15 Badkamerplankdecoratie-ideeën met stijl & Functie

Inhoudsopgave:

15 Badkamerplankdecoratie-ideeën met stijl & Functie
15 Badkamerplankdecoratie-ideeën met stijl & Functie
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Van praktische opbergers tot decoratieve flair: je badkamerplanken zijn een kans om je stijl en persoonlijkheid te laten zien. Als u niet zeker weet hoe u uw badkamerplanken moet stylen of hoe u de planken net zo mooi als functioneel kunt maken, helpen deze tips u om uw badkamer als een professional in te richten. Grijp naar de decoratie waar je van houdt en items die een doel dienen voor een prachtig versierde badkamerplank die de stijl van je ruimte verbetert in plaats van er de aandacht van af te leiden.

Gebruik statement-stukken op een richelplank

Afbeelding
Afbeelding

Als je een plank in je badkamer hebt (waarschijnlijk achter een toilet of in de buurt van een douche), kun je deze ruimte uitsluitend voor decoratie gebruiken. Kies opvallende stukken zoals prachtige keramiek en vazen of artistieke sculpturen om uw persoonlijke stijl te accentueren en het kleurenpalet van uw badkamer te benadrukken.

Maak een kleine ruimtewerk

Afbeelding
Afbeelding

Als de ruimte in je badkamer aan de kleine kant is, gebruik dan zoveel mogelijk muurruimte en zoek naar manieren om de opslagruimte daar te maximaliseren. Een cubby-plank die ingebouwde kasten nabootst, waarin u uw toiletartikelen, handdoeken, decoratieve elementen en al het andere dat u nodig heeft, esthetisch binnen handbereik kunt opbergen.

Gebruik glazen planken in een nis

Afbeelding
Afbeelding

Als je de ruimte in je badkamer maximaliseert met verzonken opbergers, probeer dan glazen planken om de ruimte een opener gevoel te geven. De luxe uitstraling van glas vormt een aanvulling op een neutraal kleurenpalet en laat uw andere luxe badkamerdetails goed tot hun recht komen.

Gebruik een ladderplank

Afbeelding
Afbeelding

Een leunend ladderplankje past zo goed in een spa-esthetiek voor uw badkamer. Gebruik dit om uw interieur onder de aandacht te brengen, uw huidverzorgings- en toiletspullen binnen handbereik te houden en zelfs uw handdoeken op te hangen tussen gebruik. Deze optie neemt wat meer vloeroppervlak in beslag, maar voegt zoveel stijl toe aan de kamer.

Meerdere uitsparingen toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Als je geen vloerruimte hebt voor vrijstaande planken of als je een grote verzameling zwevende kasten wilt vermijden, zijn uitsparingen de beste keuze. Eén in de douche is functioneel, één boven het toilet is een decoratieve vitrine, en één boven de gootsteen houdt je favoriete huidverzorgingsartikelen op een esthetische manier binnen handbereik.

Probeer een lange, ondiepe plank

Afbeelding
Afbeelding

Als je jezelf een maximalist noemt of houdt van de verzamelde look van eclectische interieurs, dan is deze badkamerstijlhack perfect voor jou. Installeer een lange, ondiepe plank over de lengte van een badkamermuur. Eén die achter je toilet en boven je wastafel loopt, heeft de voorkeur. Combineer kunstwerken, stijlvolle productflessen, kleine decoraties en een paar planten voor een opzettelijke en verzamelde look.

Breng alle manden binnen

Afbeelding
Afbeelding

Manden en bakken zijn je beste vrienden als je opbergruimte nodig hebt die er mooi uitziet. Berg je reservetoiletpapier, haarstylingtools, make-up en toiletartikelen op in een paar decoratieve manden die bij jouw stijl passen. Zoek naar een mix van texturen die de kleuren van je badkamerontwerp aanvullen.

Kies planken met haken

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar de juiste planken voor je badkamer, zoek dan voordat je zelfs maar aan decor kunt denken naar planken die andere functionele doeleinden dienen. Haken onder je planken zijn perfect om de ruimte te maximaliseren, omdat je er handdoeken, handdoeken, loofa's en andere badkamerbenodigdheden in kunt opbergen.

Stijlplanken met elegantie

Afbeelding
Afbeelding

Het belangrijkste dat je wilt vermijden bij het stylen van je badkamerplanken is rommel. Kies in plaats daarvan voor elegantie waar je maar kunt. Glazen potjes, mooie parfumflesjes, stijlvolle opbergmandjes en voldoende ruimte om hem open te laten voelen zijn prachtige uitgangspunten. Plaats enkele kunstwerken, bloemen of decoratieve snuisterijen waar ze van nature zouden passen en kies een neutraal kleurenschema om de ruimte eenvoudig en verfijnd te houden.

Rol je handdoeken

Afbeelding
Afbeelding

De kleinste details zijn belangrijk als je de planken in je badkamer decoreert, zelfs hoe je je handdoeken tentoonstelt. Sla het slordige gestapelde uiterlijk over en rol in plaats daarvan je handdoeken. Je kunt ze indien nodig nog steeds in piramidestijl stapelen, maar deze look is veel eleganter en minder afleidend dan een scheve toren van handdoeken.

Introduceer enkele spa-vibes

Afbeelding
Afbeelding

Als je aan mooie badkamers denkt, denk je zeker aan spa-vibes. Geef uw badkamer de hoogwaardige upgrade waar hij om smeekt met uw plankenkeuzes. Kleine, vrijstaande planken met een doordacht decor en een eenvoudige styling zorgen ervoor dat uw badkamer aanvoelt als een luxe toevluchtsoord. Kies voor houten planken om het natuurlijke spa-thema te accentueren en toon uw producten in bijpassende glazen flessen voor een samenhangende uitstraling.

Sla de productverpakking over

Afbeelding
Afbeelding

Als je maar één ding doet om de inrichting van je badkamer een upgrade te geven, dan is het wel deze designerhack. Verwissel al uw typische productverpakkingen (denk aan handzeep, lotion en wattenstaafjes) en plaats uw benodigdheden in prachtige containers die bij uw stijl passen. Of je nu kiest voor glazen potten, houten kommen of metalen jerrycans, maak er een gewoonte van om al je meest gebruikte badkamerartikelen in een mooie container te plaatsen wanneer je ze moet bijvullen.

Versterk de vintage sfeer

Afbeelding
Afbeelding

Er is iets elegants aan vintage badkamerdetails. De stijl is gastvrij, koninklijk en gemakkelijk te realiseren. Voeg een paar vintage of verzamelde stukken toe aan het decor van je badkamerplank om karakter in de ruimte te creëren en het minder als een nutsruimte in je huis te laten voelen.

Probeer een vrijstaande plank

Afbeelding
Afbeelding

Je badkamerruimte is misschien klein, maar je kunt waarschijnlijk een kleine vrijstaande plank plaatsen als je wat extra opbergruimte nodig hebt. Je kunt er een mooi accentstuk van maken in je badkamer en het zien als een kans om een gedurfde accentkleur, extra textuur, vintage flair of een functionele ruimte voor al je badkamerproducten toe te voegen.

Gebruik een rollend wagentje

Afbeelding
Afbeelding

Als je houdt van het uiterlijk en de luxe van een bijzettafel of plank, maar je houdt er niet van om deze altijd daar te hebben, dan is het tijd om te investeren in een rollend karretje. Je kunt voor ultramodern of antiek gaan, maar het gaat erom een karretje te vinden dat ongeveer even hoog is als je badkuip. Gebruik dit om bloemen en luxe artikelen tentoon te stellen als er gasten zijn, of gebruik het als u de kinderen een bad geeft. Hoe dan ook, je kunt hem in een kleine linnenkast of achter een deur stoppen als hij niet in gebruik is, om hem uit het zicht te houden en ruimte vrij te maken in je badkamer.

Stijl je badkamerplanken met vertrouwen

Afbeelding
Afbeelding

Het belangrijkste dat u in gedachten moet houden wanneer u uw badkamer opfrist en opnieuw inricht, is dat u wilt dat de ruimte uw stijl weerspiegelt en tegelijkertijd aan uw behoeften voldoet. Kies planken die groot genoeg zijn om uw spullen in op te bergen en tegelijkertijd een stijl hebben die bij uw huis past. Wanneer de planken in uw badkamer zowel functioneel als mooi zijn, zult u vertrouwen hebben in uw stijlkeuzes.

Aanbevolen: