Een bezoek aan Ithaca, New York

Inhoudsopgave:

Een bezoek aan Ithaca, New York
Een bezoek aan Ithaca, New York
Anonim
Val in Ithaca
Val in Ithaca

Ithaca is benijdenswaardig gelegen aan de oevers van het sprankelende Cayuga Lake in het Finger Lakes-district van de staat New York en staat bekend om zijn spectaculaire kloven en een opmerkelijke verzameling van 150 watervallen binnen een straal van 16 km rond het centrum. In een gebied dat bekend staat als het wijngebied van het Oosten onderstrepen lokale landschappen de landschappelijke schoonheid die wordt uitgedrukt in de betekenis van 'I Love New York'.

Upstate New York

Twee miljoen jaar geleden achtergelaten door gletsjerbewegingen lijken de Finger Lakes in New York op handafdrukken die in het aardoppervlak zijn gekrast. Van deze 11 lange, diepe en smalle zoetwatermeren is Cayuga met 64 km de langste.

Ithaca aanwijzen op een kaart

In het centrum van New York, halverwege Buffalo en Albany, ligt Ithaca 350 kilometer van Manhattan, 370 kilometer van Philadelphia en 400 kilometer van Toronto. Met vier verschillende seizoenen trekt de bestemming watersportliefhebbers, zomervakantiegangers, herfstliefhebbers, wintersporters en een studentenpopulatie het hele jaar door.

Dramatische landschapsvormen

Onderscheidende watervallen en kloven zijn het kenmerkende uiterlijk van Ithaca. Cornell University wordt beschouwd als een van de mooiste universiteitscampussen in Amerika en is de locatie voor enkele van de meest opmerkelijke landschappen van Ithaca. De campus biedt toegang tot wandelpaden Fall Creek Gorge en Cascadilla Gorge, waar acht watervallen honderden meters naar het centrum van Ithaca vallen. Zie de grootste, Ithaca Falls, op 30 meter hoog en 50 meter breed.

Op minder dan 16 km van het centrum van Ithaca ligt Robert H. Treman State Park, met de duivels genaamde Lucifer Falls en het dompelbad, Devil's Kitchen. Buttermilk Falls State Park biedt uitzicht op 150 meter hoge waterige afdalingen in een reeks watervallen en stroomversnellingen, en met een val van 65 meter is de Taughannock Falls zelfs groter dan de beroemde Niagara Falls in de staat New York.

Watkins Glen State Park ligt minder dan 40 kilometer ten westen van Seneca Lake en heeft 19 watervallen die met elkaar zijn verbonden door 800 stenen treden op drie beboste paden die over, onder en langs kloven lopen, geopend van half mei tot begin november.

Staatspark Taughannock Falls
Staatspark Taughannock Falls

Wat te doen

Ithaca Commons is een voetgangersmagneet. Het is een centrum voor winkels en entertainment en een populaire locatie voor seizoensgebonden openluchtconcerten en -festivals, een boerenmarkt, mensen kijken, uit eten gaan en winkelen. Er is nog veel meer te zien en te doen in de omgeving.

De aantrekkingskracht van de academische wereld

Ithaca is een levendige studentenstad die wordt aangedreven door bruisende denkkracht en de thuisbasis is van Cornell University, Ithaca College en Tompkins County Community College. Op de Ivy League-universiteit beschikt de campus over zes gebouwen in het nationaal register van historische plaatsen en de 2800 hectare grote Cornell Botanical Gardens. Neem deel aan een gratis begeleide wandeling om de hoogtepunten van de campus te zien of kom in de zomer naar de openluchtconcertserie op de Arts Quad.

Podiumkunsten en festivals

Het knappe middelpunt van de binnenstad is het historische staatstheater van Ithaca met 1.600 zitplaatsen. De locatie werd in 1915 gebouwd als een vaudeville-paleis en organiseert jaarlijks meer dan 75 evenementen, zoals concerten, theaterproducties, dansvoorstellingen, comedyshows en klassieke films.

Wijnproeven

Wijn is het hele jaar door een belangrijk thema, aangezien Ithaca de toegangspoort vormt tot de Cayuga Lake Wine Trail, de eerste in zijn soort in Amerika. In een regio die bekend staat om zijn bekroonde Riesling, belicht een kaart 16 wijnmakerijen plus cideries en een brouwerij langs een van de Finger Lakes, waar zich de oudste wijnproducerende regio in het oosten van de VS bevindt.

Cayuga Finger Lakes, New York
Cayuga Finger Lakes, New York

Gezinsvriendelijke evenementen

Sociale bijeenkomsten die leuk zijn voor het hele gezin vinden ook plaats rond seizoensevenementen met een lokaal thema, waaronder:

  • Chili Cook Off (februari)
  • Maple Sugar Festival (maart)
  • Ithaca Festival Lente Craft Show (juni)
  • Finger Lakes Grassroots Festival (juli)
  • Appeloogstfestival en ciderweek (oktober)

Alleen in Ithaca-activiteiten

Verschillende bezienswaardigheden in Ithaca zijn uniek en ook aanbevolen voor kinderen.

  • Sun Obelisk is de eerste van elf markeringen langs de Sagan Planet Walk, een zelfgeleide wandeling van 3/4 mijl die een model is van het zonnestelsel op een vijf miljardste van zijn werkelijke grootte. Begin in Ithaca Commons en ga verder naar Cornell's Sciencenter, waar je praktische activiteiten en meer dan 200 interactieve tentoonstellingen vindt. De tentoonstelling is een gedenkteken voor voormalig resident en Cornell-professor Carl Sagan, de beroemde astronoom.
  • In het History Center van Tompkins County krijg je inzicht in de tijdlijn van de regio, waaronder Eight Square Schoolhouse, een gerestaureerd schoolgebouw uit 1827 dat de thuisbasis is van het levende geschiedenisprogramma van het museum.
  • Ook in Cornell heeft het toegangsvrije Johnson Museum of Fine Art een brede collectie, met als hoogtepunt de meer dan 200 permanente Louis Comfort Tiffany-glasobjecten met decoratieve kunst.
  • Het Cornell Laboratory of Ornithology is meer dan een museum voor vogelliefhebbers; het is een plek om een verrekijker te pakken en deel te nemen aan een van de begeleide vogelspotwandelingen die elk weekendochtend plaatsvinden.

    Cornell universiteit
    Cornell universiteit

Waar te dineren

Het plaatselijke toeristenbureau noemt zichzelf een foodieparadijs en zegt: "We hebben de cijfers op een rij gezet en het is waar: Ithaca, NY heeft meer restaurants per hoofd van de bevolking dan New York City!" Het bekendste is Moosewood Restaurant, dat al ruim veertig jaar als collectief opereert met de nadruk op gezonde producten, zoals geïllustreerd in hun 13 vegetarische kookboeken.

Enkele tientallen levendige eet- en drinkgelegenheden bevinden zich in de winkel- en entertainmentmix van het centrum van deze kleine stad. Probeer een aantal hiervan in de buurt van The Commons voor een scala aan etnische variatie en klassieke Americana:

  • Ithaca Ale House: Hamburgers en bier plus tv-schermen boven de lange bar zijn een gegarandeerde overwinning bij het studentenpubliek.
  • Een voorproefje: altijd bruisend, bezoek deze intieme plek voor Spaanse tapas en wijn in familiestijl, en een achtertuin voor gematigde dagen.
  • Mahogany Grill: breng bezoekende ouders mee naar dit traditionele steakhouse met Italiaanse flair, surf- en turfartikelen en een uitgebreide wijnkaart.
  • Le Cafe Cent-Dix: Kom voor traditionele Franse gerechten zoals uiensoep, steak frites, poulet roti en forel amandine.
  • Viva Taqueria & Cantina: Dit is de plek om je informele Mexicaanse eten te combineren met margarita's of sangria.

Ithaca na sluitingstijd

Het nachtelijke entertainment in Ithaca draait om een bloeiende livemuziekscene en gast-dj's in clubs waar je lekker kunt dansen.

  • Kilpatrick's Public House: Vind drie van de essentiële elementen voor een leuke tijd in een Ierse pub: trivia, karaoke en een stenen open haard. Voeg lekker eten en bier toe voor een stevig, maar toch informeel avondje uit naast de Hilton Garden Inn.
  • Level B Bar: Level B, gelegen in het hart van de wijk Collegetown, is een populaire plek om te dansen en te DJ'en in een luxueuze, clubachtige sfeer.
  • Sacred Root: Deze ondergrondse kava-lounge en theebar is geopend tot middernacht en presenteert zichzelf als een alternatief voor experimentele muziek en conversatie in het nachtleven.
  • Bandwagon: Overdag is Bandwagon een restaurant van boer tot bord, maar 's avonds verandert Bandwagon in een pub met lokale bieren en wijnen. Late avonden zijn van woensdag tot en met zaterdag tot 01.00 uur

Waar te verblijven

Cornell heeft 's werelds oudste en beste School of Hotel Administration, dus bezoekers van Ithaca kunnen ervoor kiezen om te verblijven in het AAA Four Diamond-gewaardeerde The Statler Hotel op de campus, waar studenten deelnemen aan het beheer van het pand met 153 kamers. Als 'onderwijshotel' werken er 200 studenten op elke afdeling, inclusief de keuken van de drie restaurants.

Het Statlerhotel
Het Statlerhotel

Naast The Statler Hotel kunnen bezoekers van Ithaca kiezen voor een gerenommeerd pension of een gezellig bed-and-breakfast-etablissement. Met deze zoekmachine kunt u eenvoudig accommodatie selecteren op type accommodatie of vereisten, evenals vakantiepakketten op gewenste data.

  • Op zoek naar golfen? Het huisdiervriendelijke Homewood Suites by Hilton omvat een rondje op de Robert Trent Jones Golf Course aan de Cornell University.
  • Als een spa ideaal klinkt, herbergt het familiebedrijf La Tourelle Hotel de veelgeprezen August Moon Spa.
  • Op een steenworp afstand van de Commons ligt The Hotel Ithaca, met een verwarmd binnenzwembad en een fitnesscentrum op een handige locatie.
  • Als het uitzicht op het meer of de beboste heuvels aantrekkelijk is, zijn er vakantiewoningen beschikbaar in lodges, herbergen, landhuizen en accommodatie voor milieuvriendelijk luxe kamperen, zoals de vier afzonderlijke huisjes van Stone Quarry House.

    Steengroevehuis - The Tower-appartement
    Steengroevehuis - The Tower-appartement

Trivia en reistips

Degenen die de paden van de staat New York hebben bewandeld, kunnen bevestigen dat Ithaca een bijzondere plaats is.

  • Op 5 april 1892 werd door Platt &Colt's Soda Fountain in de Ithaca Daily Journal reclame gemaakt voor een nieuwe ijsspecialiteit van 10 cent. Dit wordt een 'Cherry Sunday' genoemd en is nog steeds de oudst bekende plaat van deze volledig Amerikaanse traktatie met een kers op de taart. In een aanspraak op roem kan Ithaca zijn onderscheiding als geboorteplaats van de ijscoupe documenteren.
  • Amerika's eerste elektrische straatlantaarns werden in de winter van 1875-76 aangestoken op de campus van Cornell University.
  • Ithaca heeft zijn eigen valutasysteem genaamd HOUR, elk met een waarde van ongeveer $10. De valuta komt overeen met één uur arbeid in 1991 en wordt algemeen geaccepteerd door lokale detailhandelaren en bedrijven.

Ithaca is "kloven"

Prachtig kloven is een bijnaam die Ithaca gemakkelijk waarmaakt. Van wijn tot watervallen tot het winnen van onderscheidingen als een prachtige plek: Ithaca is een prachtige plek om op elk moment van het jaar te bezoeken.

Aanbevolen: