Online gamesites voor kinderen

Inhoudsopgave:

Online gamesites voor kinderen
Online gamesites voor kinderen
Anonim
Jongen die online games speelt
Jongen die online games speelt

Bij het online zoeken naar games zoeken ouders vaak naar een veilige, vermakelijke en educatieve omgeving voor hun kinderen. Met deze online games kunnen kinderen van internet genieten zonder het risico te lopen toegang te krijgen tot ongepaste inhoud of online roofdieren tegen te komen. Hoewel alle spellen vermakelijk zijn, hebben veel ervan het extra voordeel dat ze het vertrouwen in de computervaardigheden van kinderen vergroten of academisch materiaal versterken.

Online games gebaseerd op televisie

Websites van populaire kindertelevisiekanalen, zoals Nickelodeon, The Disney Channel en PBS, bieden leuke en educatieve spellen die zijn ontworpen om kinderen te helpen basisconcepten en vaardigheden onder de knie te krijgen terwijl ze omgaan met enkele van hun favoriete personages.

Nick Jr

Kinderen kunnen foto's kiezen van hun favoriete tv-helden en heldinnen en games spelen die verband houden met personages als Dora the Explorer, Blue of Blue's Clues, Backyardigans, LazyTown's superhelden, Max en Ruby, en vele anderen. Het spel is eenvoudig en leert basisvaardigheden voor redeneren, evenals concepten als kleuren en tellen. Bovendien is de kwaliteit van de graphics en animatie uitstekend.

Screenshot van Nick Jr. Dora The Explorer-game
Screenshot van Nick Jr. Dora The Explorer-game

Disney Junior

De Disney Junior bevat games met personages uit hun shows, zoals Mickey Mouse Clubhouse, Little Einsteins en Handy Manny. Gameplay biedt kinderen mogelijkheden voor het oplossen van problemen en het leren van basisconcepten zoals kleuren, cijfers en letters.

Screenshot van Doc McStuffins Clinic Game
Screenshot van Doc McStuffins Clinic Game

PBS Kinderen

Deze spellen bevatten populaire personages uit PBS-shows, waaronder Clifford, Sesamstraat, Curious George en Dinosaur Train. Kinderen kunnen met veel van deze spellen letterherkenning, vroege klankvaardigheden, dieren, omgangsvormen en samenwerken met anderen, patroonherkenning en vroege wiskundige vaardigheden leren.

Nickelodeon

Games op Nick.com bevatten variaties op populaire arcadespellen, behendigheidsspellen en strategiespellen met enkele van de populaire shows van het netwerk voor kinderen en jonge tieners. Kinderen kunnen ook communiceren in virtuele werelden en een profiel op de site aanmaken om hun voortgang op te slaan.

Screenshot van het kookwedstrijdspel
Screenshot van het kookwedstrijdspel

CBeebies

CBeebies is een BBC-site die een verscheidenheid aan leuke en vermakelijke spellen biedt, gebaseerd op populaire BBC-personages en -shows. Speel met Sarah en Duck of ga naar de kinderkamer van meneer Bloom.

Lego onlinespellen

Lego.com biedt doolhoven, kleurpagina's, racespellen, puzzels, bingo, matching en een verscheidenheid aan Lego-dorpsspellen zoals Legoville Family Helper, Weather Chart en Fire Station.

Educatieve spellen

Hoewel televisiegames leerzaam kunnen zijn, zijn er enkele games die specifiek betrekking hebben op wiskunde, wetenschap en taal om kinderen te helpen leren terwijl ze plezier hebben. Ze leren misschien ook over lichaamssystemen en hoe ze gezond kunnen blijven.

FunBrain

De FunBrain-spellensite van Pearson Education Inc. biedt een verscheidenheid aan reken-, lees- en arcadespellen om uit te kiezen. Er zijn verschillende vaardigheidsniveaus en de aanwijzingen voor de spellen worden duidelijk weergegeven.

Screenshot van FunBrain-spel
Screenshot van FunBrain-spel

Learning Planet Interactieve spellen

Learning Planet-spellen variëren van spelletjes voor de kleuterklas tot het zesde leerjaar. Er zijn telspellen, woordzoekers, strategiespellen en meer beschikbaar. Je kunt zoeken op leerjaarniveau, onderwerp of categorie.

ABCYa

ABCYa is ontworpen voor kinderen tot en met 5thklas en biedt educatieve spellen waarin lees-, reken- en andere vaardigheden worden onderzocht. Kinderen ontdekken kalenders, kleuren, nummerreeksen en meer. Er zijn zelfs leuke vakantiespelletjes.

Screenshot van ABCYa-spel
Screenshot van ABCYa-spel

Nationale Geografische Spelen

Gratis kinderspellen van National Geographic geven kinderen inzicht in de geschiedenis en verschillende culturen. Via deze website kun je een avontuur in Jamestown ondernemen of dolfijnenduiken proberen. Deze educatieve site heeft ook een scala aan verschillende leuke quizzen die kinderen kunnen proberen. Ze kunnen er bijvoorbeeld achter komen welke dinosaurus ze zouden kunnen zijn.

Screenshot van het National Geographic-spel
Screenshot van het National Geographic-spel

NASA Kinderen

Voor een aantal goede wetenschappelijke spelletjes en activiteiten kun je terecht op de NASA Kids-pagina. Kinderen kunnen proberen rond te dwalen op Mars en vliegtuigen in orde te maken. Deze leuke wetenschapsspellen prikkelen de verbeelding en simuleren de geest.

Games zoals Yahoo Kinderspellen

Yahoo.com bood vroeger een verscheidenheid aan verschillende online arcade- en bordspellen aan die kinderen van alle leeftijden online konden spelen. Nu kun je verschillende soorten games vinden die vergelijkbaar zijn met Yahoo Kids' Games, maar die worden aangeboden via verschillende websites.

MSN-spellen

Misschien verlang je ernaar woordspelletjes te spelen op de gamewebsite van Yahoo Kids. Met MSN Games kun je je verdiepen in de wereld van puzzels en trivia.

Pogo

Een ander gratis online alternatief voor Yahoo-spellen is Pogo. Je kunt niet alleen genieten van de immer populaire Poppit, maar je kunt ook bordspellen als Boggle en Scrabble spelen met vrienden. Je kunt zelfs ouderwets gaan spelen met online dammen en schaken.

Supervisie over online games

Er zijn tegenwoordig genoeg dingen op internet die kinderen nooit zouden mogen zien. Uw kinderen online laten spelen kan een geweldige leer- en activiteitsbron zijn, maar het beschermen van uw kinderen tegen ongepaste inhoud is een grote zorg. Zeer jonge kinderen moeten in de buurt zijn als ze online games spelen, en ouders moeten regelmatig bij oudere kinderen kijken om de veiligheid te garanderen. Misschien wilt u de computer ook op een openbare plaats, zoals de woonkamer, plaatsen. Vergeet niet dat het allemaal om plezier draait.

Aanbevolen: