Is cheerleading gevaarlijker dan voetbal?

Inhoudsopgave:

Is cheerleading gevaarlijker dan voetbal?
Is cheerleading gevaarlijker dan voetbal?
Anonim
Is cheerleading gevaarlijker dan voetbal?
Is cheerleading gevaarlijker dan voetbal?

Is cheerleading gevaarlijker dan voetbal? Hoewel de meeste mensen een reflexmatig antwoord zouden geven, zoals "Natuurlijk niet! Doe niet zo gek!", Is de vraag eigenlijk complexer dan dat. Cheerleaders zijn zeker atleten die hun vak bijna dagelijks uitoefenen, niet alleen met hun lichaam, maar ook met hun stem. De stunts die van cheerleaders worden verlangd, zijn combinaties van gewichtheffen (elkaar als gewichten gebruiken) en gymnastiektuimelen. De stunts vereisen extreme flexibiliteit, balans, kracht en focus, vooral omdat veel ervan worden uitgevoerd vanaf een hoogte die minstens twee keer zo groot is als de vlieger.

Al deze fysieke inspanningen moeten er ook gemakkelijk uitzien, in tegenstelling tot voetbalspelers of andere sporten die fans opwinden naarmate ze het moeilijker laten lijken. Niemand zal een linebacker verwijten dat hij niet glimlacht als hij door de endzone rent, maar als een cheerleader een grimas trekt als haar enkel verkeerd naar beneden komt vanuit een vrijheid, zal iedereen het merken en zal het de betovering van aanmoediging en motivatie verbreken.

Afhankelijk van wat 'gevaarlijk' betekent

Volgens een recent onderzoek is cheerleading beslist gevaarlijker dan voetbal, dat wil zeggen als je met 'gevaar' het risico op blessures bedoelt. Volgens een recent onderzoek door het Columbus Children's Hospital in Ohio werden er in 2002 22.900 cheerleading-gerelateerde verwondingen behandeld op de eerstehulpafdelingen. Dat was meer dan twee keer zoveel als in 1990 en bijna zes keer zoveel als in 1980. Houd er rekening mee dat, hierbij wordt alleen rekening gehouden met de verwondingen die een reis naar de Eerste Hulp hebben beoordeeld; Zoals bij de meeste sporten zullen de meeste deelnemers proberen een blessure indien mogelijk te verbergen, en deze 'weg te lopen' om niet zwak over te komen of het team in de steek te laten.

Nog ontnuchterender is het feit dat er in de periode van 1982 tot 2005 104 catastrofale verwondingen waren onder vrouwelijke atleten op de middelbare school en de universiteit (" catastrofaal" betekent meestal hoofd- en ruggengraattrauma, soms leidend tot de dood). Ruim de helft daarvan was het gevolg van cheerleadingactiviteiten. Het onderzoek van het National Center for Catastrophic Sports Injury Research heeft bewezen dat cheerleading zeker de gevaarlijkste sport voor vrouwen is; gevaarlijker zelfs dan alle andere vrouwensporten samen.

Hoewel het percentage blessures de sport in zekere zin gevaarlijker lijkt dan voetbal, laten de statistieken allemaal zien dat voetballers een veel grotere kans hebben om daadwerkelijk te overlijden aan een sportgerelateerde blessure dan cheerleaders. Bovendien staat cheerleading, gezien de verhouding tussen blessures en deelnemers, niet eens in de top zeven van gevaarlijkste sporten.

Vraag niet "Is cheerleading gevaarlijker dan voetbal" - vraag "Waarom?"

Hoewel de kwestie van het vergelijken van cheerleading met voetbal afhankelijk is van perceptie, kan niet worden ontkend dat het gevaarlijk is, en dat wordt steeds gevaarlijker. De vraag zou eigenlijk moeten zijn: "Waarom? En wat kan er aan gedaan worden?"

Onderzoekers wijzen op verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de dramatische toename van blessures.

  • Veel getalenteerde jonge gymnasten zijn van de jeugdcompetitie overgestapt naar de wereld van cheerleading, en hebben met die geavanceerde vaardigheden de sport veel verder gebracht dan alleen maar pom-shaken aan de zijlijn.
  • Coaches voor cheerleaders hebben meestal weinig of geen training in veiligheid en stunts gehad die verder gaat dan wat ze uit ervaring hebben geleerd. Soms worden cheerleaders die gevaarlijke stunts proberen uit te voeren eenvoudigweg gecoacht door andere cheerleaders.
  • Cheerleaders worden gevraagd om op steeds meer evenementen op te treden, en op veel verschillende ondergronden, waaronder cement en grind.
  • Cheerleaders worden aangemoedigd om ultracompetitief te zijn, en dit drijft hen tot hogere en gevaarlijkere stunts.

Verschillende middelbare scholen en hogescholen hebben het vliegen uit het repertoire van hun squadrons geëlimineerd, zowel om de cheerleaders te beschermen als om de kosten van een aansprakelijkheidsverzekering laag te houden. Anderen hebben de training voor hun coaches uitgebreid en hebben ook aangedrongen op het gebruik van veiligheidsuitrusting zoals matten voor de meer complexe stunts.

Een frustrerend obstakel voor meer veiligheid is de weigering van veel staten om cheerleading als een "sport" te classificeren. Een dergelijke classificatie zou het aan veel meer toezicht en regelgeving onderwerpen. In plaats daarvan wordt het beschouwd als een ‘activiteit’, zoals een schaakclub. Een deel van deze onwil kan eenvoudigweg voortkomen uit het feit dat de regeringen van de deelstaten zich niet bewust zijn van de mate waarin cheerleading behoefte heeft aan een meer alomvattende veiligheidsstructuur.

Ondertussen is het aan de teams zelf, zowel coaches als cheerleaders, om hun stunts zo veilig mogelijk spectaculair te houden.

Aanbevolen: