Recept voor Waldorfsalade

Inhoudsopgave:

Recept voor Waldorfsalade
Recept voor Waldorfsalade
Anonim
Waldorf Salade
Waldorf Salade

De Waldorfsalade, gemaakt door Oscar Tschirky, de Maitre d' van het Waldorf-Astoria in New York City in de jaren 1890, is een verfrissende en leuke salade.

Zorg ervoor dat je Waldorfs vers zijn

Er was ooit een Britse televisieshow genaamd "Fawlty Towers" met John Cleese, bekend van Monty Python. Meneer Cleese speelde de rol van Basil Fawlty, de eigenaar van het strandhotel genaamd Fawlty Towers.

In één gedenkwaardige scène, en er waren talloze gedenkwaardige scènes, vraagt een gast om een Waldorfsalade waarop Basil Fawlty antwoordt: "Het spijt me dat je er geen kunt krijgen, we hebben geen Waldorfs meer."

Het volstaat te zeggen dat er eigenlijk geen Waldorfs in de Waldorfsalade zitten. Er zijn echter walnoten. Zorg er bij het kiezen van uw walnoten voor dat ze vers zijn. Elke walnoot moet zwaar lijken vanwege zijn formaat en niet rammelen als je hem schudt. Omdat we slechts één ons walnoten gebruiken, en dat is één ons gepelde en in blokjes gesneden walnoten, heb je om te beginnen slechts een handvol of twee hele, ongepelde walnoten nodig. Als je niet zo geneigd bent om walnoten te gaan schillen en in blokjes snijden, koop dan gerust een zak walnootstukjes, dit werkt net zo goed. Een ons gehakte walnoten is ongeveer drie eetlepels. Omdat dit een mixrecept is en er geen koken nodig is, kun je desgewenst meer walnoten toevoegen.

Waldorfsalade

Of je nu Waldorfs bij de hand hebt of niet, deze salade is eigenlijk heel eenvoudig te maken. Ik rooster de walnoten graag lichtjes voordat ik ze aan de salade toevoeg, maar dit is niet nodig en is in feite niet de originele manier waarop de salade werd geserveerd. Ik rooster de walnoten graag, omdat ze dan een rokerige smaak aan de salade geven. Om je walnoten te roosteren, plaats je ze op een halve bakplaat of op een bakplaat bekleed met een vel bakpapier. Verwarm je oven voor op 350 graden en bak je walnoten ongeveer vijf minuten. Niet veel langer dan dat, want met licht roosteren kom je hier al een heel eind.

Ingrediënten

  • 1 heerlijke rode appel, in blokjes
  • 1 gouden, heerlijke appel, in blokjes
  • 1 Granny Smith-appel, in blokjes
  • 2 ons mayonaise
  • 2 ons zure room
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak
  • ¼ stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 ons gehakte walnoten

Instructies

  1. Gooi alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Smaak naar zout, peper en citroensap.

Aanbevolen: