10 Oceanografie-banen & Carrières om in te duiken

Inhoudsopgave:

10 Oceanografie-banen & Carrières om in te duiken
10 Oceanografie-banen & Carrières om in te duiken
Anonim
mariene biologen met een carrière in de bootoceanografie
mariene biologen met een carrière in de bootoceanografie

Oceanografie is de studie van de oceaan en andere grote watermassa's. Werken als oceanograaf vereist een hogere opleiding in oceanografie of een gerelateerd wetenschappelijk vakgebied, zoals mariene biologie, scheikunde, natuurkunde, geologie of milieuwetenschappen. Voor de meeste professionele banen is een masterdiploma vereist. Voor sommige startersfuncties kan een bachelordiploma voldoende zijn. Voor sommige onderzoeksgerichte banen in de oceanografie is een doctoraat vereist.

Oceanografiebanen per discipline

Veel oceanografen werken voor overheidsinstanties zoals de National Oceanic Atmospheric Administration (NOAA) of de Environmental Protection Agency (EPA). Sommigen werken voor particuliere bedrijven of non-profitorganisaties. De meeste banen in de oceanografie vallen binnen een van de vier disciplines binnen het vakgebied (biologisch, chemisch, fysisch en geologisch), hoewel er enige overlap is tussen de disciplines.

Biologische oceanografie banen

Mensen die als biologische oceanografen werken, bestuderen hoe zeedieren en waterplanten zich aanpassen aan en invloed hebben op het mariene milieu waarin ze leven. Sommigen proberen duurzame manieren te ontwikkelen om zeevruchten te oogsten, terwijl anderen onderzoeken welke invloed oceaanvervuiling heeft op mariene organismen. Voorbeelden van specifieke banen in de biologische oceanografie zijn:

  • Mariene wetenschapper- Sommige mariene wetenschappers brengen tijd door op zeeschepen om biologische monsters op zee te verzamelen, die kunnen worden bestudeerd terwijl ze zich op onderzoeksschepen of in wetenschappelijke laboratoria bevinden. Anderen brengen het grootste deel van hun tijd door in laboratoria, waar ze monsters analyseren en/of experimenten uitvoeren. Hoe dan ook, mariene wetenschappers doen data-analyse en rapporteren de bevindingen van hun onderzoek. Het gemiddelde loon voor een mariene wetenschapper bedraagt ongeveer $ 52.000 per jaar.
  • Mariene natuurbeschermer - Biologische oceanografie is een geweldige achtergrond om als mariene natuurbeschermer te werken. Deze taak omvat vaak het identificeren en proberen te corrigeren van factoren die een negatieve invloed hebben op de habitat van mariene organismen. De focus ligt over het algemeen op het vinden van manieren om de duurzaamheid te verbeteren. Sommige mariene natuurbeschermers richten zich op het inzamelen van geld en het vergroten van het bewustzijn van de noodzaak van het behoud van de oceaan. Het gemiddelde loon voor mariene natuurbeschermers bedraagt ongeveer $ 47.000 per jaar.

Chemical Oceanography Carrières

Degenen die als chemische oceanografen werken, zijn scheikundige onderzoekers die zich richten op het bestuderen van de chemische samenstelling van zeewater. Ze onderzoeken ook hoe zeewater interageert met de oceaanbodem en de algehele atmosfeer. Voorbeelden van banen in de chemische oceanografie zijn:

  • Marine chemicus oceanograaf - Mariene chemicus oceanografen zijn veldonderzoekers die monsters verzamelen om beter te begrijpen waaruit zeewater in verschillende delen van de wereld bestaat. Ze kijken naar hoe zeewater in de loop van de tijd verandert, en onderzoeken de chemische reacties waartoe deze veranderingen in het mariene milieu leiden. Ze reizen vaak met onderzoeksteams waartoe ook andere soorten oceanografen of wetenschappelijke onderzoekers behoren. Het gemiddelde loon voor mariene chemici bedraagt ongeveer $ 55.000 per jaar.
  • Mariene geochemici - Mariene geochemici zijn ook wetenschappelijke onderzoekers die de chemische samenstelling van zeewater onderzoeken, maar ze kijken niet naar water op zichzelf. In plaats daarvan kijken ze naar de combinatie van zeewater of kustwater en sediment. De resultaten van hun onderzoek informeren zowel het mariene beheer als de kustbeheerpraktijken. Het gemiddelde loon van geochemici bedraagt ongeveer $75.000 per jaar.

Fysische oceanografie banen

mariene meteoroloog die storm volgt
mariene meteoroloog die storm volgt

Fysieke oceanografen onderzoeken de fysieke processen die plaatsvinden in de oceanen. Ze bestuderen hoe de zee is ontstaan en hoe deze in de loop van de tijd verandert, en hoe veranderingen de klimatologische gebeurtenissen beïnvloeden. Ze onderzoeken zaken als golven, stromingen, kusterosie en de impact van de oceanen op het klimaat. Voorbeelden van banen in de fysieke oceanografie zijn:

  • Mariene geofysicus- Veel mariene geofysici bestuderen onderzeese tektonische, hydrothermische en vulkanische activiteit in termen van hoe deze interageren met geologische activiteit op het land. Sommigen onderzoeken hoe continentale marges worden beïnvloed door kustprocessen. Een groot deel van hun werk is gericht op het verklaren van de vroegere en huidige klimaatvariabiliteit, evenals op pogingen om te voorspellen wat de toekomst in petto heeft in het licht van de fysieke processen van de oceaan. Het gemiddelde loon voor mariene geofysici bedraagt ongeveer $ 52.000 per jaar.
  • Mariene meteorologen - Er is een sterke associatie tussen de fysieke processen van de oceanen en weersgebeurtenissen en -patronen, waardoor fysieke oceanografie een goede achtergrond is voor mariene meteorologie. Mariene meteorologen bestuderen de oceanen en andere factoren om zaken als de frequentie of sterkte van orkanen of de kans op een tsunami na een aardbeving te begrijpen en te voorspellen. Het gemiddelde loon voor mariene meteorologen bedraagt ongeveer $ 104.000 per jaar.

Geologische oceanografie carrières

Individuen die als geologische oceanografen werken, concentreren zich op het bestuderen van de oceaanbodem. Hun onderzoek omvat zaken als de topografie van de zeebodem, platentektoniek, vulkanische processen, klimaat en meer. Voorbeelden van banen in de geologische oceanografie zijn:

  • Mariene geoloog - Veel mariene geologen werken in de olie- en gasindustrie, waar ze fossiele brandstoffen zoeken en/of winnen van onder de zeebodem. Sommige ontwerpapparatuur die voor dit doel wordt gebruikt. Anderen werken in de schone energiesector en verlenen wetenschappelijke diensten aan windenergieorganisaties die offshore windparken bouwen en/of exploiteren. Het gemiddelde salaris voor mariene geologen bedraagt ongeveer $ 94.000 per jaar.
  • Marine archeoloog - Ook bekend als onderwaterarcheologen, bestuderen mariene archeologen menselijke interacties met watermassa's. Ze bestuderen allerlei soorten onderzeese artefacten, zoals onder water gelegen gebouwen of gemeenschappen, gezonken scheepswrakken, vliegtuigen die in zee zijn neergestort, onderwaterafval en meer. Hun doel is om meer te leren over de menselijke geschiedenis door dergelijke artefacten te onderzoeken. Het gemiddelde loon voor mariene archeologen bedraagt ongeveer $71.000 per jaar.

Academische banen voor oceanografie-experts

Er is altijd een grote vraag naar professoren en docenten met expertise en academische graden op een erkend gebied van wetenschappelijk onderzoek zoals oceanografie. Lesgeven kan een geweldige tweede carrièremogelijkheid zijn voor oceanografen die bereid zijn een stap terug te doen uit veldonderzoek, maar ook een prachtig eerste carrièrepad voor degenen wier primaire doel het is om in het onderwijs te werken.

Oceanografieprofessor

Hogescholen en universiteiten met opleidingen in oceanografie, of aanverwante vakgebieden zoals mariene biologie of milieuwetenschappen, hebben mensen met een doctoraat in oceanografie in dienst om als professor te werken. Voltijdhoogleraren geven doorgaans vier lessen per semester. Ook wordt van hen verwacht dat zij wetenschappelijk onderzoek doen op hun vakgebied en de bevindingen publiceren in wetenschappelijke tijdschriften. Het gemiddelde salaris voor oceanografieprofessoren bedraagt ongeveer $ 88.000 per jaar.

Leraar natuurkunde op middelbare school

Wetenschapsonderwijs geven op een middelbare school is een geweldige optie voor mensen met een diploma oceanografie die les willen geven zonder een PhD-programma te voltooien. In de meeste staten kun je wetenschapsleraar op een middelbare school worden met een bachelordiploma op elk wetenschappelijk gebied en een reeks cursussen op masterniveau. Veel scholen bieden nu lessen in milieuwetenschappen aan, dus dit kan uitstekend geschikt zijn voor oceanografen die les willen geven. Het gemiddelde loon voor leraren milieukunde bedraagt ongeveer $ 55.000 per jaar.

Wetenschappelijke carrières belonen

Als je aanleg hebt voor wetenschap en je houdt van het idee om je carrière te wijden aan het bestuderen en verkennen van de oceanen of de planten en dieren die onder water leven, dan is oceanografie misschien wel de ideale bezigheid voor jou. Wilt u uw mogelijkheden blijven verkennen? Bekijk deze lijst met wetenschappelijke carrières voor nog meer gerelateerde loopbaantrajecten die je kunt overwegen.

Aanbevolen: