdoorntafels uit het midden van de eeuw die op twee halve wielen staan, of een voetenbank in westerse stijl, gemaakt met wagenwielzijden en bedekt met groen vinyl.
  • Wild West Living - Deze winkel heeft een verscheidenheid aan meubels in westerse stijl, hoewel ze bijna volledig uit moderne materialen bestaan. Dit bedrijf is dus misschien niet de plek voor jou als je op zoek bent naar een authentiek antiek of vintage stuk.
  • eBay- Je kunt niet fout gaan als je eBay eens een kijkje geeft als het gaat om vintage en antieke meubels; je zult veel echte vintage stukken kunnen vinden die er goed uit zullen zien in je woonkamer.
  • Etsy - Zoals altijd heeft Etsy een prachtige selectie vintage meubelartikelen in verschillende staaten. Hier kunt u de grondstoffen vinden die u zoekt om uw ideale wagenwiel tot leven te brengen, of er een kopen die al is gemaakt door de duizenden ambachtslieden die hun waren op de e-commerce website verkopen.
  • Old Hickory Furniture - Hoewel Old Hickory Furniture een kleine selectie op wagenwielen geïnspireerde meubels heeft, zijn de stukken stevig vervaardigd en gemaakt van echt Tennessee-hickoryhout.

Hoe u een westerse flair aan uw woonruimte kunt toevoegen

Als je gefascineerd bent door deze oude wagenwielen of een stuk van je oudtante hebt geërfd waar je gewoon geen afstand van kunt doen, dan is het belangrijkste dat je moet overwegen hoe het er het beste uit zal zien in jouw huis. Er is een eindeloos aantal manieren om wagenwielmeubilair te configureren in zelfs de meest industriële, chique ruimte die zelfs de meest fervente country-western ontkenners zou moeten geruststellen. Hier zijn enkele ideeën om uw creatieve kant aan te wakkeren:

  • Maak buitenarmaturen- Voor die oudere, kapotte stoelen die niet geschikt zijn om aan je keukentafel te zitten, kun je ze gebruiken als buitenarmaturen of als plek om je huis te plaatsen tuin.
  • Lijn uw loopbrug - Voeg een huiselijk gevoel toe aan uw achtertuin door kleine wagenwielen langs de randen van uw loopbrug of stenen pad te plaatsen.
  • Hang een kroonluchter - Een andere snelle manier om een country-western statement te maken is door een van deze grote wagenwielen boven je open haard of woonkamermantel te hangen.
  • Maak een fotolijst - Tegenwoordig zijn kippengaas en teruggewonnen hout een van de beste keuzes geworden voor mensen die een landelijk chic huis willen hebben om een collage van hun familie tentoon te stellen favoriete foto's; Je kunt echter van die kar springen en een wagenwiel met zijn handige spaken gebruiken om je dierbare herinneringen aan op te hangen.
  • Stel een kerstkrans samen - Er is een wagenwiel voor alle seizoenen als je er een versiert met kerstmotieven en deze verandert in een unieke kerstkrans.

Schommel je meubels als een wagenwiel

Hoewel ze al lang verdwenen zijn, leven de Conestoga-wagens van de westerse expansie van Amerika voort in meubels met zowel vintage als nieuw geïnspireerde creaties met behulp van hun iconische wagenwielen. Zo kun je je meubels laten schommelen als een wagenwiel en een plekje in je huis vinden voor een prachtig vintage of modern meubelstuk.

Aanbevolen: