Burgeroorlog en uniforme kleuren

Inhoudsopgave:

Burgeroorlog en uniforme kleuren
Burgeroorlog en uniforme kleuren
Anonim
Uniforme kleuren
Uniforme kleuren

Ten tijde van de burgeroorlog waren de middelen en materialen beperkt. De uniformen bleven eenvoudig en aan het begin van de oorlog hadden veel regimenten niet eens uniformen. Verschillende militaire takken en regimenten werden van elkaar onderscheiden door middel van verschillende symbolen en kleuren. Het Noorden droeg traditioneel blauwe uniformen en het Zuiden grijze. Er waren variaties op beide uniformen. De variaties waren afhankelijk van de materialen die op dat moment beschikbaar waren en ook van het regiment waartoe de soldaat behoorde.

Union Soldier-kleuren

Het standaarduniform van de Union-soldaat was basisblauw. Ze hadden een door de overheid uitgegeven broek die lichtblauw was en een jas in marineblauw. Enkele gemeenschappelijke kenmerken van hun uniformen waren als volgt:

  • Het jasje had koperen knopen
  • De broek was donkerblauw en werd opgehouden door bretels
  • Een riem werd gebruikt om voorraden zoals een kantine en rantsoenen op te bergen. Er zat ook een dekenrol in.
  • Schoenen waren van leer en werden over de enkels geregen

De Union Sharpshooters droegen bosgroene uniformen. De groene kleur diende als camouflage om ze uit het zicht te verbergen. Verschillende regimenten hadden onderscheidende kleuren om hen te onderscheiden van de anderen. De IJzeren Brigade stond bekend als de "Zwarte Hoeden" en droeg harde hoeden met een zwarte veer.

Verbonden soldaatkleuren

Confederate/South-uniformen waren meestal in het grijs uitgevoerd. Soms werden ze in een variatie van deze kleur geverfd en in bruingrijs uitgevoerd. Dit kwam doordat deze kleurstof destijds gemakkelijk verkrijgbaar was. Toen hun uniformen bruinachtig van kleur waren, kregen de soldaten van de soldaten van de Unie de bijnaam "Butternuts". De standaardkenmerken van een uniform in het Zuiden waren:

  • Uniformen zijn gemaakt van katoen
  • Korte jassen en vesten
  • Broeken waren vaak blauw en werden opgehouden door bretels
  • Schoenen waren van slechte kwaliteit en niet in overvloed

Identificatieproblemen

Tijdens de burgeroorlog werden de verschillende partijen en regimenten vaak geïdentificeerd aan de hand van kleuren en symbolen. Dit was echter niet altijd het geval. Aan het begin van de oorlog droegen veel soldaten hun eigen kleding, waardoor het moeilijk was om te bepalen tot welke kant ze behoorden. Aan het einde van de oorlog was het niet ongebruikelijk dat de Zuidelijke soldaten uniformen van Unie-soldaten overnamen. Ze deden dit om simpelweg een nieuwe broek of een nieuw jasje te hebben. Dit maakte het ook moeilijk om te identificeren wie aan welke kant behoorde. Er was uiteraard verwarring tijdens de strijd vanwege dit feit. De kledingstukken die werden gedragen door soldaten die vochten in de burgeroorlog en de uniformkleuren gaven niet altijd aan wie tot welke kant behoorde.

Historische displays

De burgeroorlog kende veel veranderingen. Van sociaal tot raciaal, de oorlog werd uitgevochten en resulteerde in een veranderende Verenigde Staten. Het heeft gevormd wie het land vandaag de dag is. Er zijn veel burgeroorlogmusea en slagvelden waar zowel authentieke als replica-items uit de oorlog worden tentoongesteld. Bekijk er een om te zien hoe een authentiek burgeroorloguniform er van dichtbij en persoonlijk uitzag.

Aanbevolen: