Welk type brandblusser moet er in een huis zijn?

Inhoudsopgave:

Welk type brandblusser moet er in een huis zijn?
Welk type brandblusser moet er in een huis zijn?
Anonim
300 pix
300 pix

Veel mensen vragen zich af: welk type brandblusser moet er in een huis staan? Eerlijk gezegd mag dat nooit de enige vraag zijn die huiseigenaren stellen als het gaat om het bestrijden van branden in huis. De eerste regel die u moet onthouden is dat brand mensen die elk jaar blusapparaten bezitten, kan verwonden en doden. Een blusser is niet altijd de oplossing.

Huisbrandstatistieken

De Amerikaanse brandweer neemt nota van de volgende ontnuchterende statistieken over 2006:

  • 16.400 personen (brandweerlieden niet meegerekend) raakten gewond en 3.245 personen stierven als gevolg van brand.
  • Deze statistieken laten zien dat brand een grotere doder was dan alle natuurrampen samen.
  • Er zijn slechts 1,6 miljoen branden gemeld, maar elk jaar wordt een grote bosbrand niet gemeld en is de oorzaak van verwondingen waarschijnlijk onbekend.
  • Verlies van eigendommen door brand -- $11,3 miljard
  • 31.000 van de bovenstaande brandcijfers werden opzettelijk aangestoken door individuen en deze branden veroorzaakten 305 doden.
  • In totaal vond 81 procent van de sterfgevallen door brand niet plaats in bedrijven, maar in woonomgevingen.

Er komt veel bij kijken en het laat zien dat mensen branden echt veel serieuzer moeten nemen.

Uw brandveiligheidsplan voor thuis

Een brandveiligheidsplan voor thuis moet ook het bij de hand hebben van de juiste brandblusser omvatten, maar dat is slechts één onderdeel. Dit is wat elk huis had moeten plannen en implementeren:

  • Alle gezinsleden moeten de evacuatieroutes van hun huis bespreken en bespreken in geval van brand. Overweeg alternatieve routes naar veiligheid en wat u moet doen als u een huis met twee verdiepingen heeft.
  • Gezinnen met jonge kinderen moeten hun evacuatieplan één keer per maand oefenen.
  • Plan een aangewezen ontmoetingsplaats voor het geval een evacuatie noodzakelijk is. Het huis van een buurman is een goede keuze.
  • Zorg ervoor dat iedereen - zelfs jonge kinderen weten hoe ze 911 moeten bellen - nadat ze zichzelf in veiligheid hebben gebracht.
  • Oefen brandveiligheidstechnieken, zoals laag bij de grond blijven en wanneer je de deur niet moet openen tijdens een brand.
  • En ja, zorg ervoor dat je weet welk type brandblusser er in een huis moet staan. Weet hoe je een brandblusser moet gebruiken en, nog belangrijker, wanneer je hem niet moet gebruiken.

Het plannen van een brandveiligheidsplan voor een huis is een grote en belangrijke klus. Lees voor hulp bij het planningsgedeelte Brandveiligheidsmonitoring of organiseer zelfs een rondleiding bij uw plaatselijke brandweer. U kunt ook illustraties voor brandveiligheidseducatie bekijken om u te helpen bij het maken van een plan.

Welk type brandblusser moet er in een huis zijn?

Het beste type brandblusser voor een huis is een brandblusser met een classificatie van 2A 10BC. Soms wordt de beoordeling zo geschreven: 2A 10B C, maar het is hetzelfde. Dit soort brandblussers worden vaak bestempeld als eenA-B-C-blusser Soms worden deze blussers 'universele' blussers genoemd. De meeste brandveiligheidsprogramma's raden aan om één brandblusser in de keuken en één in de garage te plaatsen.

Je kunt een goed overzicht zien van de verschillende blussers die beschikbaar zijn bij de Occupational Safety & He alth Administration (OSHA) op het gebied van brandveiligheid.

Waarom de ABC-blusser gebruiken?

Als je alle beschikbare blussers ziet, klinkt het misschien cool om ze allemaal bij de hand te hebben, maar dat is eigenlijk niet slim. Tenzij u een professionele brandweerman bent, is de kans groot dat een brand verontrustend en beangstigend zal zijn. Bij brand verliezen mensen snel hun kalmte. Als je een A-type brandblusser pakt en een vetbrand probeert te blussen, kun je het nog veel erger maken. De reden dat blussers zijn geëtiketteerd is omdat ze bedoeld zijn voor bepaalde soorten brand. ONLY Het gebruik van de verkeerde kan een dodelijke vergissing zijn. Het hebben van een ABC-blusser is slim omdat je het volgende kunt blussen:

A:Hout-, papier-, stof- en ander basismateriaalvuurB:Oliën (inclusief verven met olie) en benzinehaardenC: Elektrische branden veroorzaakt door kleine apparaten, stroomonderbrekers, bedrading en andere kleine elektrische apparaten.

Hoe u uw brandblusser gebruikt

De vraag hoe je een brandblusser moet gebruiken is net zo belangrijk als de vraag welk type brandblusser er in een huis moet staan. Het absoluut beste wat u kunt doen, is dat een getrainde professional op het gebied van brandveiligheid u laat zien hoe u uw brandblusser moet gebruiken. Als je jezelf traint, is het belangrijk om het trefwoord PASS te onthouden:

Pull de pin op de brandblusser.

Aim het mondstuk aan de onderkant (onder) van het vuur.

Sknijp in het handvat van de blusser.

Szwaai de spuitmond heen en weer terwijl je hem blijft richten op de basis van het vuur.

Trekken, richten, knijpen, vegen=PASS. Het niet gebruiken van PASS is gevaarlijk. Als je op het midden of de bovenkant van bepaalde branden richt, zullen ze ontbranden en niet worden bestreden. Een goede online trainingsvideo voor brandblussers kan ook een geweldig leermiddel zijn.

Wanneer u uw brandblusser niet moet gebruiken

Je mag je brandblusser niet gebruiken als:

  • Je weet niet zeker of dit de juiste blusser is voor het type brand.
  • Je bent te nerveus of vergeet het trefwoord PASS.
  • Het vuur is groter dan een gewone vuilnisbak.
  • Vlammen verspreiden zich snel.
  • Het vuur ziet eruit alsof het uw ontsnappingsroute kan blokkeren.

Als het vuur simpelweg niet uitgaat, stop dan met vechten. Branden bestrijden is niet jouw taak; als je een brand niet gemakkelijk en snel kunt blussen, dan is het te gevaarlijk om het te proberen. Ga naar buiten en bel de brandweer.

In dat opzicht is het goed om te onthouden dat zelfs als u met succes een brand in uw huis hebt geblust met een brandblusser, u altijd de brandweer moet bellen. Er komt iemand langs om de plaats van de brand te onderzoeken en ervoor te zorgen dat je de brand op de juiste manier hebt geblust en dat er geen nieuwe brand ontstaat.

Aanbevolen: