Leer hoe u hoge plafonds schoonmaakt & Verbeter uw schoonmaakspel

Inhoudsopgave:

Leer hoe u hoge plafonds schoonmaakt & Verbeter uw schoonmaakspel
Leer hoe u hoge plafonds schoonmaakt & Verbeter uw schoonmaakspel
Anonim

Alles wat je nodig hebt om je hoge plafonds schoon te houden zijn het juiste gereedschap en een beetje elleboogvet.

man die een hoog plafond afstoft
man die een hoog plafond afstoft

Hoge plafonds lijken zo'n geweldig idee, totdat je omhoog kijkt naar de enorme spinnenwebben die je huis in een ere-spookhuis hebben veranderd. Het schoonmaken van hoge plafonds kan lastig zijn, maar het is een kleine prijs om voor zo'n luxe te betalen. Houd uw hoge plafonds net zo schoon als de rest van uw huis met deze handige gids.

Hoe u uw hoge plafonds kunt bereiken

Als uw plafond 3,5 meter of lager is, kunt u een eenvoudige muurmop met een telescopische paal en een stofdoek met een telescopische paal gebruiken.

Als je superhoge plafonds hebt, moet je misschien een scharnierende ladder kopen of in steigers investeren. Je kunt een steiger door het huis rijden, deze op de door jou aangegeven hoogte opkrikken en alle materialen vasthouden die je nodig hebt om je plafonds schoon te maken. Je kunt plat liggen, kriskras appelmoes leggen of op een andere manier die voor jou prettig aanvoelt. Voor u zijn de extra beveiligingssteigers wellicht het hogere prijskaartje waard.

Hoe u uw hoge plafonds schoonmaakt

Helaas hebben Roomba's nog niet echt een instelling voor muurklimmen, en het uitbreken van je drone met een spons eraan zal waarschijnlijk niet de gewenste resultaten opleveren. U moet dus de automatisering achter u laten en uw hoge plafonds handmatig reinigen.

Bedek de kamer met zeil of dekens

Als je hoge plafonds schoonmaakt, is er eigenlijk maar één kant waar al die smurrie heen kan, en dat is naar beneden. In plaats van jezelf meer spullen te geven om schoon te maken, zorg ervoor dat je oude dekens, zeildoeken, handdoeken enz. klaarlegt.om een barrière te houden tussen je vloer, meubels en het stof.

Nadat het schoonmaken voorbij is, kun je alles wat v alt opzuigen of de plukjes oppakken en in de prullenbak gooien.

Gebruik een telescopische paal om spinnenwebben te verwijderen

Telescopische palen zijn een geweldige manier om hoge plafonds, ventilatoren en verlichtingsarmaturen af te stoffen terwijl ze stevig op de grond blijven staan. Deze enorme palen kosten niet meer dan $ 20 (hoewel industriële palen wel $ 100 kunnen kosten), en ze zullen van pas komen als je die spinnenwebben uit de hoeken moet wegvegen.

@cleanlikeapro Deze schuine spinnenwebverlengbezem is ideaal voor het reinigen van hoge plafonds. spinnenwebben spinnenwebbezem highdusting springcleaning bunnings Werken - Katchafire

Diep reinigen met een mengsel van gedistilleerde witte azijn en water

De eenvoudigste manier om uw plafond daadwerkelijk schoon te maken (wat u niet vaker dan een paar keer per jaar hoeft te doen) is door een microvezelhulpstuk voor uw uitschuifbare paal in het volgende mengsel te dopen:

  • ¼ kopje gedistilleerde witte azijn
  • 1 kopje warm water
  • 3-5 spuitjes afwasmiddel

Zorg ervoor dat je het uitwringt, zodat het maar een beetje vochtig is. Gebruik vervolgens de paal en een constante druk om het plafond op en neer te vegen totdat je het hele ding bedekt hebt. Laat het aan de lucht drogen en kom over een paar uur terug om te zien of je het nog een keer moet schoonmaken.

Snelle tip

Laat het schoonmaken van het plafond niet over tot nachtbrakers. Je hebt zoveel mogelijk licht nodig om te zien waar je moet schoonmaken en als je plekken overslaat, blijf dan bij het schoonmaken op het midden van de dag, waar je zoveel mogelijk natuurlijk licht hebt.

Plafondvlekken reinigen met bleekmiddel

Als je watervlekken of andere vlekken op je plafond wilt verwijderen, zul je naar boven moeten gaan. Voor oplossingsmengsels en instructies, bekijk deze handige gids over het reinigen van plafondvlekken.

Als al het andere fa alt, huur dan een professional in

Er zijn niet voor niets professionele schoonmaakdiensten. Ze beschikken over alle apparatuur en kennis om de klus te klaren in een fractie van de tijd die u daarvoor nodig heeft. Dus als je het extra geld in je budget hebt om aan een professionele schoonmaker te besteden, is het geen slecht idee om hem of haar je hoge plafonds te laten aanpakken.

Hoe vaak moet je hoge plafonds schoonmaken?

Plafonds zijn niet het smerigste deel van het huis, maar ze blijven niet voor altijd ongerept. Wij raden aan om het plafond tweewekelijks of uiterlijk één keer per maand af te stoffen. En ongeveer een of twee keer per jaar kunt u uw plafonds daadwerkelijk afspoelen voor een diepere reiniging.

Hoge plafonds verdienen het ook om schoon te zijn

Toegegeven, plafonds zijn niet de top 30 dingen die in je opkomen als je je takenlijst voor het schoonmaken plant. En hoewel ze niet elke dag schoongemaakt hoeven te worden, is het goed om te weten dat u het gereedschap bij de hand heeft voor wanneer dat echt nodig is. Als u weet hoe u uw hoge plafonds moet schoonmaken, kunt u ervoor zorgen dat uw mooie huis er elke dag van de week showroomwaardig uitziet.

Aanbevolen: