15 ingenieuze manieren om een oude deur opnieuw te gebruiken

Inhoudsopgave:

15 ingenieuze manieren om een oude deur opnieuw te gebruiken
15 ingenieuze manieren om een oude deur opnieuw te gebruiken
Anonim

Maak een oude deur weer nieuw met onze nuttige en mooie upcycle-ideeën.

restauratie van upcycling van deuren
restauratie van upcycling van deuren

Iedereen moet af en toe aan de doe-het-zelf-kriebels krabben, maar er is geen reden om nu al te beginnen met het afbreken van de muren in de woonkamer. Neem een pagina uit het sluwe doe-het-zelfboek en gebruik in plaats daarvan een oude deur. Iets ouds nemen en er iets compleet nieuws van maken zou een perfecte balsem moeten zijn voor die creatieve drang.

Gebruik oude deuren om uw tuin te verfraaien

Of je nu op een paar uitgestrekte hectares woont of beperkt bent tot het kleine perceel op de patio van je appartement, er zijn een paar eenvoudige manieren om een oude deur in je buiteninrichting te integreren.

Creëer een plek voor hangende plantenbakken

Als je niet veel tijd over hebt, kun je de hoofdvorm en stijl van de deur behouden en gewoon een paar ophanghaken aan de voor- of achterkant toevoegen. Als je hem tegen je veranda of de zijkant van je huis zet, kun je er een paar van je favoriete plantenbakken aan hangen. Als je niet wilt dat je deur te verweerd wordt, zorg er dan voor dat je hem in een beschermende spray smeert voordat je de hangende plantenbakken ophangt.

Antieke glazen deur
Antieke glazen deur

Transformeer het in een tuinlatwerk

In het belang van duurzaamheid en thuis tuinieren/landbouw kan een gerecyclede oude deur zelfs dienen als een geweldig raamwerk voor een traliewerk. Wijnplanten zoals blauwe regen en tomaten hebben een latwerk nodig om naar boven te klimmen, en door de middenstukken van een deur uit te snijden en het raamwerk te verlaten, kun je iets krijgen om ze aan te bevestigen.

Maak een picknickbanktafel

Als je graag buitenfeesten en bijeenkomsten organiseert, dan is het samenstellen van een picknickbank met behulp van een oude deur een slimme manier om je feestruimte te laten opvallen tussen de Ikea-bankjes in de buurt. Het enige wat je nodig hebt is de deur als tafelblad te gebruiken in plaats van houten planken.

Maak een decoratieve toegangspoort

Als je een leuke bed-and-breakfast runt of erover denkt om fotoshoots in je achtertuin te organiseren, is een decoratieve toegangspoort met een paar oude deuren een unieke manier om dat te doen. Creëer echt een geïnspireerde Anne of Green Gables-esthetiek met deze Edwardiaanse sprookjesachtige gazonkunst.

Dubbele deur bruiloft prieel
Dubbele deur bruiloft prieel

Stel een vogelvoeder samen

Verander je achtertuin in een vogel- en/of eekhoornparadijs door vogelvoerstations in een doos op te zetten tegen een hergebruikte deur. De eenvoudigste manier om dit te doen is door een paar losse vogelhuisjes in de plank te spijkeren en op verschillende plekken aan de deur een paar kleine houten pluggen te lijmen, zodat de vogels ergens kunnen rusten als ze niet aan het eten zijn.

Upcycle oude deuren voor interieurdecoratie

Perfect voor mensen die in kleinere ruimtes wonen of op plaatsen die ze niet mogen veranderen. Deze niet-invasieve decoratieve ideeën voor hoe je een oude deur opnieuw kunt gebruiken, zullen je huisbazen tevreden houden en de serotonine laten stromen.

Stel een kleine ladder samen

Dit is een knutselwerkje dat wat meer tijd en ervaring kost om in elkaar te zetten, maar het kan er geweldig uitzien als het klaar is. In wezen kun je een oude deur nemen en deze strippen voor materialen, zoals veel teruggewonnen kunstenaars doen. Met behulp van touw, traditionele meubeltimmertechnieken of zelfs houtlijm kun je je latten aan het frame vastmaken en zo een schattig klein laddertje creëren.

Note- Dit is bedoeld voor esthetisch en decoratief gebruik, niet voor een praktisch doel, dus je moet niet op je zelfgemaakte ladder springen zonder deze goed te testen kan meer dan een paar kilo bevatten.

Antieke boomtak, op een boerderij gemaakte ladder
Antieke boomtak, op een boerderij gemaakte ladder

Maak een stoel

Als je bedreven bent in houtbewerking, dan ziet een oude deur er waarschijnlijk uit als dollartekens, vooral vanwege hoe duur hout tegenwoordig is. De grondstoffen in een oude deur, vooral een deur van meer dan 100 jaar geleden, kunnen worden gebruikt om nieuw meubilair te maken. Je kunt gemakkelijk een stoel samenstellen met het teruggewonnen hout van een oude deur.

Geen venster, geen winst

Je zult met genegenheid nadenken over dit decorstuk als het klaar is; immers geen ruit, geen winst als je van een oude deur een spiegel maakt. Bij een oude deur met raam kunt u met de juiste bescherming de middenruit uitzagen en vervangen door spiegelglas. Verander je woonkamer in een rustiek paleis van Versailles met een enorm spiegeldeurstuk als middelpunt.

Rustieke oude raamkozijnspiegel chippy geschilderde vintage conversie
Rustieke oude raamkozijnspiegel chippy geschilderde vintage conversie

Maak een salontafel

Waar laat je je dure Taschen-kunstboeken en oude tijdschriftabonnementen als je geen salontafel hebt? Gelukkig is er ergens op het terrein van je grootouders een oude deur opgeslagen die je kunt ombouwen tot een gloednieuwe salontafel. Omdat salontafels meestal niet zo groot zijn als een hele deur, kun je het beste de deur doormidden snijden voordat je de poten erop bevestigt (en je kunt het overgebleven afval gebruiken om die poten te maken).

Stel een boekenplank samen

Bibliofielen kopen voortdurend nieuwe boeken en hebben bijna geen plek meer om ze neer te zetten, maar een oude deur gebruiken om je eigen boekenplank te creëren is een manier om een klein stukje van jezelf in de boeken te stoppen waar je zo van houdt. Er zijn een heleboel verschillende manieren waarop je dit daadwerkelijk kunt samenstellen, en een daarvan is het bevestigen van zwevende planken die langs de deur lopen en onzichtbare boekensteunen gebruiken om je boeken op hun plaats te houden.

Herstructureer uw ruimte met een scheidingswand

Of je nu een handvol oude deuren van hetzelfde pand kunt vinden of een funky selectie van niet-overeenkomende deuren hebt, het enige dat je nodig hebt zijn een paar metalen scharnieren die je bij je plaatselijke ijzerhandel kunt kopen en een liniaal om ervoor te zorgen dat je ze allemaal op gelijke afstand van elkaar plaatst. Schroef de scharnieren op minstens twee of drie deuren op hun plaats en je hebt een ouderwetse scheidingswand gemaakt. Toegegeven, deuren zijn veel zwaarder dan zeefdrukken, dus je zult dit armatuur waarschijnlijk alleen willen bouwen als je van plan bent het op een specifieke plek achter te laten, tenminste op een semi-permanente basis.

Maak je handen vuil met oude deur DIY

Als je creatief bezig bent en je handen een beetje vies willen maken, kun je met je fantasie en een beetje inspiratie een zelfgemaakt, gerecycled deurstuk samenstellen.

Illustrateer een muurhanger

Je hoeft geen kunstenaar van wereldklasse te zijn om een kleurrijk en expressief kunstwerk te kunnen maken dat je met trots in je woonkamer zou kunnen ophangen. Als je niet weet waar je moet beginnen met het creëren van een mooi middelpunt door een oude deur als canvas te gebruiken, zoek dan naar kleuren die complementair zijn aan de kleuren die al aanwezig zijn in de kamer waarin je de deur plaatst. Bijvoorbeeld een warme taupekleurige muur. zou er goed uitzien met vergelijkbare warme kleuren zoals rood, oranje en groen.

Kunstgeschilderde kastdeur Schilderachtig deurpaneel
Kunstgeschilderde kastdeur Schilderachtig deurpaneel

Maak een interactief schoolbord

Deze doe-het-zelfactie duurt maar een paar uur, en het grootste deel bestaat uit wachten tot de spuitbus is opgedroogd. Als je wilt dat een doe-het-zelf-krijtbord perfect gelijkmatige lijnen krijgt, moet je de delen afplakken die je niet wilt laten spuiten. Als je er klaar voor bent, kun je een spuitbus op schoolbord- of schoolbordverf nemen en de gewenste plekken bedekken.

Maak een schoenenrek

Als je een enorme schoenencollectie hebt en je kunt deze nergens neerzetten, gebruik dan een oude deur om een schoenenrek met karakter te creëren in plaats van bij te dragen aan grote bedrijven en producten te kopen die niet bedoeld zijn om lang mee te gaan. Bevestig een reeks schoenhaken of op maat gemaakte kaartenbakjes in de deur, zodat je favoriete paar erin past.

Maak een fotolijst

Als je een gescheurde hordeur hebt liggen, ben je halverwege met het maken van een rustieke fotolijst. Wie heeft er een plakboek nodig dat je opbergt en slechts af en toe bekijkt, terwijl je je hele leven tentoon kunt stellen zodat jij en je gasten ervan kunnen genieten? Met behulp van enkele pluggen kunt u delen van de hordeur afzetten om thematische gebieden te creëren, of deze leeg laten voor een mengelmoes van uw favoriete foto's. Als je echt veel tijd hebt, kun je het scherm eruit halen en vervangen door kippengaas, voor de ultieme boer-tot-tafel-sfeer.

Als een deur sluit, gaat een andere deur open

Laat je niet afschrikken door een leeg canvas, zoals een oude boerderijdeur, Franse deur, glazen schuifdeur of hordeur. Er zijn zoveel manieren om een persoonlijke stempel op een gebruikt meubelstuk te drukken, dat je alleen beperkt wordt door je verbeeldingskracht.

Heb je nog wat oude ramen liggen? Je kunt ook vintage en antieke ramen opnieuw gebruiken.

Aanbevolen: