Inzamelingsacties voor schoolbibliotheken

Inhoudsopgave:

Inzamelingsacties voor schoolbibliotheken
Inzamelingsacties voor schoolbibliotheken
Anonim
Mensen die de boekenbeurs bijwonen
Mensen die de boekenbeurs bijwonen

Er zijn veel manieren om geld in te zamelen voor schoolbibliotheken. Aangezien andere afdelingen binnen uw school het hele jaar door inzamelingsacties houden, kunt u een evenement selecteren met een specifiek thema voor boeken en lezen, zodat u het kunt profileren als een kenmerkende inzamelingsactie voor de bibliotheek die u jaarlijks kunt herhalen.

Scholastic Book Fair

Scholastic Books heeft een formeel fondsenwervingsprogramma dat een geweldige keuze kan zijn voor inzamelingsacties voor schoolbibliotheken. Het bedrijf biedt verschillende opties voor boekenbeurzen, waaronder evenementen op basis van de leeftijden en leerjaren van de kinderen die naar uw school gaan. Uw bibliotheek kan tot 60 procent winst maken op boeken die tijdens de boekenbeurs worden verkocht. Dit soort fondsenwervende evenementen brengen dus een aanzienlijke hoeveelheid geld op en bieden studenten een handige mogelijkheid om hun eigen boekencollectie op te bouwen. Als u besluit een Scholastic-evenement te organiseren, ontvangt u een toolkit vol materialen en informatie die u kunt gebruiken om het evenement te promoten en te beheren.

Verkoop van gebruikte boeken

Voor dit soort fondsenwervende evenementen begint u met het vragen van donaties van voorzichtig gebruikte boeken aan ouders, leerlingen, leraren en andere potentiële donateurs en ondersteuners binnen uw gemeenschap om een inventaris op te bouwen. Koppel de gedoneerde items die je ontvangt aan boeken uit de bibliotheek die je niet langer nodig hebt en bied ze te koop aan tegen spotprijzen.

  1. Kies een datum voor de uitverkoop en moedig studenten, hun families en faculteitsleden aan om het evenement via mond-tot-mondreclame of sociale media onder de aandacht te brengen.
  2. Organiseer op een dag na schooltijd een preview-evenement en open de uitverkoop vervolgens een paar dagen voor het publiek om de verkoop te maximaliseren.
  3. Promoot de open verkoop door flyers in de hele gemeenschap te verspreiden, het evenement op de website van de school te plaatsen en persberichten in te dienen bij de lokale media en online speciale evenementenkalenders.

Regionale auteursshowcase

Betrek de lokale schrijversgemeenschap bij een leveranciersbeurs waar elke auteur een deel van de opbrengst van het evenement doneert in plaats van te betalen voor een verkoopruimte. Vind gepubliceerde auteurs van boeken voor jongeren en volwassenen door contact op te nemen met lokale kunstorganisaties, schrijfgroepen en openbare bibliotheken om auteurs uit uw regio te vinden. Bied elke auteur een gratis tafelruimte aan op je evenement waar ze hun eigen boeken kunnen verkopen, vraag hen vervolgens een verslag te geven van hun evenementverkopen en geef je vijf of tien procent van die verkopen voordat ze de locatie verlaten.

Lees-een-Thon

Het organiseren van een read-a-thon moedigt leerlingen aan om meer boeken te lezen en zamelt tegelijkertijd het broodnodige geld in om extra boeken en apparatuur voor de faciliteit aan te schaffen of om de kosten te bekostigen van programma's die u wilt implementeren. Een read-a-thon werkt op dezelfde manier als de populaire walk-a-thon-evenementen die veel liefdadigheidsorganisaties regelmatig sponsoren.

  1. Rekruteer studenten om deel te nemen aan het programma door sponsors te werven die een bepaald bedrag doneren voor elk boek dat het kind tijdens het evenement leest.
  2. Deelnemers kunnen op een eenvoudig formulier bijhouden welke boeken ze gedurende een specifiek tijdsbestek hebben gelezen.
  3. Om maximale deelname aan te moedigen, bied je prijzen aan aan deelnemers op basis van het aantal boeken dat ze voltooien en het ingezamelde geldbedrag.

Literaire karakterkostuumfotowedstrijd

Vraag docenten, leerlingen, ouders en leden van de gemeenschap om foto's van zichzelf in te sturen, verkleed als hun favoriete personage uit een boek. Hang de plaatjes een week lang in de gang op school. Zorg voor een gesloten pot die bij elke foto past en laat de deelnemers stemmen op hun favoriete personage door kleingeld in de juiste pot te doen. Bied een prijs aan aan het personage met de meeste stemmen en behoud de rest van het wisselgeld.

Tijdschriftinzamelingsactie

Als u geïnteresseerd bent in het organiseren van een tijdschriftenverkoop, registreer u dan bij ReadSave, efundraising of een ander bedrijf dat een fondsenwervingsprogramma voor tijdschriftenverkoop aanbiedt.

  • Zoek een bedrijf dat u toegang biedt tot verkoopondersteunend materiaal en flexibele bestel- en betalingsopties.
  • Selecteer een datumbereik voor uw evenement en beslis welke soorten prijzen of andere beloningen u aanbiedt aan deelnemers met uitstekende verkopen.
  • Rekruteer leerlingen en ouders om deel te nemen door hen de training en het materiaal te bieden dat nodig is om abonnementen te verkopen aan vrienden, buren, collega's en anderen.

Geld inzamelen voor uw bibliotheek

Ongeacht het type inzamelingsactie dat u kiest, vergeet niet dat het uiteindelijke doel het genereren van inkomsten is ter ondersteuning van de bibliotheek. Mensen in uw gemeenschap zullen eerder geneigd zijn om deel te nemen en te helpen als ze weten dat het geld goed gebruikt zal worden om de plaatselijke school en haar leerlingen te helpen.

Aanbevolen: