11 Fun & Handige manieren om oude sleutels opnieuw te gebruiken

Inhoudsopgave:

11 Fun & Handige manieren om oude sleutels opnieuw te gebruiken
11 Fun & Handige manieren om oude sleutels opnieuw te gebruiken
Anonim

Geef uw oude sleutels een nieuw gebruik met deze snelle en gemakkelijke upcycles.

Vintage setting met oude foto's en oude sleutel
Vintage setting met oude foto's en oude sleutel

Met hun mooie vormen en functionele verleden v alt de charme van oude sleutels niet te ontkennen. Hoewel de sloten die ze openden misschien al lang verdwenen zijn, kunnen de sleutels nog steeds allerlei doeleinden dienen, van decoratief tot nuttig. Als je veel scoort op de rommelmarkt of er een in een la of doos vindt, probeer dan een paar van deze ideeën om oude sleutels op allerlei nieuwe manieren te hergebruiken.

Oude sleutels opnieuw gebruiken als functionele hulpmiddelen

Er bestaat een sleutel om een slot te openen, maar nadat het slot verdwenen is, zijn er feitelijk talloze manieren om een sleutel voor andere doeleinden te gebruiken. Probeer er een paar.

Gebruik een antieke sleutel als ballongewicht

Je kunt een paar dollar uitgeven voor die in cellofaan verpakte ballongewichten uit de feestwinkel, maar waarom zou je dat doen als je nog wat sleutels hebt liggen? Als je een heliumballon hebt die niet wegzweeft, bind dan gewoon een paar oude sleutels aan het touwtje. Bonuspunten als het mooie antieke sleutels zijn die dienst kunnen doen als feestversiering!

Maak een sleutelrek

Rustieke Up-Cycle-sleutelhouder
Rustieke Up-Cycle-sleutelhouder

Vrijwel elke volwassene heeft die niet zo mooie ervaring gehad van verwoed zoeken naar een verloren sleutel. Sleutelrekjes zijn hiervoor een goede oplossing, maar kunnen decoratieve charme missen. Uw oude sleutels zijn de oplossing. Gebruik een tang om ze in haakvormen te buigen en epoxy ze tot een mooie plank. Hang het bord aan de muur en je hebt een centrale plek waar je de sleutels kunt bewaren die je daadwerkelijk gebruikt.

Schrik ongedierte weg uit je tuin

Als je kraaien, konijnen en andere beestjes in je moestuin hebt, kunnen oude sleutels je helpen ze op een humane manier weg te jagen. Kies superglanzende exemplaren en aarzel niet om extra glans toe te voegen (glitter, iemand?). Hang ze aan takken of palen boven je planten, zodat ze in de wind bewegen en mogelijk ongedierte wegschrikken van je zuurverdiende tomatenoogst.

Houd een sleutel bij de hand als reserveflesopener

Je kunt nooit genoeg flesopeners hebben. Laten we eerlijk zijn; ze zijn een van die dingen die zomaar willekeurig verdwijnen als je echt de bovenkant van een koud drankje moet openklappen. In een mum van tijd is een sleutel voldoende, dus ze zijn handig om als back-up te bewaren. Om hem te gebruiken, schuift u de geribbelde kant van de sleutel onder de dop van de fles en houdt u de hals van de fles in uw dominante hand. Verschuif en draai de sleutel om de dop eraf te halen.

Maak een ritssluiting

Soms is een normaal ritstrekkertje gewoon niet groot genoeg om vast te pakken, vooral als je handschoenen draagt of een overvolle tas probeert te sluiten. Gebruik een standaard splitsleutelhanger om een oude sleutel aan de rits te bevestigen. Het zal gemakkelijker zijn om te trekken en ook leuker.

Handige hack

Heeft u een hoop sleutels die u niet wilt verspillen? Veel oude sleutels zijn gemaakt van staal, wat gemakkelijk te recyclen is met je gewone blikjes en flessen. Als je niet weet of de sleutel van staal is, houd je er gewoon een magneet tegenaan. Als hij door de magneet wordt aangetrokken, ben je klaar om te gaan.

Decoratieve manieren om antieke sleutels te hergebruiken

Je kunt ook creatief aan de slag en antieke en vintage sleutels gebruiken om je huis te versieren of andere leuke projecten te maken. Deze kosten ook niet veel tijd.

Update gewone ladetrekkers

Als je een ladekast of kast met gewone ladetrekkers hebt, kun je epoxy gebruiken om een antieke sleutel ter decoratie aan te bevestigen. Kies gewoon een mooie loper uit uw plaatselijke antiekwinkel of rommelmarkt, verwijder de knop uit de la en meng wat epoxy op een papieren bord of schaal. Doop een wattenstaafje in de epoxy en breng het aan op de knop. Plak vervolgens de sleutel erop en laat hem drogen voordat u hem weer in de lade bevestigt.

Maak een mooie ketting

Sommige sleutels zijn zo mooi dat ze eigenlijk al sieraden zijn. Je hebt alleen een manier nodig om ze te bevestigen. Pak wat knutseldraad en een tang en maak een ophanglus voor de sleutel. Je kunt kleurrijke kralen, oude kroonluchterkristallen of wat je maar wilt toevoegen. Hang de sleutel aan een mooi stuk lint of een eenvoudige ketting om een ketting te maken.

Vrouw met donkerrood haar, gekleed in een vintage sleutelketting
Vrouw met donkerrood haar, gekleed in een vintage sleutelketting

Knip je kerstboom met oude sleutels

Oude sleutels zien er prachtig uit in je kerstboom, vooral als je ze aan mooie linten hangt. Je kunt andere leuke items toevoegen, zoals kunstbloemen, stukjes kant, decoraties van oud papier of antieke knopen. Hoe meer sleutels je ophangt, hoe cooler het algehele effect zal zijn.

Maak een windgong

Je kunt een supereenvoudige windgong maken met oude sleutels en een stuk hout. Kies een mooie stok of een stuk drijfhout en knoop er op verschillende hoogtes oude sleutels aan vast. Hang de stok aan je huis of aan een boom en laat de wind de sleutels tegen elkaar blazen en een mooi geluid maken. Je kunt sprankelende kroonluchterkristallen, kleine knopen of kralen, oude stenen potten en andere mooie decoraties toevoegen voor nog meer schoonheid.

Sleutelwindgong hangend aan terrasspant
Sleutelwindgong hangend aan terrasspant

Lijm sleutels aan een fotolijst

Oude fotolijsten hebben veel leuke toepassingen, en je kunt ze mooier maken door antieke sleutels aan de lijst te lijmen en er een favoriete foto of een spiegel op te plaatsen. Gebruik gewoon epoxy en plak de toetsen in elk gewenst patroon. Het is het beste om met de fotolijst plat te werken en het algehele patroon dat je gebruikt uit te testen voordat je het permanent maakt met lijm.

Versier je tuin

Waar denk je aan als je je het verhaal The Secret Garden herinnert? Als het een sleutel en veel groen is, ben je niet de enige. Je kunt je tuin een magische uitstraling geven door mooie sleutels aan boomtakken of hekken te hangen. Vergeet niet dat sommige oude sleutels van ijzer zijn gemaakt, dat zal roesten als het wordt blootgesteld aan de elementen, maar dat kan ook cool zijn.

Antieke oude sleutel opgehangen aan een boom
Antieke oude sleutel opgehangen aan een boom

Veel manieren om vintage sleutels opnieuw te gebruiken

Oude sleutels hebben misschien hun oorspronkelijke doel overleefd, maar dat betekent niet dat je niet allerlei nieuwe manieren kunt vinden om ze te gebruiken. Van vintage decorstukken tot praktisch gereedschap, er zijn veel mogelijkheden om oude sleutels een nieuwe bestemming te geven en antieke charme in je moderne leven te brengen.

Aanbevolen: