Beatles-memorabilia verzamelen

Inhoudsopgave:

Beatles-memorabilia verzamelen
Beatles-memorabilia verzamelen
Anonim
Beatles-platenhoezen
Beatles-platenhoezen

9 februari 1964 markeerde een historisch moment voor Amerika toen The Beatles hun debuut maakten op de Ed Sullivan Show. Het was het begin van Beatlemania. De hedendaagse verzamelaars van Beatles-memorabilia zijn divers en bestrijken alle generaties.

Koopgids

Er zijn veel online en fysieke bronnen; Wanneer u echter een aankoop doet, dient u voorzichtig te zijn. Doe grondig onderzoek naar het item en onderzoek de reputatie van de verkoper. Serieuze verzamelaars kunnen authentieke Beatles-items online vinden, via veilinghuizen of bij particuliere verzamelaars. Sommige handelen in specifieke categorieën, zoals albums of handtekeningen, en sommige zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied, zoals entertainment of merchandise van Hollywood-sterren. Houd er rekening mee dat veel websites Britse websites zijn, aangezien de band oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt.

  • Fab 4 Collectibles ontstond 15 jaar geleden door Tom Vanghele, een die-hard Beatlesfan die zijn eerste Beatles-LP ontving op eerste kerstdag 1964 en het jaar daarop zijn eerste concert meemaakte. Sindsdien heeft hij alles over het viertal bestudeerd en sindsdien verzameld. Zijn liefde voor de band maakte van een hobby de lancering van FAB 4 COLLECTIBLES, waar je authentieke, originele Beatles-memoribilia kunt vinden of informatie kunt verzamelen.

    Vintage Beatles-lunchtrommel uit 1965
    Vintage Beatles-lunchtrommel uit 1965
  • Etsy is een bron waar individuen vintage items verkopen. Een voorbeeld is een originele vintage lunchbox van blauw metaal uit 1965 met een litho van de Beatles, hier afgebeeld.
  • Hollywood Memorabilia heeft een mooie selectie Beatles-items waaruit je kunt kiezen. Hun koopwaar wordt vermeld als 100% gecertificeerd en authentiek. Eén gesigneerde albumpagina wordt aangeboden voor $ 21.821,99.
  • Tracks, LTD is een in Engeland gevestigde dealer van Beatles-memorabilia en heeft een verscheidenheid aan betaalbare producten die gegarandeerd authentiek zijn, en waardevolle links naar andere interessante sites.
  • BeatleBay is een geweldige bron met redelijk geprijsde vintage Beatles-items zoals posters, wenskaarten en zelfs een lege doos met daarin een Yellow Submarine-wekker die voor $ 50 te koop was. ca. 1968. Aan de duurdere kant: een originele Art Animation Pre-Production STORYBOARD SCENE uit 1968, ca. 1968. 1968, uit de film The Beatles Yellow Submarine, werd aangeboden voor $ 2.495.
  • Ruby Lane heeft op elk moment een assortiment speldjes, ansichtkaarten en andere memorabilia. Eén daarvan is bijvoorbeeld een partij van 39 stukjes plakboekmemorabilia van de Beatles, die rond de $ 90,- staan.

Naast deze bronnen kun je meer merchandise vinden op Amazon, eBay, veilinghuizen en via privéverzamelaars.

De waarde van Fab 4 Memorabilia

Beatles-embleem
Beatles-embleem

De waarde van elk verzamelobject is afhankelijk van dezelfde variabelen; records hebben een extra authenticatieproces naast de drie hieronder genoemde.

  1. Staat van artikelen
  2. Duidelijkheid van markeringen/handtekeningen
  3. Geschiedenis/eigendom: Dit omvat zowel hoe ver terug het kan worden getraceerd als de naam van de vorige of oorspronkelijke eigenaar.

De recordwaarde en authenticatie bepalen

Deze informatie helpt je de waarde van een plaat te bepalen en helpt je onderscheid te maken tussen een echte of nep-LP. Houd er echter rekening mee dat u altijd deskundig advies moet inwinnen.

Studio-opnames

Ervaren muziekverzamelaars kunnen met weinig moeite de waarde bepalen. De waarde van platen is gebaseerd op verschillende factoren: de staat, de datum van uitgave, de producent, het jaar van uitgave, codering en relevante handtekeningen. The Beatles produceerden albums in Amerika en Groot-Brittannië, en hoewel ze vergelijkbare titels droegen, kunnen sommige nummers verschillen. De studio-opnames zijn het meest wenselijk.

Discografie

RareBeatles.com geeft een voorbeeld van de verschillende variaties die je kunt vinden voor slechts één Beatles-LP, Introductie van de Beatles. Als je de waarde van records wilt weten, is het belangrijk dat je eerst de discografie van de collectie leert kennen.

Het Merriam Webster-woordenboek definieert discografie als "Een beschrijvende lijst met opnames per categorie, componist, artiest of releasedatum". Om meer over discografie te leren, moet je bronnen als The Beatles Bible grondig bestuderen. Het bevat een gedetailleerde discografie van elke plaat en editie die in Amerika is opgenomen. Je zult ook de verschillen in de Europese discografie moeten kennen. Beide zullen je helpen dit proces te begrijpen.

Hoe u de handtekeningwaarde en authenticatie kunt bepalen

Handtekeningen zijn ook zeer gewild.

Waarde van handtekeningen

Frank Caiazzo, oprichter en eigenaar van The Beatles Autographs in New York, is een 29-jarige ervaren handtekeningexpert die heeft gepubliceerd in Autograph Collector Magazine en Beatiology. Op zijn website zegt hij dat "gesigneerde albums de meest gewilde stukken van door de Beatles gesigneerde memoribilia zijn" het meest gewild zijn, vooral de Amerikaanse versies die na 1964 door Capitol Records zijn uitgebracht en door alle vier de bandleden zijn ondertekend. Hij wijst erop dat een voorbeeld van een uiterst schaarse albumhoes With the Beatles is, ondertekend door alle vier de artiesten, ter waarde van $ 50.000, genummerd SA8, ca. 1964.

Tom Fontaine van Autograph World, 40-jarig verzamelaar en ontvanger van de UACC Collector of the Year Award, zegt op zijn website dat "Beatles-handtekeningen waarschijnlijk de meest vervalste handtekeningen uit de 20e eeuw zijn." Hij geeft zeven pagina's met voorbeelden van Beatles-handtekeningen, gerangschikt in chronologische volgorde.

Frank Caiazzo is het met Fontaine eens dat de handtekeningen van de Beatles zwaar vervalst zijn en zegt dat de FAB 4-handtekeningen gedurende hun hele carrière veranderingen of een 'autografische identiteit' hebben ondergaan. Hij voegt eraan toe dat vervalsers weliswaar erg goed zijn, maar omdat ze vervalsingen in grote hoeveelheden vervaardigen, ze de hierboven genoemde karakteristieke verschillen lijken te missen.

Authenticiteit

Om de authenticiteit vast te stellen, is het een goed idee om deskundig advies in te winnen en te lezen over de vele veranderingen in de kenmerkende stijlen die door de jaren heen zijn doorgevoerd, en om bekend te zijn met de jaren waarin er geen handtekeningen waren toen de Beatles nog bestonden in de studio of tijdens het filmen.

Een website die hulp biedt bij het bepalen van de authenticiteit en waarde is Just Collecting. Deze site richt zich op de waarde van handtekeningen, de populaire handtekeningen, en is een andere bron waartoe u toegang kunt krijgen om waarden voor handtekeningen van de Beatles te verkrijgen. Blader door dit gedeelte voor voorbeelden van authentieke handtekeningen die u kunt vergelijken met het item dat u gaat kopen of dat u mogelijk al heeft.

  • Handtekeningen ondertekend door alle vier de Beatles worden verkocht voor £28.000.
  • Meest waardevolle levende handtekening en best presterende uit 2000 en 2015: Paul McCartney: £ 2.500
  • Best presterende tussen 2000 en 2015: George Harrison: £ 3.750
  • Beatles: alle vier ondertekend met £27.500
  • Ringo Starr gesigneerde foto: £ 1.250

Diverse memorabilia

Om de waarde van andere items dan hierboven vermeld te vinden, kun je een aantal verschillende bronnen gebruiken.

  • Invaluable is een site met veilingitems, aankomende veilingen en een lijst met internationale veilinghuizen. Een paar voorbeelden zijn onder meer een set van vier Remco Beatles-poppen met instrumenten uit 1964 met biedingen van meer dan $ 130 en groeiend, en een reel-to-reel-film van een meet & greet uit 1964 op 16 mm-film met een startprijs van $ 1.000.
  • Kovels vermeldt ook honderden Beatles-items en hun bijbehorende waarden. U kunt zich gratis aanmelden om toegang te krijgen tot de prijsgids. De hier vermelde merchandise varieert van $ 11 tot $ 995.
  • The Beatles Yesterday and Today heeft ook een verscheidenheid aan Beatles-memorabilia samen met geschatte waarden.

Duurste verkochte Beatles-items

Memoribilia kunnen duur worden, afhankelijk van de staat en zeldzaamheid.

Rolls Royce van John Lennon
Rolls Royce van John Lennon
  • De New York Times meldde dat de Rolls Royce van John Lennon op een Southeby's-veiling werd verkocht voor maar liefst $ 2 miljoen.
  • Julien's Auctions, in Los Angeles, gespecialiseerd in stermemorabilia, heeft in 2015 een geschiedenisbrekende verkoop gedaan voor een bedrag van $ 2,41 miljoen voor John Lennons originele J-160E Gibson akoestische gitaar uit 1962.
  • Slechts één stuk van een grotere partij Beatles-items die op een Christie's-veiling zijn verkocht voor $ 1.071.133 -- het legendarische, met de hand geschilderde drumvel van de voorkant van het album dat bovenaan de hitlijsten uit 1967 stond, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Clubband. Het is geschilderd in goud, rood, blauw, groen, roze en magenta op hardboard met een diameter van 90,5 cm. Andere items die in het kavel worden verkocht zijn onder meer een kopie van het album en een authentieke, handgeschreven brief van Sir Peter Blake..
  • Een artikel in Time Magazine uit 2013 meldde de verkoop van een Sgt. Pepper-album, gesigneerd door alle vier de Beatles en verkocht op Heritage Auctions voor $ 290.500, wat de geschatte waarde van $ 30.000 overschreed.

Vang en verzamel Beatles-manie

Beatlesfans zijn er in alle soorten en maten en komen uit een groot aantal generaties. Er zijn slechts een handvol muziekartiesten die tientallen jaren hebben kunnen overleven, wat het verzamelen van Beatles-memorabilia populair en wenselijk maakt. Ongeacht het type item dat u verzamelt, u moet toch een aantal basisregels volgen: doe uw huiswerk, doe onderzoek naar het item en de dealer, website of veilinghuis waar u gaat kopen of verkopen, beperk uw verzameling tot een bepaalde categorie, zoek het advies van een expert en, belangrijker nog, veel plezier!

Aanbevolen: