Foto's van antiek handgereedschap en hun gebruik

Inhoudsopgave:

Foto's van antiek handgereedschap en hun gebruik
Foto's van antiek handgereedschap en hun gebruik
Anonim

Ontdek oude handgereedschappen in afbeeldingen

Afbeelding
Afbeelding

Eeuwen voordat elektriciteit werd benut, gebruikten mensen handgereedschap om objecten te bouwen en te maken. Deze gereedschappen blijven een getuigenis van de vindingrijkheid van voorgaande generaties en zijn fascinerend om naar te kijken. Het idee dat gebouwen zoals het New York Tribune Building gebouwd zouden kunnen worden met dit eenvoudige gereedschap en hard werken is bijna verbijsterend.

Hoewel je deze gereedschappen tegenwoordig misschien niet zo vaak ziet, kun je oude handgereedschappen op foto's verkennen en deze functionele schoonheden leren identificeren en waarderen.

Antieke radiaalzaag

Afbeelding
Afbeelding

Een nieuwe generatie vakmensen gebruikt vintage gereedschappen zoals deze oude handaangedreven radiaalzaag om huizen, meubels en andere voorwerpen te maken. Oude zagen zoals deze kunnen moeilijk te vinden zijn in werkende staat, en ze worden verkocht voor honderden of zelfs duizenden dollars.

Antieke houten vliegtuig

Afbeelding
Afbeelding

Vlakt hout glad en vormt het voor meubels, huizen en andere projecten. Handvlakken werden gemaakt door een scherpe, snijkant aan een blok hout of een ander lichaam te bevestigen. De houtbewerker beweegt vervolgens het vlak over het hout om het glad te maken en vorm te geven. Het identificeren van een antieke houten schaaf is belangrijk voor het bepalen van de waarde, omdat deze kan variëren van slechts een paar dollar tot enkele honderden, afhankelijk van merk, grootte, staat, kwaliteit en andere factoren.

Houten klem

Afbeelding
Afbeelding

Deze handgemaakte houten klem is een geweldig voorbeeld van een antiek handgereedschap. De klem was belangrijk als twee stukken karton stevig moesten worden vastgehouden, bijvoorbeeld bij het aan elkaar lijmen. Veel klemmen zijn gemaakt van gietijzer, dat gevoelig is voor roest en andere conditieproblemen. Afhankelijk van hun zeldzaamheid, leeftijd, grootte en staat kunnen klemmen in waarde variëren van ongeveer $ 40 tot enkele honderden.

Slijpstenen en slijpstenen

Afbeelding
Afbeelding

Een van de belangrijkste vintage handgereedschappen, zo niet de belangrijkste, was ongetwijfeld de slijpsteen. De slijpsteen werd gebruikt om de andere gereedschappen scherp en in goede staat te houden. Omdat deze zo zwaar en moeilijk te verzenden zijn, kopen en verkopen de meeste mensen ze lokaal in plaats van online. In goede staat worden antieke slijpstenen verkocht voor ongeveer $ 200 - $ 300.

Antieke handboor

Afbeelding
Afbeelding

Handboormachines deden alles wat elektrische en draadloze boormachines nu doen, ook al boden ze niet de snelheid van hun moderne tegenhangers. De houtbewerker draaide aan een zwengel van dit antieke handgereedschap om een gat te boren. Deze worden nog steeds door sommige houtbewerkers gebruikt en worden verkocht voor ongeveer $ 25 tot $ 100, afhankelijk van hun grootte, staat, leeftijd en andere factoren.

Beugel en bit

Afbeelding
Afbeelding

Een beugel en bit zijn iets anders dan een handboor. Door de U-vorm in de krukas kunnen met de beugel en bit veel diepere en bredere gaten worden geboord. De waarden voor dit antieke handgereedschap zijn vergelijkbaar met boren, waarvan er vele voor €25 tot €100 worden verkocht.

Verstelbare sleutel

Afbeelding
Afbeelding

Deze oude verstelbare sleutel is vrijwel hetzelfde als elke hedendaagse sleutel. Hoewel de eerste moersleutel in 1835 werd gepatenteerd, zijn er moersleutels en moersleutelachtige gereedschappen gevonden in gebieden met vroege koloniale artefacten. De waarden van antieke moersleutels kunnen variëren op basis van een aantal factoren, maar veel oude voorbeelden van dit vintage handgereedschap worden verkocht voor ongeveer €50 tot €100.

Scheurzaag

Afbeelding
Afbeelding

Met de schulpzaag van de timmerman konden timmerlieden met de houtnerf meezagen om zuivere, rechte lijnen te maken. De parallelzaag is een grove zaag, belangrijk bij snijplanken. Deze oude gereedschappen kunnen hun waarde goed behouden, met exemplaren in goede staat die voor $ 100 tot $ 300 worden verkocht.

Vintage hamers

Afbeelding
Afbeelding

Hammers bestaan al eeuwen, en hoewel er veel stijlen en maten zijn, is hun basisontwerp door de jaren heen niet significant veranderd. Dit betekent dat een antieke hamer vandaag de dag net zo goed kan werken als meer dan een eeuw geleden. Deze antieke handgereedschappen kunnen ook aantrekkelijke verzamelobjecten zijn om aan uw muur of in uw werkplaats tentoon te stellen. Velen worden verkocht voor €50 tot €100, hoewel vooral zeldzame of mooie exemplaren veel meer waard kunnen zijn.

Antieke tangen

Afbeelding
Afbeelding

Met een tang kan iemand iets steviger en veiliger vastpakken dan met alleen zijn hand, en je vindt vintage tangen in veel kringloopwinkels en antiekwinkels. Enkele van de oudste tangen werden met de hand gemaakt, hoewel de meeste exemplaren uit het begin van de 20e eeuw een zekere mate van fabrieksmatige productie vertonen. De waarde van de meeste kleine vintage tangen varieert van ongeveer $20 tot $50, maar grotere of tangen met fijn vakmanschap zijn wellicht meer waard.

Bestanden en raspen

Afbeelding
Afbeelding

Handig voor het snijden, slijpen, gladmaken en vormgeven van hout en andere materialen, vijlen en raspen bestaan al vele jaren. U kunt dit antieke handgereedschap online en in antiekwinkels vinden, maar de staat kan een groot probleem zijn. Velen hebben roest en andere schade, die het gebruik ervan kunnen beïnvloeden. In goede staat kunnen antieke bestanden voor ongeveer €30 tot €50 worden verkocht, afhankelijk van de grootte, leeftijd en andere factoren.

Vintage hooiharken en hooivorken

Afbeelding
Afbeelding

Vintage en antieke hooiharken zijn enkele van de belangrijkste oude gereedschappen die in de landbouw worden gebruikt. Het basisontwerp bestaat uit een lange steel met aan het uiteinde houten of metalen tanden. De boer gebruikte de hark of vork om hooi te verzamelen nadat het was gedroogd. Deze maken prachtige decoraties en kunnen in goede staat voor honderden dollars worden verkocht, hoewel de meeste voor minder dan $ 100 worden verkocht.

Zissen en sikkels

Afbeelding
Afbeelding

Een ander oud landbouwwerktuig was de sikkel of zeis. Met deze snijgereedschappen konden werknemers gras of gewassen met de hand maaien. Scythes gebruikten een ontwerp met twee handen, terwijl sikkels slechts één hand nodig hadden. Het scherpe uiteinde was bevestigd aan een houten of metalen handvat. Deze zijn vrij gebruikelijk in antiekwinkels en worden vaak voor minder dan $ 50 verkocht.

Antieke handgereedschappen zijn geweldige verzamelobjecten

Afbeelding
Afbeelding

Als je rommelmarkten, rommelmarkten en veilingen bezoekt, zoek dan naar meer antieke gereedschappen zoals zagen, schaven en boren voor je verzameling. Veel van deze antieke gereedschappen zijn geld waard, en zelfs de gereedschappen die niet bijzonder waardevol zijn, bieden een kijkje in de geschiedenis. Gereedschap is ook een geweldig verzamelobject.

Aanbevolen: