Waar gaat mijn United Way-geld naartoe?

Inhoudsopgave:

Waar gaat mijn United Way-geld naartoe?
Waar gaat mijn United Way-geld naartoe?
Anonim
Donatie pot
Donatie pot

Als je bijdraagt aan United Way, geef je feitelijk geld aan een overkoepelende organisatie die bestaat uit ongeveer 1.800 lokale United Way-agentschappen in meer dan 40 landen over de hele wereld. Het grootste deel van uw donatie blijft in uw lokale gemeenschap en ondersteunt de goede doelen die u aanwijst, terwijl een deel wordt gebruikt voor administratieve uitgaven en fondsenwerving. Omdat elke lokale United Way zijn eigen unieke uitgaven heeft, moet u naar uw lokale organisatie kijken om te bepalen waar uw donatie precies naartoe gaat.

Organisatie

Het belangrijkste werk van United Way wordt uitgevoerd door duizenden lokale instanties, in steden, dorpen en landen over de hele wereld. Elk heeft zijn eigen kostenstructuur, maar dankzij een reeks mondiale standaarden ontwikkeld door Worldwide United Way, hebben lokale organisaties sterke richtlijnen als het gaat om het omgaan met gedoneerde fondsen.

De kosten verlagen: hoeveel gaat er naar een goed doel?

Volgens hun jaarverslag voor 2018 claimde United Way Worldwide gecombineerde administratieve, niet-operationele en fondsenwervingskosten van 5%, wat betekent dat ze ongeveer 5 cent uitgeven voor elke gedoneerde dollar aan organisatiekosten, en de overige 95 cent gaat naar rechtstreeks naar gemeenschapsprojecten. Dit ligt ruim onder de Better Business Bureau Wise Giving Alliance Standards for Charity Accountability, die tot 35% aan overheadkosten toestaan. Elk lokaal United Way-bureau is echter anders, dus het eerste wat u hoeft te doen is de informatie van uw plaatselijke bureau over de overheadkosten opzoeken.

Gebruik van United Way-bronnen

Om de cijfers voor uw lokale United Way te verkrijgen, kunt u beginnen met het raadplegen van de website van het plaatselijke agentschap. Net als bij de lijst met goedgekeurde liefdadigheidsinstellingen, kan het even zoeken zijn om de informatie te vinden. Meestal kunt u het vinden onder 'Jaarverslag' of 'Rapport aan de gemeenschap'.

Charity Navigator-figuren

Een andere optie is om naar de startpagina van de Charity Navigator-website te gaan en in de zoekbalk de volledige naam van uw lokale United Way te typen. Daar ziet u een volledige financiële boekhouding, inclusief administratieve kosten, fondsenwervingskosten en programmakosten.

  • Administratieve kosten worden door Charity Navigator (een liefdadigheidswaakhondorganisatie) gedefinieerd als het percentage van het totale budget dat een goed doel uitgeeft aan overhead, administratief personeel en organisatorische bijeenkomsten.
  • Uitgaven voor fondsenwerving verwijzen, zoals je misschien wel vermoedt, naar het percentage dat een goed doel uitgeeft om geld in te zamelen.
  • Wat overblijft zijn programma-uitgaven, die het percentage van het totale budget van een organisatie weerspiegelen dat aan programma's en diensten wordt besteed - met andere woorden, het werk van die liefdadigheidsinstelling.

Een voorbeeld

De United Way of Metropolitan Chicago-pagina op Charity Navigator vermeldt de administratieve kosten van 6,8% en de fondsenwervingskosten van 9,4%. Hierdoor blijft er iets meer dan 83,6% over voor programmakosten. Dit betekent dat voor elke dollar die aan dit bureau van United Way wordt gedoneerd, het bureau iets minder dan zeven cent ontvangt voor administratieve kosten en iets meer dan negen cent voor fondsenwerving. Bijna 84 cent van elke dollar gaat rechtstreeks naar gemeenschapsprojecten.

Meer details over administratieve kosten

Als u meer informatie wilt, kunt u altijd contact opnemen met uw plaatselijke United Way-agentschap en via de contactgegevens op de website vragen stellen over alles wat u niet begrijpt.

Bovendien kunt u het meest recente Internal Revenue Service Form 990 (belastingaangifte van een non-profitorganisatie) van de plaatselijke instantie op haar website vinden. De IRS 990 van een organisatie geeft een gedetailleerd overzicht van de inkomsten en uitgaven. Het begrijpen van dit document kan een hele klus zijn. Gelukkig heeft de Nonprofit Coordinating Committee van New York een eenvoudig te volgen gids samengesteld om u te helpen de belangrijkste secties van IRS 990 te begrijpen.

Soorten projecten United Way ondersteunt

Terwijl een deel van het geld naar administratieve overhead gaat, gaat het grootste deel van uw gedoneerde dollars naar de drie focusgebieden die United Way ondersteunt. Omdat elke lokale instantie de maximale impact in hun gemeenschap wil maken, heeft elke locatie verschillende specifieke projecten. U kunt er echter zeker van zijn dat uw geld naar een van de drie aandachtsgebieden gaat om uw gemeenschap te helpen.

  • Education- De organisatie heeft een verscheidenheid aan initiatieven die kinderen helpen succesvol te zijn op school. Dit kan variëren van het werken met voor- en vroegschoolse educatie tot het afstuderen van senioren.
  • Financiële stabiliteit - De toewijding van United Way om mensen te helpen financiële stabiliteit te vinden, levert projecten op zoals financiële welzijnslessen en beroepstraining.
  • Gezondheid - De focus op gezondheid werkt samen met lokale gebieden om gezond eten, fysieke fitheid en het uitbreiden van de toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg te bevorderen.

Geven aan United Way

United Way Wereldwijde en lokale agentschappen bieden een schat aan informatie en zijn opmerkelijk transparant over waar het geld naartoe gaat, aldus het Better Business Bureau. Bovendien zijn de overheadkosten redelijk laag. Door de hier beschreven bronnen te gebruiken, kunt u bepalen hoe uw bijdrage aan United Way wordt verdeeld en hoeveel ervan daadwerkelijk naar de goede doelen gaat die u steunt.

Aanbevolen: