Babyproofing 101: Babyproof maken & Veel voorkomende dingen die ouders over het hoofd zien

Inhoudsopgave:

Babyproofing 101: Babyproof maken & Veel voorkomende dingen die ouders over het hoofd zien
Babyproofing 101: Babyproof maken & Veel voorkomende dingen die ouders over het hoofd zien
Anonim

Babyproofing kan eenvoudiger zijn als je weet waar je op moet letten, en deze eenvoudige gids van ouders die er zijn geweest, kan je helpen.

schattige baby kruipen
schattige baby kruipen

Babyproofing is een cruciale stap om je kruipende baby en ondeugende peuters te beschermen tegen veelvoorkomende gevaren in huis. Dit proces is belangrijk omdat kleintjes graag ontdekken, en deze avonturen brengen een aantal gevaarlijke prestaties met zich mee.

Als je wilt weten hoe je een huis babyproof kunt maken, maar ook de grootste spullen die de meeste ouders over het hoofd zien, hebben we de details veiliggesteld!

Wanneer babyproof

Een van de eerste dingen die nieuwe ouders zich afvragen is wanneer ze babyproof moeten worden. Het antwoord is simpel: zodra je baby tekenen van kruipen begint te vertonen, is het tijd om je huis babyproof te maken.

Een huis babyproof maken

Hier zijn enkele van de beste manieren om je baby of peuter door het hele huis te beschermen:

jongen achter het babyhekje
jongen achter het babyhekje
  1. Dek stopcontacten af.
  2. Veranker meubels en grote apparaten aan de muren.
  3. Plaats sloten op wasmachines en drogers met voorlader.
  4. Bevestig toiletsloten aan alle commodes.
  5. Installeer babyhekjes in ruimtes waar je je baby buiten wilt houden, maar ook bij de ingangen van veilige speelruimtes. Vergeet de hekken bovenaan en onderaan de trap niet.
  6. Breng hoekbeschermers aan op alle scherpe randen rondom het huis.
  7. Plaats veiligheidshekjes op de ramen op de bovenverdieping.
  8. Plaats koordklemmen om de koorden van de jaloezieën te beschermen.
  9. Installeer lade- en kastsloten. Tip: Magnetische opties zijn duur, maar ze zijn een zeer handige keuze.
  10. Voeg antislipmatten toe onder accenttapijten
  11. Koop kluizen en berg alle vuurwapens veilig op. Onthoud dat kogels en munitie altijd veilig gescheiden van de wapens moeten worden bewaard.
  12. Sluit schoonmaak- en schoonheidsproducten op, evenals scherpe voorwerpen die je in huis hebt

10 belangrijke dingen die je moet babyproofen en die ouders vaak over het hoofd zien

Zelfs met de beste bedoelingen is het voor een nieuwe ouder gemakkelijk om voorwerpen en delen van het huis over het hoofd te zien die gevaarlijk kunnen zijn voor baby's en peuters. Dit zijn de plekken die de meeste mensen vaak missen als ze babyproof zijn.

Onderkant van de badkuip

peuter in bad
peuter in bad

Iedereen denkt aan warm water dat uit de kraan stroomt, wat natuurlijk belangrijk is, maar zodra je kind leert staan, wordt uitglijden in het bad een reëel risico. Een antislipmat voor de bodem van het bad is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw kind een stevige basis heeft in deze schuimende en gladde ruimte.

Doggy Door

Als eigenaar van gigantische honden was dit altijd een zorg voor mij, maar voor mensen met kleinere pups is het gemakkelijk om deze kleine uitgang over het hoofd te zien. Helaas zijn baby's en peuters behoorlijk sluw, en als er een wil is, is er een weg. Het kopen van producten met magnetische deuren of hondenluiken met dubbele flappen kan het voor uw peuter moeilijker maken om er doorheen te komen.

Ouders kunnen ook zoeken naar opties met alarmen of mobiele waarschuwingen waarmee ze bewegingen in en uit het huis kunnen volgen. Welke optie u ook kiest, het is belangrijk om een manier te vinden om deze ingang te vergrendelen voor als anderen op uw kind letten of als u weet dat u wordt afgeleid door een activiteit.

Handige hack

Een eenvoudige manier om je te helpen de dingen te ontdekken die mensen vaak over het hoofd zien bij het babyproofen is door op handen en knieën te gaan zitten en door alle delen van je huis te kruipen! Dit geeft u een baby- of peuterperspectief van uw huis en helpt u probleemgebieden te ontdekken die u mogelijk over het hoofd hebt gezien.

Voeding en producten voor huisdieren

We doen het allemaal: het voer van ons huisdier zit in een grote zak op de grond, wat de perfecte hoogte is voor een baby of peuter om erin te reiken. Terwijl je instinctief aan de rommel denkt, is de grootste zorg het verstikkingsgevaar gevaar. Afhankelijk van het soort brokjes dat u serveert, kan dit een groot risico met zich meebrengen. Investeren in een grote plastic container die afsluitbaar is en dichtklikt, kan bescherming bieden tegen deze veel voorkomende dreiging.

Moet weten

Gekristalliseerde kattenbakvulling moet ook buiten bereik worden bewaard. Deze producten bevatten silicagel, wat niet alleen verstikkingsgevaar kan opleveren, maar ook giftig kan zijn.

Deurstijlen

Dit lijkt voor de hand liggend als het eenmaal is opgemerkt, maar baby's en peuters houden ervan zich te verstoppen en hun vingers te steken waar ze niet thuishoren. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de vingerblessures ontstaat ‘door het vastlopen tussen twee afsluitbare tegenover elkaar liggende oppervlakken’. Uit het onderzoek bleek ook dat 79% van deze wonden thuis of op school ontstond en dat bij 6% amputatie nodig was.

Deurpostschilden en klembeschermers zijn beide eenvoudige oplossingen voor dit probleem die u veel tranen en een mogelijke reis naar de Eerste Hulp kunnen besparen.

Moet weten

Deze babyproofing-artikelen worden uitzonderlijk belangrijk na het krijgen van een tweede kind. Peuters houden ervan om deuren dicht te slaan en letten niet op de kleine vingers van hun jongere broertjes en zusjes.

Voor- en achterdeuren

peutermeisje dat de deur probeert te openen
peutermeisje dat de deur probeert te openen

Zodra de behendigheid van uw kind begint te verbeteren, wordt het ontgrendelen en openen van deuren naar de buitenwereld een probleem. Ouders kunnen investeren in intrekbare babyhekjes voor de voor- en achterdeur van het huis om te voorkomen dat hun kinderen de deur uit rennen, of ze kunnen kinderveiligheidssloten op hun deuren installeren. Deze tweede optie is ook een goede keuze voor slaapwandelaars.

Bedden

Welk kind houdt er niet van om op bed te springen? Of u uw kind nu met twee of tien jaar overstapt op een groot kinderbed, een van de beste manieren om valletsels te beperken is door te investeren in een onopvallende boxspring en een bedframe dat laag bij de grond zit. Het is belangrijk om op deze babyproofing-tip te wijzen voordat ouders beginnen met slaaptraining in het grote kinderbed.

Speelgoedkisten

jongen en speelgoedkist
jongen en speelgoedkist

Die prachtige houten kist die al generaties lang in je familie is, moet waarschijnlijk op zolder blijven totdat je kinderen wat ouder zijn. Zie je, veel mensen realiseren zich niet dat “dood en hersenschade zijn veroorzaakt doordat speelgoedkisten en andere deksels op de hoofden of nek van kinderen vallen. De meeste slachtoffers waren jonger dan 2 jaar, hoewel kinderen vanaf 10 jaar ook gewond geraakt." Beknelling is ook een groot probleem.

Dit lijkt vergezocht totdat je beseft hoe spannend jonge kinderen het idee vinden om in dingen te klimmen. Wanneer u speelgoedkisten kiest, selecteer dan opties zonder deksel of dekselsteunen die voorkomen dat de bovenkant dichtslaat.

Moet weten

Koelers kunnen ook een gevaarlijk item zijn om te laten rondslingeren, vooral als ze een zwaar deksel hebben, zoals een Yeti. Zorg ervoor dat u deze containers op een veilige plek bewaart waar uw peuters niet bij kunnen.

Planten

babymeisje dat op het punt staat planten aan te raken
babymeisje dat op het punt staat planten aan te raken

Voor al die anthofielen onder ons: als je onderweg een baby krijgt, is het absoluut noodzakelijk dat je de toxiciteit van je mooie planten controleert. Omdat kinderen graag dingen in hun mond stoppen, kunnen deze een dodelijke bedreiging vormen voor de kleintjes.

Vuilnisbakken

Zoals gezegd, baby's en peuters komen in vrijwel alles terecht. Vuilnisbakken zijn een ander item dat perfect is voor een baby of peuter, waardoor het babyproof maken van dit item een must is! Ouders kunnen vuilnisbakken kopen met afsluitbare bovenkant, of ze kunnen hun afvalbakken in een babyveilige gootsteen of keukenkastje plaatsen.

Tafelkleden

Voor huizen die zijn versierd met decoratieve accenten zoals tafelkleden, zijn clips een fantastische investering. Peuters houden van trekken en dat betekent dat alles wat op tafel staat, zoals drankjes, borden, scherp bestek en zware decoraties, direct op hun hoofd kan vallen. Door deze accenten op de tafel te plakken, kun je dit soort ongelukken voorkomen.

Babyproofing kan eenvoudig zijn en je baby veilig houden

Babyproofing hoeft niet al te ingewikkeld te zijn. Door na te denken over enkele van de meest kritische dingen die gevaarlijk kunnen zijn voor een kruipende baby of nieuwsgierige peuter, kun je veel doen om je kind te beschermen. Van het kennen van de basisprincipes van babyproofing tot enkele typische dingen die mensen over het hoofd zien: als je gewapend bent met de kennis en tips die je nodig hebt, kun je je kleintjes zo veilig mogelijk houden.

Aanbevolen: