10 geweldige tips om veilig en eenvoudig een kampvuur te maken

Inhoudsopgave:

10 geweldige tips om veilig en eenvoudig een kampvuur te maken
10 geweldige tips om veilig en eenvoudig een kampvuur te maken
Anonim

Gebruik hacks om een brand te starten en gaande te houden

Afbeelding
Afbeelding

Een kampvuur starten klinkt eenvoudig, maar er zijn veel uitdagingen die het een beetje ingewikkelder kunnen maken. Kampvuurtips kunnen je helpen bij het aansteken van het vuur onder alle weersomstandigheden en het aan de gang houden van je ma altijd, je warm houden en wat vrolijkheid toevoegen aan je camping.

Creëer een plek voor je kampvuur

Afbeelding
Afbeelding

Waar je een kampvuur aansteekt, is van groot belang, zowel voor de veiligheid als voor je kans op succes. Kies een plek die vrij is van brandbare materialen zoals dood gras en dennennaalden. Gebruik een speciale vuurplaats als die er is. Als dat niet het geval is, verwijder dan de vegetatie en stapel het vuil op om een veilig 'bed' voor je kampvuur te creëren. Kies ook indien mogelijk een plek die beschut is tegen de wind. Dit zal je helpen het vuur aan de gang te houden als het een winderige dag is.

Kies de perfecte Tinder (en houd hem droog)

Afbeelding
Afbeelding

Veel items zijn uitstekende tondel. Dit is waar je vuur begint, dus het moet iets zijn dat snel en gemakkelijk brandt. Goede tondelbronnen zijn onder meer kleine takjes, dennenappels, papier, droge schors of karton. Vuurstarters werken ook goed. Enkele geweldige opties zijn zaagsel, wattenbolletjes gedoopt in bakolie, versnipperd papier gesmolten met was, of zelfs een zak echt vette chips. Wat je ook kiest, houd het droog.

Vergeet niet om aanmaakhout te gebruiken

Afbeelding
Afbeelding

Tinder maakt een vuur, maar voordat je de grote houtblokken in brand kunt krijgen, heb je aanmaakhout nodig. Gebruik kleine stokjes of gespleten houtblokken om het vuur te laten ontstaan nadat het snel brandende tondel is verdwenen. Droge stokjes met de diameter van je vinger zijn het beste voor aanmaakhout. Je kunt ook een aanmaakhoutsplijter gebruiken om kleinere stukken te maken van een groot stuk brandhout.

Gebruik het beste brandhout dat je kunt vinden

Afbeelding
Afbeelding

Het hout dat je gebruikt voor je kampvuur kan het verschil maken tussen moeite hebben om het aan te steken en genieten van een brullende vlammenzee. Op veel locaties gelden ook beperkingen voor het soort brandhout dat u kunt gebruiken. Je hebt droog hout nodig, dat vaak te koop is op campings en parken. Lokaal hout is het beste, omdat het niet bijdraagt aan de verspreiding van invasieve insecten en plagen.

Kies uw type kampvuur

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn verschillende soorten kampvuren die je kunt bouwen, en elk heeft voor- en nadelen. De tipi-stijl is een van de gemakkelijkste om te bouwen en omvat het stapelen van het hout in een piramide en het plaatsen van tondel en aanmaakhout erin. Een blokhuthaard is een ander geweldig ontwerp dat ervoor zorgt dat er veel lucht tussen de houtblokken kan stromen. Welke stijl je ook kiest, als je een plan hebt, wordt het gemakkelijker om het vuur aan te steken en brandend te houden.

Begin klein bij het aansteken van een kampvuur

Afbeelding
Afbeelding

Zodra je al je kampvuurbenodigdheden en een ontwerp in gedachten hebt, begin dan klein. Plaats het aanmaakhout over de tondel en voeg slechts een paar houtblokken toe in het gewenste ontwerp. Gebruik vervolgens een aansteker of een paar waterdichte lucifers om de tondel aan te steken. Blaas er zachtjes op om er zeker van te zijn dat hij voldoende zuurstof krijgt. Als het winderig is, beschut hem dan zoveel mogelijk. Ga door met het toevoegen van tondel totdat het aanmaakhout vlam vat. Kijk vervolgens of de grotere boomstammen blijven haken. Als dit niet het geval is, voeg dan nog wat aanmaakhout toe totdat dit wel het geval is.

Weet hoe je een kampvuur maakt zonder lucifers

Afbeelding
Afbeelding

Je moet altijd lucifers in je kampeerspullen hebben, maar soms vergeet je ze of verlies je ze. Weten hoe je een vuur moet maken zonder lucifers is een belangrijke overlevingsvaardigheid in de wildernis. Gebruik vuursteen en staal of een lens die in direct zonlicht wordt geplaatst als u deze voorwerpen bij de hand heeft. Als dat niet het geval is, maak dan een tondel-" nest" en draai een droge stok in een inkeping in een ander stuk hout. Het kan enige tijd duren, maar uiteindelijk kan de wrijving voldoende hitte veroorzaken om het vuur te laten ontstaan.

Voed je vuur om het gaande te houden

Afbeelding
Afbeelding

Als je het vuur eenmaal hebt aangestoken, moet je het gaande houden. Er zijn een paar redenen waarom een kampvuur kan uitgaan, waaronder nat hout, gebrek aan brandstof, gebrek aan zuurstof of te veel wind. Weten hoe je een kampvuur aan de gang houdt, gaat over het omgaan met deze uitdagingen. Kies droog hout en blijf houtblokken op het vuur leggen terwijl het brandt. Zorg ervoor dat er ruimte tussen de houtblokken zit, zodat lucht naar het vuur kan stromen. Als je te maken hebt met een winderige plek, probeer dan een windscherm op te zetten met uitrusting of zeil op veilige afstand van het vuur.

Houd kampvuurrook uit je gezicht

Afbeelding
Afbeelding

Niemand zit graag in de rook, en het kan soms lijken alsof de manier waarop de rook gaat willekeurig is. Er zijn echter enkele hacks om de rook onder controle te houden. Gebruik zeer droog hout en zorg ervoor dat het vuur voldoende zuurstof heeft om de rookontwikkeling te minimaliseren. Plaats vervolgens een grote steen tegen één kant van de vuurplaats om de manier waarop de rook blaast onder controle te houden. Denk ten slotte na over de richting van de wind en gebruik windschermen om deze onder controle te houden.

Doof het vuur als je klaar bent

Afbeelding
Afbeelding

Als je klaar bent met genieten van je kampvuur, is het belangrijk om het grondig te doven. Het kan enige tijd duren voordat een kampvuur volledig is gedoofd; plan dat het ongeveer 20 minuten duurt. Laat het afbranden als uw avond ten einde is. Als je klaar bent, giet je veel water over de sintels. Gebruik een stok of schep om ze te roeren en laat dan meer water weglopen. Het vuur is uit als het niet meer heet is of niet meer rookt.

Geniet van een goed gemaakt vuur

Afbeelding
Afbeelding

Als je eenmaal weet hoe je een vuur moet maken en wat kampvuurtrucs hebt om het brandend te houden, kun je achterover leunen en ontspannen voor een gezellig vuurtje. Deel een ma altijd bereid boven het kampvuur of vertel grappige kampvuurverhalen terwijl je geniet van de warmte en de herinneringen die je creëert.

Aanbevolen: