Babynachtverlichting gebruiken

Inhoudsopgave:

Babynachtverlichting gebruiken
Babynachtverlichting gebruiken
Anonim
Babyjongen slapen met nachtlampje
Babyjongen slapen met nachtlampje

Leuk en praktisch: nachtlampjes kunnen de kinderkamer van je baby een charmante glans geven. Veel ouders maken zich echter zorgen over het effect dat deze lampen kunnen hebben op de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van hun kind. Het is belangrijk om het meest recente onderzoek over dit probleem te begrijpen, vooral als je van plan bent een van de vele schattige nachtlampjes op de markt te kopen.

Is het veilig om babynachtlampjes te gebruiken?

Gelukkig suggereert recent wetenschappelijk bewijs dat nachtlampjes voor baby's geen reden tot bezorgdheid zijn. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar dit probleem gedaan en artsen zijn tot de conclusie gekomen dat nachtverlichting de ontwikkeling van baby's daadwerkelijk ten goede kan komen.

Originele correlatie tussen nachtverlichting en bijziendheid

De controverse over het gebruik van nachtlicht en de ontwikkeling van het gezichtsvermogen begon met de publicatie van een onderzoek in het tijdschrift Nature in 1999. Destijds vonden onderzoekers een verband tussen nachtelijk omgevingslicht vóór de leeftijd van twee jaar en later bijziendheid, of bijziendheid. Onderzoekers baseerden deze correlatie echter op onderzoeksresultaten, in plaats van op een onderzoek of medische dossiers. Bovendien hielden ze geen rekening met de bijziendheid van de ouders zelf, wat een groot effect zou kunnen hebben op de visuele ontwikkeling van het kind. Bij het bestuderen van dit artikel is het belangrijk om te onthouden dat het een mogelijke correlatie voorstelt, in tegenstelling tot een definitief verband tussen nachtverlichting en bijziendheid. Er zijn nog veel meer factoren die een rol kunnen spelen.

Geen verband tussen nachtverlichting en zichtproblemen

Als vervolg op dit onderzoek bleek uit een onderzoek uit 2001, gepubliceerd in het tijdschrift Perceptual & Motor Skills, dat er geen verband bestond tussen bijziendheid en het gebruik van licht in de slaapruimtes van baby's. Bij het onderzoek waren bijna 500 personen betrokken en werd het gebruik van nachtverlichting, halverlichting en volledig licht in kinderdagverblijven vergeleken met totale duisternis. Er was geen verband tussen licht gebruik en bijziendheid.

Artsen raden nu nachtverlichting aan

Vandaag raadt de American Optometric Association ouders aan om een nachtlampje aan te laten in de kamer van hun baby om de visuele ontwikkeling te stimuleren, vooral vanaf de geboorte tot de leeftijd van vier maanden.

Baby-nachtlampje
Baby-nachtlampje

Winkelopties voor nachtverlichting

Naast de ontwikkeling van het gezichtsvermogen zijn nachtlampjes praktisch om het licht laag te houden tijdens nachtelijke voedingen en het verschonen van luiers. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat erop wijst dat baby's angst in het donker ervaren of dat het ontbreken van een nachtlampje uw kind belangrijke stimulatie zal ontnemen. De beslissing of u een nachtlampje aanschaft, is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Gelukkig zijn er een aantal nachtlampstijlen waaruit je kunt kiezen als je besluit er een te kopen.

Babyfoon Nachtverlichting

Voor veel gezinnen is een babyfoon een noodzaak, dus het aanschaffen van een monitor die dubbel werk doet met een geïntegreerd nachtlampje is verstandig. Als dit de stijl is die je in gedachten hebt, overweeg dan deze opties:

Audio-babyfoon van teddybeer
Audio-babyfoon van teddybeer

Auto-sensor nachtverlichting

Een van de meest betaalbare en milieuvriendelijke opties is een plug-in nachtlampje met een automatische sensor. Deze nachtlampjes beschikken over een fotocel die het licht aan- of uitzet afhankelijk van het lichtniveau in de kamer. Normaal gesproken zijn ze niets bijzonders, maar ze zijn een goede, praktische keuze. Overweeg deze opties:

  • Feit Electric Eternalite? Nachtlampjes met LED-sensor - Verkocht als pakket van drie bij Buy Buy Baby. Deze nachtlichten gaan aan als het donker wordt, gaan uit bij zonsopgang en gaan 100.000 uur mee. Het driepack is te koop voor ongeveer $ 10.
  • Safety 1st Auto Sensor-nachtlampje met LED-verlichting - Dit baby-nachtlampje wordt bij Walmart verkocht als set van twee. Hij gaat automatisch aan als de kamer donker wordt en uit als er licht in de kamer is. Het nachtlampje is energiezuinig en voelt koel aan. De LED-lampen gaan 25 keer langer mee dan standaard gloeilampen. De set is te koop voor minder dan $ 7,00.
  • Maxxima LED-plug-in nachtlampje - Dit nachtlampje wordt geleverd in een verpakking van vier en is verkrijgbaar op Amazon. Het beschikt over een enkele LED die voor een subtiel, warm licht zorgt. Dit nachtlampje gaat aan als het donker is en gaat uit als het licht wordt in je kamer. Deze zijn energiezuinig en lampen hoeven nooit vervangen te worden. De set is te koop voor iets minder dan $ 8,00.

    Maxxima MLN-16 LED-plug-in nachtlampje
    Maxxima MLN-16 LED-plug-in nachtlampje

Decoratieve nachtverlichting

Het gebruik van baby-nachtlampjes biedt ook een geweldige mogelijkheid om een decoratief element aan de kinderkamer toe te voegen. Er is wel een nachtlampje te vinden dat bij vrijwel elk thema of kleurenschema past. Overweeg enkele van deze schattige opties:

  • Blue Gummy Bear Nightlight - Dit lieve nachtlampje van Crate and Barrel ziet eruit als een gigantische gummibeer. Het is kleurrijk en speels en zou een geweldige aanvulling zijn op de kamer van elke kleine jongen. Voor een klein meisje is hij ook verkrijgbaar in het roze. Deze optie is te koop voor minder dan $ 30.
  • Siliconen LED Papa Puppy-nachtlampje - Dit nachtlampje is heel schattig en is te vinden bij Amazon. U kunt dit nachtlampje aan- en uitzetten en de helderheid van het licht aanpassen door de neus van de puppy aan te raken. Het biedt ook een timer-uitschakelfunctie. Het is te koop voor minder dan $ 20.
  • Ceramic Moon Night Light - Dit standaard plug-in nachtlampje van Pottery Barn Kids is een prachtig vormgegeven keramische 'gewatteerde' maan met een zachte, zachte gloed. Het is een geweldige keuze voor de kinderkamer en is te koop voor ongeveer $ 35.
Papa Puppy-nachtlampje
Papa Puppy-nachtlampje

Andere geweldige opties voor nachtlampjes

Er zijn nachtlampjes die meer bieden dan alleen licht om je kleintje te helpen slapen. Sommige spelen muziek af en projecteren afbeeldingen op de muur, andere zijn energiezuinig, terwijl andere worden aanbevolen voor gebruik tijdens de borstvoeding. Een paar van deze opties zijn:

  • Skip Hop Elephant Moonlight & Melodies Crib Fopspeen en babynachtlampje - Dit babynachtlampje heeft een projector met muziek en is te vinden bij Target. Het biedt meerdere manieren om uw baby te kalmeren. Hij speelt vier slaapliedjes, vier rustgevende natuurgeluiden en projecteert een sterrenhemel op het plafond of de muur. Er zit een dimmergestuurd, gloeiend nachtlampje in de buik van de olifant. U kunt de juiste combinatie van licht en geluid kiezen die bij uw baby past. Het is te koop voor minder dan $ 30.
  • VAVA Babynachtlampje - Het VAVA Babynachtlampje dat op Amazon wordt verkocht, wordt niet alleen sterk aanbevolen voor je baby, het is ook het beste nachtlampje voor borstvoeding. Het stra alt een zachte, zwakke gloed uit, waardoor u uw baby kunt controleren of 's nachts als bedlampje kunt gebruiken als u borstvoeding geeft. Het is 100% veilig voor je baby. Het kan de lichtkleur veranderen van warmgeel/wit naar koelwit. Het heeft een aanraakbediening en een timerinstelling. Het maakt gebruik van een oplaadbare batterij en heeft een handig oplaadstation. Het kost ongeveer $ 23.
  • Dreambaby Lady Bug Nachtlampje - Dit babynachtlampje is te vinden bij Walmart. Dit nachtlampje is niet alleen decoratief en schattig, maar gaat ook lang mee en is zeer energiezuinig. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft één druk op de knop en wordt na 30 minuten automatisch uitgeschakeld. Het is te koop voor $ 14.

    VAVA VA-CL006 Nachtlampjes voor kinderen
    VAVA VA-CL006 Nachtlampjes voor kinderen

De beslissing is aan jou

Of je nu wel of niet besluit dat het gebruik van een nachtlampje goed is voor je baby, het is belangrijk om de wetenschap achter de keuze te begrijpen. Als u ervoor kiest om een nachtlampje aan de kinderkamer toe te voegen, zult u geen moeite hebben er een te vinden die aan uw behoeften voldoet. Het beste nachtlampje voor je baby is een nachtlampje dat past bij jouw praktische behoeften en budget, en bij de inrichting van de kinderkamer.

Aanbevolen: