Basisprincipes van computers onderwijzen

Inhoudsopgave:

Basisprincipes van computers onderwijzen
Basisprincipes van computers onderwijzen
Anonim
Het aanleren van de basisprincipes van computers is essentieel.
Het aanleren van de basisprincipes van computers is essentieel.

Er bestaat geen twijfel over dat het onderwijzen van de basisprincipes van computers een onderdeel zou moeten zijn van elk thuisonderwijscurriculum. Het is belangrijk dat leerlingen niet alleen de basisprincipes van typen en tekstverwerking kennen, maar ook dat ze weten hoe ze het internet moeten gebruiken en de gebruikelijke programma's die beschikbaar zijn.

De basisprincipes van computers onderwijzen

Er zijn verschillende manieren om computerbasisbeginselen aan te leren. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er binnen de basisbeginselen van de computer verschillende gebieden vallen, van het leren gebruiken van eenvoudige tekstverwerking tot het leren programmeren van games. Gelukkig zijn er talloze bronnen beschikbaar, zowel te koop als online, die u kunnen helpen bij uw zoektocht naar computerkennis bij uw leerlingen.

Typen

Een vroege kennismaking met typen tijdens de latere basisschooljaren is logisch. Veel kinderen leren de basisprincipes van het toetsenbord eenvoudigweg door er aandacht aan te besteden. Als u echter weet hoe u correct moet typen, zorgt u ervoor dat uw leerling snel op het toetsenbord kan navigeren en basistoetsenbordfuncties kan uitvoeren. Veel leraren hebben hun toevlucht genomen tot een verscheidenheid aan creatieve middelen om typen te leren, maar het ouderwetse gezegde dat 'oefening baart kunst' is hier het meest toepasselijk. Een paar hulpmiddelen die u kunt gebruiken om te oefenen zijn onder meer:

Free Typing Game.net heeft basiscomputerspellen die de vaardigheden op het toetsenbord verbeteren. Een voordeel van het laten spelen van typespelletjes door uw kind is dat het spelen van spelletjes leerlingen helpt de drang te weerstaan om naar het toetsenbord te kijken terwijl ze typen, omdat ze naar het scherm moeten kijken om het spel te spelen

Typing Instructor Platinum is een uitgebreide cursus typen, waarbij zowel de juiste handplaatsing als strijktechnieken worden aangeleerd, en spelletjes en quizzen voor kinderen worden aangeboden om te zien hoe goed ze het doen

Tekstverwerkingsprojecten

Zodra kinderen het vermogen om te typen onder de knie hebben, zullen tekstverwerkingsprojecten gemakkelijker toe te wijzen zijn. Hoewel u zeker wilt dat uw leerling de basisprincipes van het gebruik van een programma als Word begrijpt, moet u er ook rekening mee houden dat de computertechnologie zeer snel verandert. Daarom is het een goed idee om les te geven met behulp van projecten waarbij ze kunnen leren door te verkennen, in plaats van te hameren op de kleinste details. De realiteit is dat de meeste van die fijne details sowieso over een jaar of twee zullen veranderen, maar als je leert hoe je op je gemak kunt zijn met het verkennen en gebruiken van verschillende aspecten van een tekstverwerkingsprogramma, zal je leerling er de komende jaren veel profijt van hebben. Een paar bronnen die u misschien wilt bekijken, zijn onder meer:

Computeractiviteiten: Tekstverwerkingsprojecten heeft een heel curriculum vol tekstverwerkingsprojecten die niet alleen typactiviteiten omvatten, maar ook het gebruik van Paint en andere programma's

Computeractiviteiten het hele jaar door is geen leerplan uitsluitend voor tekstverwerking, maar biedt een verscheidenheid aan tekstverwerkingsprojecten en is een geweldige introductie in een kindvriendelijk formaat voor de jongere basisscholen

Digitale fotografie en videografie

Hoewel digitale fotografie misschien niet als een noodzaak wordt beschouwd op dezelfde manier waarop leerlingen moeten leren typen, bestaat er geen twijfel over dat weten hoe te werken met digitale camera's en fotografiesoftware een vaardigheid is die van pas zal komen. Of u er nu voor kiest om uw leerling een YouTube-account toe te staan of een volledige cursus wilt aanschaffen, uw leerling met een digitale camera vrij laten kan voldoen aan de vereisten op het gebied van kunst en technologie. Als je een volledige cursus wilt, overweeg dan enkele van deze bronnen:

The Kids' Guide to Digital Photography - Dit is een allesomvattend boek en biedt echt een handleiding voor het maken van goede foto's en voor het werken met de technologie die nodig is voor digitale foto's

Digital Photography Unit Study is weer een geweldige Unit Study van Amanda Bennett

Internet gebruiken

Het internet gebruiken is iets dat uw kind waarschijnlijk heel gemakkelijk onder de knie zal krijgen. Als uw kind ooit online heeft geleerd, zult u merken dat er niet veel 'lesgeven' hoeft te worden gedaan, maar eerder 'verkennen'. Er zijn verschillende manieren om uw kind online op zijn gemak te laten voelen:

  • Webquests zijn online speurtochten die leerlingen aanmoedigen om naar informatie te zoeken.
  • Sociale netwerksites zoals Facebook bieden kinderen de mogelijkheid om gezinnen in de gaten te houden.
  • Blogsites bieden studenten een geweldige kans om te schrijven en publiceren.
  • Het toewijzen van onlineonderzoek kan uw kinderen aanmoedigen om zoekmachines te leren gebruiken om informatie te vinden.

Onthoud dat wanneer u uw kinderen leert internet te gebruiken, u de internetveiligheid moet bespreken en basisregels moet opstellen voor welke sites acceptabel zijn en wat uw kind wel en niet online kan doen.

Programmeren

Computerprogrammering wordt op de meeste middelbare scholen aangeboden en als uw leerling echte interesse toont, kunt u dit ook aanbieden, zelfs als u geen kennis van computerprogrammering heeft.

Computer Science Pure and Simple van Motherboard Books is een leerplan uit twee boeken waarin kinderen leren computerspellen te programmeren. Dit bedrijf is heel leuk en zeer eenvoudig te implementeren. Het biedt ook andere soorten computerhulpmiddelen die de moeite waard zijn om te bekijken

Eenvoudige computervaardigheden

Ervoor zorgen dat uw kind computervaardig is, is niet moeilijk. Hulpbronnen en mogelijkheden veranderen voortdurend, maar ze zijn er in overvloed. Probeer je computerlessen te integreren met andere dingen die je op de thuisschool doet en houd een los gedefinieerde studierichting in gedachten wanneer je je jaarplanning maakt, zodat je zeker weet dat je al je basiskennis hebt.

Aanbevolen: