Kinderopvang: welk type is het beste voor uw gezin?

Inhoudsopgave:

Kinderopvang: welk type is het beste voor uw gezin?
Kinderopvang: welk type is het beste voor uw gezin?
Anonim
Leraar speelt met baby's
Leraar speelt met baby's

Ouders weten dat beslissen over kinderopvang een van de belangrijkste beslissingen is die ze zullen nemen voor het welzijn van hun kinderen. Het type kinderopvang dat u kiest, hangt waarschijnlijk van verschillende factoren af. Weet welke opties voor u beschikbaar zijn en welke het beste aansluiten bij de behoeften van uw gezin.

Overwegingen bij het kiezen van kinderopvang

Het kiezen van kinderopvang kan voor veel ouders een overweldigend proces zijn. Wanneer u een beslissing neemt die invloed heeft op de manier waarop er gedurende de week voor uw kinderen wordt gezorgd, houd dan rekening met de volgende factoren:

De behoeften van uw kinderen

Wat zijn de behoeften van uw kinderen? Wat ze ook zijn, je kunt van één ding zeker zijn: ze zullen veranderen. Naarmate uw kinderen in kleine mensen veranderen, kunnen uw behoeften op het gebied van kinderopvang veranderen. Het is prima om één soort kinderopvang te kiezen als je kinderen nog baby's zijn, en een andere als ze groeien en hun behoeften zich ontwikkelen. Bovendien kunnen kinderen met gedrags-, onderwijs- of gezondheidsproblemen verschillende niveaus van zorg nodig hebben. Weet welk type zorg essentieel is voor uw kind en kies een zorgdienst die het beste aansluit bij zijn of haar behoeften.

Uw persoonlijke financiën

Kinderopvang kost veel geld. Uw persoonlijke financiën spelen een rol in welk zorgsysteem u kiest. Gezinnen met veel kinderen die toezicht nodig hebben, zijn misschien niet geïnteresseerd in chique kinderontwikkelingscentra. Ouders die minder geld te besteden hebben aan kinderopvang, kunnen merken dat hun mogelijkheden beperkt zijn. Bepaal hoeveel geld u elke maand kunt vrijmaken voor kinderopvang en stem de zorgopties af op uw financiën. Voor veel gezinnen is geld een belangrijke factor bij het beslissen over de zorg voor hun kinderen. 85% van de gezinnen beweert dat ze 10% of meer van hun inkomen alleen al aan kinderopvang besteden, en in 2020 gaf 57% van de gezinnen meer dan $10.000 uit aan de zorg voor kinderen. Dit is voor velen een grote kostenpost.

Uw waardesysteem

Als je houdt van een langzamere, knuffelgerichte benadering van de zorg voor je kleintje, dan is oma-oppassen misschien perfect voor jou. Als u waarde hecht aan activiteiten, onderwijs en veel boeiende opties en sociale interacties gedurende de dag, dan is traditionele kinderopvang of een ontwikkelingscentrum wellicht een betere keuze voor uw gezin. Denk na over wat u waardeert voor uw kinderen, en zorg ervoor dat u alleen kinderopvangopties overweegt die samenvallen met uw persoonlijke waardensysteem.

Traditionele kinderopvang

Traditionele kinderdagverblijven zijn uitstekende opties voor ouders die op normale uren van de dag werken. De meeste centra zijn geopend tussen 6 en 6.30 uur. M. en sluit om 18.00 uur. Deze centra zijn vaak gestructureerd in op leeftijd gebaseerde klaslokalen en houden zich aan strikte richtlijnen met betrekking tot het aantal kinderen dat elke kamer kan bevatten en het aantal toezichthoudende volwassenen dat per groep kinderen nodig is. Ma altijden, dutjes en zindelijkheidstrainingschema's worden in de dagelijkse routine verwerkt, aangezien veel kinderen de hele dag naar deze centra gaan. Oudere kinderen kunnen de hele dag deelnemen aan verschillende activiteiten of lessen, om ze bezig en gestimuleerd te houden.

Kinderen en leraren spelen
Kinderen en leraren spelen

Traditionele kinderdagverblijven brengen ouders normaal gesproken een hele of halve dag kinderopvang in rekening, en de prijzen voor kinderopvang kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Staten als Connecticut, Massachusetts, Minnesota, New York en Rhode Island behoren tot de duurste staten als het gaat om traditionele kinderopvangcentra. Bovendien kost het plaatsen van een baby in een traditionele kinderopvang meer dan de zorg voor een ouder kind.

Kinderontwikkelingscentrum

Kinderontwikkelingscentra zijn vergelijkbaar met traditionele kinderdagverblijven in die zin dat ze allebei een veilige, bewaakte ruimte creëren waar kinderen kunnen ontdekken, socialiseren en in hun dagelijkse behoeften kunnen voorzien. Centra voor kinderontwikkeling leggen gewoonlijk een zwaardere nadruk op onderwijsvooruitgang en ontwikkelingsgroei. Het hoogwaardige lesprogramma en de op spel gebaseerde idealen die doorgaans in ontwikkelingscentra voor kinderen worden aangetroffen, kunnen jonge kinderen helpen:

  • Bevorder hun sociale vaardigheden al vroeg
  • Verbeter hun aandachtsspanne
  • Creëer voorbereiding op de basisschool
  • Stimuleer de liefde voor leren

Hoewel de voordelen ruimschoots zijn, beweren veel gezinnen dat traditionele kinderdagverblijven en kinderontwikkelingscentra tekortschieten in het bieden van geïndividualiseerde aandacht en het bevorderen van een één-op-één-verbinding tussen een kind en zijn primaire dagelijkse verzorger. Kinderen in groepsopvangomgevingen worden ook blootgesteld aan meer ziektekiemen en virussen.

Kinderopvang aan huis

Voor gezinnen die de uren van traditionele kinderdagverblijven en ontwikkelingscentra voor kinderen willen, maar hunkeren naar een meer thuisgebaseerde omgeving voor hun kinderen, kunnen kinderdagverblijven aan huis een eerste keuze zijn. Deze centra hebben een vergunning van de staat, net als de grotere centra, maar bevatten minder kinderen en consistente zorgverleners gedurende de dag. Ouders merken misschien dat ze de voordelen van traditionele kinderopvang behouden, zoals dagelijkse schema's, activiteiten die bij de leeftijd passen en consistentie, maar dat ze enige autonomie hebben met betrekking tot ma altijden en andere aspecten van het dagelijkse leven van hun kind. Hoewel het nog steeds duur is voor voltijdse zorg, zal een week thuiszorg doorgaans minder kosten dan een week traditionele kinderopvang of zorg in een ontwikkelingscentrum.

Een fulltime oppas of oppas

Veel gezinnen besluiten dat ze willen dat hun kinderen de hele dag bij hen thuis blijven, en daarom brengen ze fulltime zorg in hun woonruimte, vaak in de vorm van een oppas. Het inhuren van een fulltime oppas of oppas is een proces. U vertrouwt erop dat één mens het grootste deel van de dag voor uw kind of kinderen zorgt. Het is een enorme verantwoordelijkheid die niet lichtvaardig moet worden opgevat, en daarom is het verstandig om alle potentiële kindermeisjes te interviewen en passende antecedentenonderzoeken uit te voeren voordat u ze in dienst neemt.

Babyjongen speelt met zijn oppas
Babyjongen speelt met zijn oppas

De voordelen van het hebben van een oppas zijn enorm. Ze zullen vaak lichte huishoudelijke taken en boodschappen doen (tegen een prijs), uw kinderen in hun meest veilige en comfortabele omgeving houden, helpen met afspraken en huisdieren, en een band met uw kind opbouwen tijdens uw afwezigheid. Jonge kinderen die thuis blijven, worden mogelijk ook minder ziek, omdat ze niet voortdurend worden blootgesteld aan ziektekiemen van andere kinderen.

Dat gezegd hebbende, er zijn enkele nadelen aan het inhuren van een oppas. Sommige ouders voelen zich bedreigd als één persoon veel tijd met hun kinderen doorbrengt. Kinderen die niet naar kinderdagverblijven, ontwikkelingscentra of thuiszorgfaciliteiten gaan, kunnen achterlopen op het gebied van sociale vaardigheden en academische ontwikkeling. Als u een oppas inhuurt, zorg er dan voor dat u voldoende speelafspraken en lessen voor uw kinderen opneemt, zodat zij hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Het is ook een goed idee om voldoende leermogelijkheden voor uw oppas te creëren of voor te stellen, die u met uw kinderen kunt doen. Het laatste nadeel van het inhuren van een oppas zijn de kosten. Het inhuren van een fulltime oppas is een van de duurdere opties voor kinderopvang die beschikbaar zijn voor ouders. Het gemiddelde salaris voor een oppas is iets minder dan $ 20 per uur. Vanwege dit hoge prijskaartje creëren sommige gezinnen "oppaspods" en delen ze een oppas tussen twee families.

Au Pairs

Au pairs zijn kinderopvangaanbieders die voorheen in het buitenland hebben gewoond, maar ermee instemmen bij u thuis te komen wonen en voor uw kinderen te zorgen. In ruil voor volledige kinderopvang krijgen ze kost en inwoning en een geldelijke vergoeding. Dit soort zorg geeft gezinnen uitgebreide flexibiliteit, omdat de kinderopvangorganisatie bijna altijd beschikbaar is om in te grijpen en op de kinderen te passen. Kinderen zien deze persoon als een verlengstuk van hun gezin.

Au Pairs moeten minimaal $ 195 per week ontvangen voor hun werk. Ze wonen ook bij u in huis, wat gevolgen heeft voor uw privacy. Sommige ouders maken zich zorgen dat kinderen buiten diensttijd de au pair boven hen zullen verkiezen, en dat de grenzen van wie de zorg verleent, kunnen vervagen. Bij het inhuren van een au pair moeten consistente en open communicatie en grenzen worden vastgesteld.

Behulpzame familieleden of vrienden

Veel gezinnen in het hele land besluiten dat de allerbeste manier om voor kinderen te zorgen is om hun meest waardevolle bezittingen achter te laten bij naaste familieleden of vrienden. Het is niet ongebruikelijk dat een grootouder, tante of buurman voor de kinderen zorgt terwijl de ouders werken. Kinderen zijn vaak al verbonden met deze gekozen verzorger en voelen zich bij hen veilig en op hun gemak. De kosten om kinderen bij familie en vrienden achter te laten zijn veel goedkoper dan bij sommige andere beschikbare kinderopvangopties.

Grootmoeder met haar kleinzoon
Grootmoeder met haar kleinzoon

Als je je kinderen aan de zorg van vrienden en familie overlaat, zie je af van de structuur en wettigheid van gelicentieerde instellingen. Zorg ervoor dat u de verwachtingen op de juiste manier schept. Als uw zus ermee instemt om samen met haar eigen kinderen meer dan veertig uur per week op uw peuter te passen, zal zij uw kind waarschijnlijk hetzelfde geven als zij haar eigen kinderen te eten geeft, en zal zij waarschijnlijk activiteiten en schema's toestaan en aanbieden die bij haar eigen kinderen passen. kinderen ook. Daarom wilt u er zeker van zijn dat u beiden op dezelfde pagina zit en een goed begrip deelt van wat uw kind zal ervaren.

Voor- en nazorgprogramma's

Als uw kinderen een voltijdse openbare school volgen, hebben ze soms de mogelijkheid om voor- en nazorgprogramma's bij te wonen. Ouders zetten hun kinderen af bij de school waar hun kind naartoe gaat voordat de schooluren beginnen. Ze gaan op bezoek bij vrienden, krijgen ontbijt verzorgd door de school en doen spelletjes of doen activiteiten tot de schoolbel gaat. Werkende ouders kunnen kinderen ook naar de nazorg sturen. Dit gebeurt aan het einde van de schooldag, en in plaats van naar huis te gaan bij de laatste bel, gaan kinderen naar de nazorg totdat de ouders ze kunnen ophalen. De kosten voor dit soort zorg zijn vaak lager dan het inhuren van een oppas om voor en na schooltijd op de kinderen te passen. Dit geeft ouders ook de gemoedsrust in de wetenschap dat hun kinderen, wanneer ze aan het werk zijn, veilig op school zijn en onder toezicht staan van professioneel personeel.

Creëer een kinderopvangprogramma dat voor u werkt

Je weet wat ze zeggen, verschillende slagen voor verschillende mensen. Wat het ene gezin helpt op het gebied van kinderopvang, werkt niet noodzakelijkerwijs voor het volgende gezin. Onderzoek de behoeften van uw gezin, uw algemene waardensysteem, uw inkomen en financiën, en neem de best mogelijke beslissing voor uw kinderen.

Aanbevolen: