Hoe maak je een herinneringskaars

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een herinneringskaars
Hoe maak je een herinneringskaars
Anonim
Geheugenkaarsen kunnen vrij eenvoudig zijn.
Geheugenkaarsen kunnen vrij eenvoudig zijn.

Aangezien op maat gemaakte kaarsen duur kunnen zijn, heb je je misschien afgevraagd hoe je zelf een herinneringskaars maakt. Het goede nieuws is dat je op verschillende manieren je eigen gepersonaliseerde herinneringskaars kunt maken, die er net zo mooi uit zal zien als alles wat je maar kunt kopen.

Over herinneringskaarsen

Herinneringskaarsen zijn alle soorten kaarsen die worden gebruikt om een geliefde, of zelfs een dierbaar huisdier, te herdenken of te herdenken. Geheugenkaarsen worden vaak gebruikt tijdens bruiloften, waarbij overleden familieleden of dierbare vrienden worden herdacht. Ze kunnen ook deel uitmaken van een wake bij kaarslicht, gebedsdienst, herdenkings- of begrafenisdienst, of op elk ander moment waarop u een overleden dierbare wilt eren.

Een herinneringskaars, ook wel herdenkingskaars genoemd, kan een aantal versieringen bevatten, waaronder:

  • De naam van de persoon
  • Een kort gedicht, gebed of vers
  • Een foto
  • Versieringen zoals bloemen, linten of andere kleine souvenirs

De meest voorkomende kleur voor een herinneringskaars is wit, maar er zijn geen regels die zeggen dat dit het geval moet zijn. Als je een herdenkingskaars maakt voor iemand wiens favoriete kleur paars was, voel je dan vrij om dat weer te geven in de kleur van de kaars.

Hoe maak je een herinneringskaars van een stompkaars

Een eenvoudige manier om een herinneringskaars te maken is door een gewone, gekochte stompkaars te transformeren, of een kaars die je zelf hebt gemaakt.

Kies om te beginnen een kaars van goede kwaliteit, want je wilt dat de was langzaam smelt en zich in het midden van de kaars verzamelt terwijl deze brandt. Goedkopere kaarsen die was van slechte kwaliteit gebruiken, zorgen ervoor dat de smeltende was langs de zijkanten van de kaars loopt, waardoor de tekst, foto en/of versieringen worden aangetast.

Zo stel je een herinneringskaars samen van een bestaande stompkaars:

  • Veeg stof en vuil van de kaars met een vochtige doek en laat volledig drogen.
  • Meet de omtrek (afstand rond) de kaars.
  • Gebruik perkamentpapier om je vers, gedicht, foto of ander gedrukt materiaal af te drukken, zodat het comfortabel rond de kaars past. Je wilt dat elke tekst leesbaar is zonder dat je de kaars in je hand hoeft om te draaien. Gebruik mooie lettertypen of kleuren als je dat wilt.
  • Snijd indien nodig de papieren afdrukken uit zodat ze bij de kaars passen.
  • Plaats het papier en plak het op de kaars met behulp van dubbelzijdig plakband of dunne lijm.
  • Voeg eventuele decoratieve accenten toe, zoals lint, schelpen of bloemen, met lijm.
  • Laat de lijm volledig drogen.

Je kunt deze op eenvoudige kaarsenhouders plaatsen, waardoor je een mooi geheel creëert met andere items, zoals ingelijste foto's en snijbloemen.

Omdat het papier en de versieringen brandbaar zijn, mag u deze kaarsen slechts korte tijd aansteken. Wanneer u merkt dat de vlam richting uw decoratie begint te branden, dooft u de vlam en bewaart u de herinneringskaars.

Voor een beetje extra bescherming dompelt u de kaarsen in effen witte gesmolten paraffine of sojawas nadat u de papieren afdrukken hebt bevestigd en laat u ze drogen. De toegevoegde waslaag verbergt uw tekst en foto slechts een klein beetje en zorgt voor een betere afdichting rond de randen.

Een herinneringskaars maken van noodkaarsen

Noodkaarsen worden ook wel 7-daagse kaarsen genoemd en zijn te vinden in veel winkels voor supermarkten, ijzerwaren of kampeerartikelen. Deze hoge kaarsen zijn effen wit en worden in een doorzichtige glazen houder geplaatst. Ze zijn iets smaller dan pilaren, maar door de ingebouwde houder zijn ze behoorlijk veilig.

Hoe maak je een herinneringskaars van een noodkaars? Het is heel eenvoudig! Door dezelfde basisprocedures te volgen als voor de pilaar-herinneringskaars, krijg je een prachtig verlichte herdenkingskaars. Hier is hoe:

  • Meet de buitenkant van de houder van de noodkaars, van net onder de bovenrand tot aan de onderkant, en de afstand eromheen. Geef jezelf een extra overlap van een halve inch in de omtrek.
  • Druk nogmaals uw foto en/of proza af. Deze keer kun je elk licht papier gebruiken waardoor de gloed van de kaars erdoorheen zichtbaar is.
  • Bevestig de afgedrukte afbeelding en het vers aan de kaars met dunne lijm en laat drogen.
  • Voeg lint of andere versieringen toe, indien gewenst.

Deze kaarsen kunnen veel langer branden dan de pilaren. Houd echter altijd een brandende kaars in de gaten, voor de zekerheid.

Ga naar Memorial-Keepsakes.com voor enkele ideeën over wat je op je herinneringskaarsen kunt schrijven.

Aanbevolen: