10 tips voor veilige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap

Inhoudsopgave:

10 tips voor veilige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap
10 tips voor veilige lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap
Anonim
Zwangere vrouw die een oefenbal gebruikt
Zwangere vrouw die een oefenbal gebruikt

Tijdens de zwangerschap is lichaamsbeweging erg belangrijk. De bevalling wordt bevorderd als u lichamelijk fit bent; Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen die regelmatig sporten minder tijd besteden aan de bevalling. Het is belangrijk dat je je voorbereidt door een regelmatige trainingsroutine op te zetten, maar het is ook belangrijk om geschikte oefeningen te vinden.

Met de voordelen voor de gezondheid en de verbetering van de stemming kan lichaamsbeweging je helpen je goed te voelen tijdens de drukke negen maanden. Hier enkele tips om aan de slag te gaan.

Blijf veilig tijdens het sporten

Als je traint tijdens de zwangerschap, moet je veilig en slim omgaan met je activiteiten. Er zijn enkele ideeën die uw trainingen veiliger kunnen maken.

Neem contact op met uw arts

Hoewel lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap belangrijk is, dient u toestemming te vragen aan uw arts voordat u begint. Als u vóór de zwangerschap niet lichamelijk actief was geweest, kan uw arts u langzaam laten beginnen; vrouwen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging kunnen echter vaak tot ver in hun zwangerschap doorgaan met hun gebruikelijke trainingsroutine.

Weet of je niet moet sporten

Voor vrouwen met bepaalde medische aandoeningen kan het raadzaam zijn om uw fysieke activiteit te beperken. Deze voorwaarden omvatten het volgende:

  • Een geschiedenis van spontane abortussen of vroegtijdige bevalling
  • Een incompetente baarmoederhals
  • Astma
  • Bloeden of aanhoudende spotting tijdens het tweede of derde trimester
  • Hartziekte
  • Hoge bloeddruk
  • Placenta previa
  • Slecht gecontroleerde diabetes

Kies de juiste soort oefening

De beste oefening voor zwangere vrouwen hoeft niet inspannend of duur te zijn. Over het algemeen zijn de beste oefeningen voor zwangere vrouwen de oefeningen die het hart sneller laten kloppen, maar die minder snel stress of letsel veroorzaken voor de vrouw of de baby.

Enkele voorbeelden van goede oefeningen voor zwangere vrouwen zijn:

  • Fietsen
  • Dansen
  • Aerobics met lage impact
  • Zwemmen
  • Wandelen
  • Yoga

Tennis of racquetball zijn misschien geschikt voor jou, maar er bestaat een risico op vallen. Bespreek uw interesse met uw arts.

Zwangere vrouw die in het veld traint
Zwangere vrouw die in het veld traint

Weet welke oefeningen je moet vermijden terwijl je zwanger bent

Je moet activiteiten vermijden die een groot risico op blessures met zich meebrengen, zoals extreme sporten of sporten die tot harde vallen kunnen leiden.

Sommige risicovolle activiteiten omvatten het volgende:

  • Contactsport
  • Paardrijden
  • Rotsklimmen
  • Schaatsen
  • Skiën
  • Waterskiën

Zwangere vrouwen hebben vaak een evenwichtsprobleem en moeten zoeken naar manieren om blessures te voorkomen.

Vermijd een lege maag vóór het sporten

Het is het beste om niet op een lege maag te trainen. Eet bij voorkeur een tussendoortje met veel kalium, zoals een banaan, voordat u met uw training begint. Probeer uw tussendoortje echter ongeveer een uur voordat u aan uw routine begint op te eten.

Blijf gehydrateerd

Wat er ook gebeurt, het is noodzakelijk om gehydrateerd te blijven tijdens je trainingen. Water is een goede keuze voor zwangere vrouwen; sportdranken bevatten grote hoeveelheden suiker, die je misschien niet nodig hebt. Het kan zijn dat uw arts advies heeft over uw consumptie van sportdranken tijdens uw zwangerschap.

Zwangere vrouw maakt zich klaar om thuis te trainen
Zwangere vrouw maakt zich klaar om thuis te trainen

Draag comfortabele kleding

Je moet je voor de gelegenheid kleden met losse of rekbare kleding en goed passende sportschoenen die je voeten en gewrichten beschermen. Deze zullen u helpen comfortabel te blijven tijdens uw training en helpen bij het behouden van een goede balans en vorm tijdens het trainen.

Luister naar je lichaam

Je mag nooit trainen tot je uitgeput raakt. Pijn in de heupen, het bekken, de borst of het hoofd, krampen en duizeligheid zijn allemaal tekenen die u mogelijk moet vertragen of stoppen voor de dag. Een andere goede indicatie dat u zich te veel inspant, is een hartslag van meer dan 100 slagen per minuut vijf minuten nadat u bent gestopt met trainen. Blijf gehydrateerd en koel.

Blijf koel

Een andere tip is om te voorkomen dat je traint in extreme hitte of vochtigheid en vermijd bubbelbaden en sauna's. Activiteit waarbij de temperatuur van een zwangere vrouw met meer dan 2 graden Fahrenheit stijgt, wordt als gevaarlijk voor de foetus beschouwd, omdat het bloed van de baarmoeder wordt weggeleid om het lichaam van de moeder af te koelen.

Blijf uit je rug

Na het eerste trimester is het een goed idee om activiteiten te vermijden waarbij u plat op uw rug ligt of waarbij u uw tenen moet richten. Plat op je rug liggen kan de bloedtoevoer naar de baarmoeder beperken, en het richten van je tenen kan leiden tot krampen in de benen en spieren.

Geniet

Voor de gezonde zwangere vrouw is een zittende levensstijl niet goed voor jou of je baby. Gebruik de tijd vóór de geboorte van uw baby om u met wat zwangerschapsoefeningen voor te bereiden op de fysieke uitdaging van de bevalling. Vergeet niet dat je niet alleen hoeft te sporten. Een cursus volgen of sporten met andere aanstaande moeders kan leuk zijn, en misschien maak je nieuwe vrienden.

Aanbevolen: