9 Creatieve Moederdagcadeau-ideeën voor senioren

Inhoudsopgave:

9 Creatieve Moederdagcadeau-ideeën voor senioren
9 Creatieve Moederdagcadeau-ideeën voor senioren
Anonim

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Zoon op bezoek bij zijn moeder en geeft haar bloemen
Zoon op bezoek bij zijn moeder en geeft haar bloemen

Het vinden van de juiste Moederdagcadeaus voor een oudere moeder kan een uitdaging zijn, vooral als je besluit wat je een senior wilt geven wiens interesses en activiteiten sterk verschillen van die van jou. Of uw moeder of grootmoeder nu nog aan het werk is of geniet van een pensioenleven, er zijn tal van geweldige cadeau-opties die u kunt overwegen. Of je nu een artikel koopt of het perfecte cadeau van je tijd en talenten bedenkt, het in aanmerking nemen van haar voorkeuren is de sleutel tot het vinden van het perfecte cadeau!

Drie geschenken van tijd

Je moeder vindt misschien dat de kans om wat meer tijd met je door te brengen waardevoller is dan alles wat je zou kunnen kopen. Deze cadeau-ideeën kosten je alleen maar tijd en bieden je manieren om je geliefde te helpen en tegelijkertijd tijd met haar door te brengen.

1. Foto's digitaliseren

De kans is groot dat moeder albums of laden vol foto's heeft die ze in de loop der jaren heeft verzameld. Als ze ook een computer heeft, stelt Senior Care Corner voor om deze in te scannen en haar te laten zien hoe ze de digitale afbeeldingen kan bekijken. Dit is een geweldig cadeau-idee. Ervan uitgaande dat u een scanner bezit, kost dit u geen geld en krijgt u de kans om een aantal gedenkwaardige uren met haar door te brengen over familieherinneringen.

2. Bijles sociale media

Senior Care Corner suggereert ook dat het helpen van een senior bij het opzetten van een Facebook-profiel en het leren gebruiken ervan ook een doordacht (en gratis!) cadeau-idee kan zijn. Dit zal haar een uitlaatklep bieden om in contact te komen – en te blijven – met dierbaren en oude vrienden. Ze kan zelfs een aantal van de foto's die je voor haar hebt gedigitaliseerd, goed gebruiken! Zorg er echter voor dat de lessen die u geeft ook informatie bevatten over internetveiligheid en privacy.

3. Thuisdiensten

Er zijn waarschijnlijk enkele vaste klusjes die je moeder liever niet meer doet; Caring For Aging Parents zegt dat het aanbieden van hulp een geweldig cadeau-idee kan zijn. Besteed elke maand een bepaalde hoeveelheid tijd aan het uitvoeren van de taken die zij aan u wil delegeren. Laat haar elke keer kiezen wat je doet. Als ze hulp wil bij het werk in de tuin, doe dat dan. Als ze hulp nodig heeft bij het verplaatsen van meubels, het vervangen van lampen of het opruimen van de zolder, doe dat dan.

Drie zelfgemaakte cadeaus

Zelfgemaakte cadeaus kunnen betekenisvoller zijn dan artikelen die je in de winkel koopt. Overweeg een van deze eenvoudige en goedkope ideeën als je ervoor wilt zorgen dat je moeder of grootmoeder zich extra speciaal voelt op Moederdag.

1. Geheugenpot

Legacy Project stelt voor om een geheugenpot te maken. Je hebt alleen een mooie pot, een paar kleine stukjes papier en tijd nodig om na te denken. Schrijf op elk vel papier een andere herinnering aan een geweldige tijd die je met de ontvanger hebt gedeeld. Vouw de stukjes papier op en plaats ze in de pot, zodat ze, zoals Legacy Project suggereert, er na verloop van tijd van kan 'opeten'.

2. Fotoboeket

In plaats van een boeket bloemen te geven dat maar een paar dagen meegaat, kun je overwegen een boeket met betekenisvolle foto's te maken. Legacy Project stelt voor om bloemvormen uit bouwpapier te snijden en foto-uitsneden in het midden van elke bloem te lijmen. Laat kleurenkopieën maken van originele foto's als u afbeeldingen uit jeugdherinneringen gebruikt, of maak eenvoudigweg nieuwe digitale afbeeldingen en druk deze af.

3. Diepvriesma altijden

Als je moeder begint na te denken over het inkrimpen van haar huis of het vereenvoudigen van haar omgeving, krijgt ze misschien liever geen snuisterijen cadeau. Niet alle zelfgemaakte cadeaus nemen echter ruimte in beslag in de schappen. In plaats van iets voor haar te maken om neer te zetten, kun je overwegen een verzameling diepvriesschotels of andere diepvriesvriendelijke ma altijden voor haar samen te stellen. Dit zal haar helpen tijd en geld te besparen, en voedzame ma altijden te bieden voor de dagen dat ze geen dinerplannen heeft of geen tijd heeft om te koken.

Drie cadeaus om te kopen

Er zijn ook tal van geweldige opties die je kunt kopen en die seniorenmoeders zeker enorm zullen waarderen. Zorg ervoor dat u bij het winkelen rekening houdt met wat de ontvanger echt leuk zou vinden, in plaats van met uw eigen voorkeuren.

1. Ma altijdbezorgservice

Als je het idee leuk vindt om ma altijden aan te bieden als Moederdagcadeau, maar je houdt niet van koken of woont niet dichtbij genoeg om een hele reeks ovenschotels af te geven, overweeg dan om te investeren in een ma altijdbezorgservice voor je moeder. Er zijn diverse mogelijkheden met landelijke bezorging. Voorbeelden hiervan zijn:

  • SendaMeal.com heeft een Ma altijd-van-de-Maand-club die je kunt kopen voor drie maanden (ongeveer $235), zes maanden (ongeveer $450) of twaalf maanden (ongeveer $800).
  • MagicKitchen.com biedt opties die speciaal zijn ontworpen voor de voedingsbehoeften van senioren. Een zevendaags pakket van 7 volledige ma altijden kost tussen de €80 en €90. Er zijn individuele ma altijden verkrijgbaar die elk ongeveer $ 12 kosten, evenals cadeaubonnen.

2. Koptelefoon

Senior vrouw luisteren muziek met koptelefoon
Senior vrouw luisteren muziek met koptelefoon

Zelfs als je moeder met een smartphone, tablet of iPod op de technologische kar is gesprongen, houdt ze misschien niet van moderne oordopjes. Veel mensen vinden ze vervelend, vooral degenen die zijn opgegroeid met luisterapparaten die over hun oren passen in plaats van erin te nestelen. Hoewel het tegenwoordig moeilijk is om oortelefoons te vinden dan oordopjes, is het nog steeds mogelijk om dit te doen - en de kans is groot dat je moeder ze sterk zal verkiezen boven oordopjes.

Het Urbanears Plattan-model is een goede keuze. Het heeft positieve recensies ontvangen op een aantal sites, waaronder Trusted Reviews en GadgetReview. Ik heb een set ontvangen om te beoordelen en kan uit de eerste hand zeggen dat ze licht van gewicht, comfortabel en zeer eenvoudig te gebruiken zijn. Ze kosten ongeveer $ 100 en zijn verkrijgbaar in 12 modieuze kleuren.

3. Koelkussen

Als je een groter budget hebt, wil je overwegen om voor je moeder een kussen van traagschuim met ingebouwde koeltechnologie te kopen. Ik heb koelkussens ontvangen om te testen van Sensorpedic en Comfort Revolution en vond beide behoorlijk comfortabel met goede koeleigenschappen. Het Sensorpedic-kussen kost respectievelijk $ 60 en $ 80 voor jumbo- of kingsize-formaat, terwijl het Comfort Revolution-kussen in standaardformaat wordt geleverd en ongeveer $ 40 kost.

Meer cadeau-ideeën voor oudere moeders

Er zijn natuurlijk nog veel meer cadeau-ideeën waaruit u kunt kiezen, van modeartikelen tot spavakanties en meer. Als u winkelt voor een oudere senior, zijn de suggesties in Cadeau-ideeën voor ouderen wellicht een goed idee om te overwegen. Het belangrijkste is dat mama weet dat je van haar houdt en dat je de tijd hebt genomen om echt aan haar behoeften te denken bij het kiezen van een cadeau.

Aanbevolen: