Stacaravan decoreren: 15 stappen naar uniekheid

Inhoudsopgave:

Stacaravan decoreren: 15 stappen naar uniekheid
Stacaravan decoreren: 15 stappen naar uniekheid
Anonim
Camper
Camper

Stacaravans hebben verschillende kenmerken die het inrichten van een huis tot een uitdaging kunnen maken. Leer hoe u een aantal van deze kenmerken kunt overwinnen, zodat u van uw stacaravan de ruimte kunt maken die u altijd al wilde hebben.

Ontwerpoverwegingen bij stacaravans

Niet alle stacaravans zijn op dezelfde manier gemaakt, maar de meeste hebben verschillende kenmerken die ervoor zorgen dat ze een homogene uitstraling krijgen. Als je deze look doorbreekt en je eigen stempel op een ruimte drukt, betekent dit dat je verschillende kenmerken in huis erkent en ermee werkt.

Plafondhoogten

De hoogte van het plafond van een stacaravan varieert van ongeveer 1,80 meter in foyers en gangen tot ongeveer 2 meter in de woonruimtes en badkamers. Hoewel deze hoogten voldoende zijn om op te staan, kunnen ze het gebruik van grotere, hogere meubelstukken beperken en kunnen ze de kamers ook kleiner laten lijken.

Om deze uitdaging te overwinnen, zijn er verschillende decoratietrucs die ervoor kunnen zorgen dat je muren groter lijken en je plafonds hoger, zoals:

Lage bank met blauwe muren
Lage bank met blauwe muren
  • De kleur van uw muren ongeveer 30 tot 60 cm in het plafond doortrekken om de optische illusie te creëren dat het plafond langer is dan het is
  • Koele tinten gebruiken op de muren en plafonds; koele kleuren verdwijnen uit het oog, waardoor de kamers en het plafond groter kunnen lijken dan ze in werkelijkheid zijn
  • Kies voor langere, lagere meubelstukken, in plaats van hogere stukken - dit zal de aandacht naar de omtrek van de kamer trekken, in plaats van deze naar het plafond te trekken.
  • Installeer een lage stoelrail of lambrisering rond de omtrek van de kamer. Als u de stoelrail en de beschothoogte iets verlaagt, lijken de muren erboven groter.

Smalle kamers

Niet elke stacaravan heeft dezelfde afmetingen, maar veel stacaravans hebben kamers die langer zijn dan breed. Vaak wordt dit gecombineerd met hele smalle gangen, waardoor de woning er krap uit kan zien. Help de kamers in balans te brengen met een paar trucjes die de ruimtes visueel vergroten.

smalle woonkamer
smalle woonkamer
  • Verf een accentmuur aan een van de korte uiteinden van de kamer in een warme kleur en gebruik koele kleuren aan de andere drie. De warme kleur zal visueel samentrekken, waardoor de kamer evenwichtiger lijkt.
  • Installeer tegel-, laminaat- of hardhouten vloeren diagonaal in alle smalle ruimtes van het huis. Diagonale lijnen trekken de aandacht naar de hoeken van de kamer, waardoor de ruimte visueel groter wordt.
  • Zorg ervoor dat de grootte van uw meubel overeenkomt met de grootte van de muur waarop deze staat. Zet bijvoorbeeld een lange tafel of bank op de langere muren, ook al past deze op de kortere. Plaats een boogstoel of bijzettafeltje op de kortere muur om de muur groter te laten lijken.
  • Plaats de meubels in clusters om de ruimte beter te benutten.

Generieke keukens en badkamers

Veel stacaravans hebben bijna dezelfde indeling in de keuken en badkamer. Gedeeltelijk is dit te wijten aan de functie; er is beperkte ruimte, dus er wordt een ontwerp gebruikt dat als het beste gebruik van de ruimte wordt beschouwd. Dit kan echter leiden tot ruimtes die niet als de jouwe aanvoelen.

Er zijn tal van manieren om een persoonlijke stempel op deze ruimtes te drukken, zonder dat er sprake is van een volledige of zelfs gedeeltelijke renovatie. Voer een van deze schakelaars of cosmetische updates uit om het uiterlijk van deze ruimtes te veranderen.

Witte keuken met metrotegel
Witte keuken met metrotegel
  • Verwijder de kastdeuren van de bovenste keukenkastjes en schilder de muren achter de zichtbare planken met een herhalend patroon zoals traliewerk of visgraat. Dit zorgt niet alleen voor interesse in de ruimte, het zorgt er ook voor dat de keuken groter lijkt en dat je kunt pronken met je gerechten.
  • Verf je laminaatwerkblad met kunststeenverf en verzegel het met verschillende lagen zeer glanzend polyurethaan. Dit geeft uw keuken de kleur, glans en stijl van echte steen, zonder het gewicht of de kosten.
  • Installeer een achterwand van een metrotegel rond de omtrek van de keuken, waarbij u de tegels net voorbij de kasten uitstrekt om de grootte en vorm van de keuken te helpen afbakenen. Subway-tegels zijn uitstekend in kleine ruimtes, omdat je zes volledige lagen tussen het aanrecht en de kasten kunt plaatsen en ze de aandacht trekken langs de omtrek waardoor de keuken groter lijkt dan hij is.
  • Voeg een paar decoratieve tegels of een decoratieve rand toe aan de achterwand, waarbij je het grootste deel eenvoudig houdt om de ruimte niet te overbelasten.
  • Verwijder de wastafel uit je badkamer en installeer in plaats daarvan een aan de muur hangende wastafel. Door de wastafel lijkt de badkamer groter. Om je toiletartikelen op te bergen, hang je een kastje boven het toilet, of zet je een verrijdbaar wagentje onder de gootsteen.
  • Verwijder het bestaande medicijnkastje of de spiegel met de bevestigde lampen en vervang deze door een houten kast of spiegel in een kleur die past bij het houtwerk van het huis voor een op maat gemaakte, ingebouwde look. Installeer schansen aan weerszijden voor taakverlichting die het decor verbetert.
  • Als er een raam in de badkamer zit, verwijder dan de huidige dorpel en vervang deze door iets decoratiefs, zoals een stuk marmer, hardhout of tegels. Maak hem extra diep en vul hem met accessoires of planten.

Niet gecentreerde of te kleine vensters

Gordijnen van vloer tot plafond
Gordijnen van vloer tot plafond

Als de ramen in je huis niet helemaal in het midden van de kamer staan, of kleiner zijn dan je zou willen, overweeg dan om de hele muur van vloer tot plafond te bedekken met gordijnen. Deze dramatische look zorgt er niet alleen voor dat uw plafond groter lijkt, maar maskeert ook de ramen, terwijl ze toch functioneel blijven; sluit gewoon de gordijnen terug wanneer je maar wilt.

Maak uw huis uw eigen

Het maakt niet uit in welke maat of vorm uw stacaravan zich momenteel bevindt, het is altijd mogelijk om uw eigen stempel te drukken op de algehele stijl van de ruimte. Gebruik deze tips om de kamers groter en luxueuzer te laten aanvoelen en om uw huis uw eigen huis te maken.

Aanbevolen: