Een bezoek aan het themapark Fiesta Texas

Inhoudsopgave:

Een bezoek aan het themapark Fiesta Texas
Een bezoek aan het themapark Fiesta Texas
Anonim
Six Flags Fiesta Texas
Six Flags Fiesta Texas

Het themapark Six Flags Fiesta Texas in San Antonio biedt spannende attracties, geweldig entertainment en een geweldig waterpark waar de gasten van kunnen genieten. Theme Park Review beschrijft Six Flags Fiesta Texas als "het meest pittoreske park in de Six Flags-keten". Google Reviews geven aan dat het een van de veiligste themaparken is die er zijn en dat het een overvloed aan spannende attracties biedt voor achtbaanliefhebbers.

Ritten bij Six Flags Fiesta Texas

Er is een geïntegreerd beoordelings- en commentaarsysteem voor elke ritpagina op de website van het park, zodat u gemakkelijk kunt achterhalen wat andere bezoekers over specifieke attracties hebben gezegd. Het is een hele leuke manier om gerichte recensies te bekijken voor bepaalde ritten waarin je geïnteresseerd bent. Gebruikers kunnen zelfs rechtstreeks vanaf Facebook reageren. Nog een geweldige site om recensies over individuele achtbanen te bekijken in Theme Park Insider. Ze beoordelen elk van de achtbanen van het park op een schaal van tien punten. Velen krijgen een tien, maar het zal je misschien verbazen als je hoort dat sommige favorieten, zoals Goliath en Poltergeist, het cijfer niet hebben gehaald.

Fiesta-achtbanen

Six Flags Fiesta Texas staat bekend om zijn achtbanen, waaronder:

  • BATMAN: The Ride: De nieuwste achtbaan op Six Flags Fiesta Texas, BATMAN: The Ride, debuteert in 2015. Dit is een 4D Free Fly Coaster die gebruikmaakt van magnetische vinnen waardoor je omdraait terwijl je over de top van een heuvel van 12 verdiepingen vliegt en verticale afdalingen maakt.
  • Boomerang: Deze klassieke shuttle-achtbaan werd voor het eerst geopend in 1999 en blijft rijders opwinden terwijl hij hen door een verticale lus en een cobra-inversie voortstuwt, om vervolgens van koers te veranderen en uit te dagen hetzelfde nummer achterstevoren.
  • Poltergeist: Sinds 1999 verbaast deze gedraaide achtbaan rijders. Hoewel hij minder dan 25 meter hoog is, bereikt de LIM-lancering en het verbazingwekkend ingewikkelde circuit - het meest ingewikkelde in het park - een snelheid van 100 kilometer per uur in minder dan vier seconden en loodst de rijders door vier waanzinnige inversies en talloze dalen, bochten en bochten. Bezoekers houden van de onverwachte en vrij snelle start op Poltergeist, dus wees voorbereid.
  • Goliath: Deze achtbaan is niet voor bangeriken - hij bereikt snelheden tot 50 mijl per uur (mph) na een lift van tien verdiepingen en een bochtige duik van 25 meter in een volledige lus van 360 graden. En dat is nog maar het begin van de rit! Yelp-gebruikers beoordelen dit consequent als een van de beste spannende attracties en attracties bij Six Flags Fiesta Texas. Deze achtbaan werd vanuit het voormalige Six Flags New Orleans naar het park verplaatst, waar hij Batman: The Ride heette.
  • Superman Krypton Coaster: Sinds de opening in 2000 is deze 50 meter hoge achtbaan een van de populairste attracties van het park. Het vloerloze ontwerp zorgt voor een zeer onbeperkte rijervaring, en op de ruim 1200 meter aan circuit zullen rijders zes inversies trotseren met snelheden tot 110 kilometer per uur - en dat alles in slechts drie minuten en twintig seconden. Als u vatbaar bent voor reisziekte, wilt u deze rit (en Goliath) misschien bewaren voor het einde van uw bezoek.
  • Iron Rattler: Een van de oudste achtbanen van het park en de enige houten achtbaan op Six Flags Fiesta Texas, de Rattler heeft sinds 1992 rijders in rep en roer gebracht. Vanaf een maximale hoogte van 180 meter Voet bereikt de achtbaan een snelheid van 100 kilometer per uur en omhelst het ruige terrein - inclusief een tunnel door een kalkstenen klif - om buitensporige opwinding te bieden met een rustiek, westers gevoel.
  • Road Runner Express: Deze gekke achtbaan werd geopend in 1997 en bevat een dubbel liftsysteem om de rit te verlengen terwijl de achtbaan wordt achtervolgd door Wile E. Coyote. Twee en een halve minuut lang staat de Road Runner aan de leiding, maar door de gekke capriolen duurt het plezier veel langer.
  • Der Pilger Bahnhof: Volg een rondleiding door Six Flags Fiesta Texas op een klassieke locomotief. Het authentieke Oostenrijkse chalet biedt VIP-uitzicht op de omliggende achtbanen.

Andere spannende ritten

Het park biedt ook attracties voor niet-achtbaanliefhebbers. Ritten omvatten:

  • Scream: Deze vrije val-toren zweeft meer dan 50 meter boven het park en schiet niet alleen rijders met verbazingwekkende snelheden omhoog, maar versnelt ze ook naar beneden met een extra krachtstoot.
  • Power Surge: Deze spannende waterstroomversnelling neemt je mee naar een val van 15 meter met een snelheid van maximaal 60 km/uur, waar je een watergolf van 6 meter hoog tegenkomt!
  • Go-Karts: Als je wilt opdrogen na de Power Surge, ga dan naar de Go-Kart-baan en zoef naar de finishlijn. (Extra kosten)

Extra ritten

Naast deze en andere grote sensatieattracties heeft het park ook een reeks klassieke kermisattracties, waaronder botsauto's, een reuzenrad en een breed scala aan draaiende attracties. Jongere bezoekers zullen genieten van de vele attracties voor kinderen, waaronder kleinschalige theekopjes, een vrije val-rit, reuzenrad, botsauto's, golfschommel, waterattractie, vliegtuigen en zelfs een junior-achtbaan.

Entertainment

Gasten zullen verrukt zijn over de talrijke muziekshows met getalenteerde zangers en dansers die countrydeuntjes, one-hit-wonders en favorieten uit de jaren 50 en 60 uitvoeren. Het park biedt ook een parade met de favoriete personages uit Looney Tunes en Justice League van de gasten, evenals vuurwerk en een laserextravaganza op bepaalde avonden. Andere shows omvatten multiculturele optredens en zelfs extreme sportstunts.

Er worden ook het hele jaar door speciale evenementen gehouden, waaronder reguliere concerten en de jaarlijkse Fright Fest-evenementen elk najaar.

Eten bij Six Flags Fiesta Texas

Gasten van Six Flags Fiesta Texas kunnen behoorlijk wat eetlust opwekken, en de gastvrijheid in Texas is in volle gang met veel heerlijke lekkernijen beschikbaar voor hongerige bezoekers.

  • Selectie eten: Klassieke pretparkgerechten, waaronder hamburgers, hotdogs, trechtercakes, pizza, barbecue en kip-tenders zijn vaak favoriet. Het park herbergt ook populaire restaurants met bekende menu's, waaronder Johnny Rockets, Panda Express en Cold Stone Creamery.
  • Season dining pass: Als u van plan bent om Six Flags Fiesta Texas regelmatig te bezoeken en een seizoenspas of Thrill Pass heeft, wilt u misschien de nieuwe Season Dining Pass overwegen, die kost ongeveer $ 115. Hierdoor kunnen seizoenspashouders bij elk bezoek lunchen en dineren in het park. Six Flags schat dat als je je seizoenspas minstens vier keer gebruikt, de Dining Pass een enorme waarde wordt. Talloze restaurants op het terrein zijn inbegrepen bij de Season Dining Pass.
  • Beste deal voor drankjes: Foursquare-gebruikers raden aan om de hervulbare mokken in het park te kopen, omdat dit u tijdens uw bezoek geld kan besparen.

Een gebruiker op Fodor'sTravel wijst erop dat koelers niet zijn toegestaan in het park, dus verspil geen energie door hem helemaal naar boven te slepen.

White Water Bay

Gasten willen misschien een uur wachten na het eten voordat ze kunnen genieten van een van de populairste attracties van het park, het waterpark White Water Bay, dat bij de toegangsprijzen van het park is inbegrepen. Met zijn gunstige ligging en talloze attracties en attracties is dit waterpark zeker een nat en wild bezoek waard. Het kenmerkende golfslagbad heeft de vorm van Texas en gebruikt meer dan een miljoen liter water voor getijdenplezier. Andere attracties zijn onder meer een reeks waterglijbanen, een interactieve natte boomhut voor alle leeftijden, familievlotglijbanen en een unieke watertrechterglijbaan.

Tips voor een bezoek aan Six Flags Fiesta Texas

  • Weekdagen in de zomer en elke dag in april, mei, september en oktober zijn doorgaans de lichtste als het gaat om bezoekersaantallen.
  • Om de lange rijen te vermijden, bezoek je de populairste attracties zodra het park opengaat of na 17.00 uur, of koop je een pas waarmee je de wachtrijen kunt overslaan.
  • Six Flags Fiesta Texas Tips and Tricks-community op Facebook stelt voor om het park op dinsdag of woensdag te bezoeken voor de kortste rijen.
  • USA Today raadt aan om aan het eind van de nacht een vuurwerkshow te blijven en enkele van de jaarlijkse evenementen en vakantieattracties te bezoeken.
  • Net als bij andere Six Flags-accommodaties wordt de dresscode strikt gehandhaafd. Aanstootgevende of vulgaire shirts zijn niet toegestaan.
  • Bij sommige ritten zijn portemonnees niet toegestaan, dus neem kleingeld mee voor de kluisjes.
  • Kinderwagens en rolstoelen zijn te huur, maar wie het eerst komt, het eerst ma alt, dus kom vroeg als je weet dat je er een moet huren.
  • Als je van plan bent het waterpark te bezoeken, koop dan 's ochtends je kluisje, want deze kan na de lunch vol raken.

Hotels in de buurt van Six Flags Fiesta Texas

Reizigers die meer dan een dag in het themapark willen doorbrengen, kunnen een hotel in de buurt boeken. Er zijn suggesties, tarieven en links naar boekeigenschappen op de officiële Six Flags-website. Opties zijn onder meer het Omni San Antonio Hotel in The Colonnade (vanaf $ 101 per nacht), Drury Inn & Suites in de buurt van La Cantera Parkway ($ 99 per nacht gemiddeld) en Staybridge Suites NW ($ 89 per nacht). Veel van deze aanbevolen hotels bieden speciale Six Flags-pakketten aan, inclusief toegang tot het park voor maximaal vier personen, ontbijt, gratis wifi en meer.

Tickets

Er zijn verschillende ticketopties. Algemeen parkeren kost $ 15 per voertuig, hoewel extra grote voertuigen en voorkeursparkeerplaatsen duurder zijn. De hier genoemde prijzen zijn geldig vanaf februari 2015. Bezoek de website van het park voor actuele tarieven.

Algemene toegang

Algemene toegangskaarten kosten $67,99 voor volwassenen en $51,99 voor kinderen onder de 48 jaar. Kinderen van twee jaar en jonger zijn gratis. Online aankoopkortingen zijn soms beschikbaar in het seizoen.

Seizoenpassen

Seizoenpassen zijn een nog betere deal en bevatten een couponboekje voor extra besparingen en voordelen.

  • Speciale aanbieding seizoenspassen kosten $ 79,99 per stuk, inclusief een parkeerpas als u vier of meer seizoenspassen koopt. Het mooie van de Six Flags Season Pass is de mogelijkheid om onbeperkt toegang te krijgen tot meer dan Six Flags Fiesta Texas. Je krijgt ook onbeperkt toegang tot alle andere Six Flags-locaties.
  • Een andere optie is de Gold Pass voor $ 106,99, waarmee je kunt parkeren, een gratis ticket voor een vriend meenemen op bepaalde dagen, parkeren bij andere Six Flags-accommodaties en vroege VIP-toegang tot White Water Bay.

Speciale toegangspassen

Voor speciale toegang en kortere rijen kunnen gasten ervoor kiezen om THE FLASH Pass te kopen, die vijf passen biedt voor kortere rijen bij de populairste attracties van het park. Prijzen zijn afhankelijk van het serviceniveau en het aantal passagiers. Er kunnen maximaal vijf extra rijders worden toegevoegd aan één THE FLASH Pass. Prijzen beginnen bij $ 40 US voor de eerste persoon. Passen op een hoger niveau omvatten Goud ($70 US en hoger) en Platinum ($110 US en hoger). Deze passen kunnen vanaf het voorjaar in het park of online worden gekocht.

Kortingskaartjes

  • AAA-leden ontvangen $ 5 korting op de algemene toegang als ze hun kaart bij een loket laten zien, samen met tien procent korting op merchandise-aankopen van $ 15 of meer.
  • Militaire leden kunnen korting krijgen, maar kaartjes moeten vooraf worden gekocht, aangezien parkkassa's de korting niet toepassen.
  • Visit San Antonio biedt soms kortingsbonnen aan voor het themapark. Opties zijn onder meer volwassenen tegen de kinderprijs, kortingen voor gezinnen van vier en $ 15 of $ 20 korting. Coupons moeten worden afgedrukt, dus zorg ervoor dat u deze afdrukt voordat u van huis vertrekt.

Seizoensschema

Six Flags Fiesta Texas is seizoensgebonden geopend, met een sluitingsperiode van meestal een maand of langer in de winter. De openingstijden variëren afhankelijk van de dagen en het weer, dus het is belangrijk om de parkkalender te raadplegen voordat u vertrekt. Het waterpark is alleen geopend in het late voorjaar en de zomer.

Factoren waarmee u rekening moet houden

Hoewel de online beoordelingen doorgaans positief zijn, waaronder de beoordeling als de 37e beste attractie (van de 145) in San Antonio op TripAdvisor, zijn er ook enkele negatieve opmerkingen. Klachten omvatten doorgaans opmerkingen over de hoge prijzen (zowel de toegang als het eten) en het gemopper over ritten die tijdens sommige bezoeken niet beschikbaar zijn wegens onderhoud.

Zorg ervoor dat je vooruit plant met geld, vooral als je met een groot gezin komt. Als je in de buurt woont, is het misschien de moeite waard om naar de seizoenspas te kijken. Wat het onderhoud van de ritten betreft, kijk op de Six Flags-website om te zien of de ritten waarin u het meest geïnteresseerd bent, open zijn op de dag die u van plan bent te bezoeken, zodat u bij aankomst niet teleurgesteld wordt.

Met de juiste planning kan deze bestemming een geweldig pretparkuitje bieden, met voor elk wat wils in je groep.

Aanbevolen: