Episch en duurzaam: de populairste superhelden ter wereld

Inhoudsopgave:

Episch en duurzaam: de populairste superhelden ter wereld
Episch en duurzaam: de populairste superhelden ter wereld
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Wees niet bang, 's werelds grootste superhelden zijn hier. En wie zul je voor je ogen aantreffen?

Nou, afhankelijk van wie je het vraagt, is de meest populaire net zo subjectief als hoeveel melk je wilt bij je ontbijtgranen en de perfecte kussenzachtheid. Maar met wat superheldenwiskunde en een beetje hulp van entertainment- en enquêtesites als Book Riot en Zavvi kwamen we erachter dat deze helden tot de populairste superhelden ter wereld behoren.

Superman

Afbeelding
Afbeelding

De eerste superheld die in je opkomt? Het is geen vogel, het is geen vliegtuig, het is Superman! De populariteit van Superman, zeker de eerste moderne superheld, is te danken aan zijn belichaming van altruïsme en macht. Wie kan de sympathie en populariteit van Superman ontkennen, met zijn goddelijke capaciteiten in contrast met zijn bescheiden wortels in het Midwesten?

Batman

Afbeelding
Afbeelding

Net als velen van ons is Batman een sterveling, maar hij vliegt tussen de goden van de superheldenwereld. Batman is een doorsnee, normaal mens zonder superkrachten, maar vertrouwt in plaats daarvan op zijn intelligentie, detectivevaardigheden, technologie en rijkdom. (Nadruk op technologie en rijkdom.) Zijn duistere en complexe karakter, soms humeurig en bruisend van angst, spreekt velen aan.

Wonder Woman

Afbeelding
Afbeelding

De populariteit van Wonder Woman is geen mysterie: ze is een van de eerste en meest iconische vrouwelijke superhelden. Ze is een symbool van kracht, wijsheid en hoop. Ze is een geliefd feministisch icoon en inspiratiebron en vertegenwoordigt een sterke en onafhankelijke vrouw in een door mannen gedomineerd superheldenlandschap.

Spider-Man

Afbeelding
Afbeelding

Velen houden van Spider-Man vanwege zijn herkenbare problemen en persoonlijkheid. (Hoewel we allemaal klaar zijn voor de spinnenbeet, bedankt!) Peter Parker is een normale tiener die school, werk en zijn eigen ontluikende sociale leven moet combineren terwijl hij een superheld is. Een superheld met spidey-zintuigen!

Iron Man

Afbeelding
Afbeelding

Tony Stark, het brein, de sass en de man achter Iron Man, is een charismatisch en geestig personage - bijna in zijn nadeel. Het lijdt geen twijfel dat de moderne Iron Man zijn populariteitsgolf te danken heeft aan de vertolking van Robert Downey Jr. in het Marvel Cinematic Universe. Dat is geen wonder, want mensen houden van zijn genialiteit, ego en verlossingsboog. (En ook die van Downey Jr.)

Captain America

Afbeelding
Afbeelding

Het is geen toeval dat de sympathieke Chris Evans Steve Rogers perfect portretteert - een symbool van patriottisme en morele onvergankelijkheid, die met zo weinig begon. Hij transformeert in een supersoldaat, klaar om fouten recht te zetten en in een oogwenk te verdedigen, hij is een baken van gerechtigheid waar mensen verliefd op zijn geworden.

De flits

Afbeelding
Afbeelding

Dankzij zijn supersnelheid behandelt The Flash alle problemen op zijn eigen unieke manier. Zijn associatie met tijdreizen en verschillende dimensies zorgt ervoor dat hij zich onderscheidt van de roem, technologie en gadgets van zijn mede-superhelden. Om nog maar te zwijgen: het voegt ook een laagje complexiteit en intriges toe aan zijn verhalen.

Thor

Afbeelding
Afbeelding

Het v alt niet te ontkennen dat Thor de strijd met zich meebrengt. De Noorse god van de donder voegt een legendarisch en mythologisch aspect toe aan het superheldengenre. Chris Hemsworth, een van de populairste helden, siert het scherm in veel van Marvel's populairste verhaallijnen als Thor.

Zwarte weduwe

Afbeelding
Afbeelding

Natasha Romanoff, de Black Widow, was ooit een spion en tegenstander van Iron Man en werd al snel een favoriet bij fans. Haar snelle humor, scherpe geest en complexe achtergrondverhaal hebben haar tot een toonaangevende superheld Avenger gemaakt.

Zwarte Panter

Afbeelding
Afbeelding

T'Challa, ook bekend als de Black Panther, brengt diversiteit in de superheldenwereld. Uit het Afrikaanse land Wakanda was de Black Panther meteen een favoriet onder de fans. Zijn combinatie van wijsheid, rijkdom en fysieke bekwaamheid maakt hem tot een favoriete superheld om voor te juichen.

Captain Marvel

Afbeelding
Afbeelding

Carol Danvers, ook bekend als Captain Marvel en een van Marvel's sterkste superhelden, is geen vergelijking of vijand van Wonder Woman en is onmiskenbaar populair vanwege haar krachtige vertegenwoordiging van vrouwen. Haar eigen belangrijke rol in het Marvel Cinematic Universe maakt haar natuurlijk tot een van de meest populaire superhelden.

Hulk

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs met de worsteling van Bruce Banner met zijn alter ego, de Hulk, is het zijn dwingende interne conflict waar zo velen zich mee identificeren en voor juichen. De brute kracht van de Hulk en de balans tussen mens en monster maken zijn superheldenkarakter alleen maar vertederend.

Groene Lantaarn

Afbeelding
Afbeelding

Het idee van een intergalactische politiemacht en een ring met macht die alleen wordt beperkt door de verbeelding van de gebruiker, verblindt de bevolking rechtstreeks uit de lucht en voorbij de sterren, en voegt een nieuw tintje toe aan het gebruikelijke superheldengenre. Dit maakt Green Lantern een onmiskenbare favoriet bij fans. Wie van ons zou tenslotte niet graag zo’n sieraad willen bezitten?

Aquaman

Afbeelding
Afbeelding

Ga onder de golven door naar het koninkrijk Aquaman. Het is het onderzeese koninkrijk van Aquaman en zijn unieke vaardigheden waardoor hij opv alt tussen alle landrotten. Met een recente heropleving van de Aquaman-verhaallijn blijft zijn populariteit alleen maar groeien.

Wolverine

Afbeelding
Afbeelding

Bekend om zijn norse persoonlijkheid, genezende factor en iconische adamantiumklauwen, maakt Wolverine's veelzijdige persoonlijkheid (en hebben we zijn klauwen al genoemd?) hem tot een van de meest geliefde en populaire superhelden in de X-Men-franchise. Zijn ingewikkelde verleden en anti-heldenkarakter dragen alleen maar bij aan zijn populariteit.

De populairste superhelden ter wereld

Afbeelding
Afbeelding

Dus wie is de populairste superheld aller tijden? Hoewel dit onmiskenbaar de meest populaire superheldenpersonages zijn, is het moeilijk te zeggen of Superman of Batman degene is die de superheldenkroon pakt. Beide personages blijven het superheldengenre beïnvloeden en zijn al decennia lang populair.

Het is deze lange levensduur en blijvende aantrekkingskracht die niet alleen Superman en Batman, maar ook de bovengenoemde superhelden tot sterke kandidaten maakt die het waard zijn om bekend te staan als de populairste superheld aller tijden.

Aanbevolen: