10 vintage Lego-sets waar je als kind dol op was

Inhoudsopgave:

10 vintage Lego-sets waar je als kind dol op was
10 vintage Lego-sets waar je als kind dol op was
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Deze vintage Lego-sets hebben misschien niet allemaal veel waarde bij de bank, maar ze zijn zeker stapels stenen waard in je nostalgische hart dat van Lego houdt. Blader eens door deze vintage sets terwijl je weer verliefd wordt op Lego. En ja, als je eenmaal klaar bent met die golf van jeugdherinneringen, ga je misschien op zoek naar die oude sets van weleer.

6080: Koningskasteel

Afbeelding
Afbeelding

Wat v alt er vanaf de kindertijd meer op dan spelen als ridder of als heerser van het kasteel van de koning? Deze vintage koninklijke set verscheen in 1984 in de Lego-scene, compleet met een ophaalbrug en paarden voor een goede gameplay. En er is geen tekort aan doen alsof met 12 minifiguren.

Ooit kostte deze set $ 53,00, maar nu kost het je ongeveer $ 200.

6394: Metropark en servicetoren

Afbeelding
Afbeelding

Deze vintage Lego-set uit 1988 zal je meteen in de kindertijd raken. Het heeft niet alleen bewegende delen om de Lego-auto te schrobben, maar het heeft ook een lift om de auto's van niveau naar niveau te verplaatsen om ze na het schoonmaken te parkeren. Wie van ons gebruikte die hogere niveaus dan niet als excuus om met auto's over het meubilair te rijden? Het was de enige logische volgende stap. Sorry mam.

Het enige nadeel van dit nostalgische stuk? Het kostte $ 59, maar nu brengt deze set maar liefst $ 600 op.

6392: Luchthaven

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Een vliegreisset compleet met een toren, vliegtuig, helikopter, landingsbaan en helihaven? Waar kon een beginnende luchtvaart- en reisnerd in zijn jeugd in 1985 nog meer van dromen dan deze vintage Lego-set? Deze zoomwaardige Lego-stukken werden gewaardeerd van $ 53 tot ergens tussen $ 100 en $ 900, afhankelijk van de staat. Dat is nog steeds veel goedkoper dan een Cessna.

Misschien heb je de wereld achter je gelaten in je forensjet.

6346: Shuttle-lanceringsploeg

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Over zoomwaardige nostalgische en vintage Lego-sets gesproken: richt je blik zo voorbij de stratosfeer en bereid je voor om met deze bemanning op te stijgen naar je herinneringen. Deze set uit 1992, een baby uit de jaren negentig, was de droom, van het in positie trekken van de shuttle tot het onvermijdelijke geschreeuw van "schiet eraf!" Deze set van € 39 kost nu € 37 tot bijna € 400.

10497: Galaxy Explorer

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Ontdek het leven tussen de Lego-sterren met een vintage maar oogverblindend technisch raketschip. Compleet met zitplaatsen voor vier EN rover plus een robot, er is geen plek op de Lego-maan of een intergalactische planeet die hiermee onontdekt bleef in je speelgoedkist. En je kunt je gelukkige sterren bedanken, want ondanks dat het een vintage speelgoed was, ging deze set op de markt voor $ 100, en je kunt hem nu nog steeds voor ongeveer dat bedrag kopen.

4030: Vrachtvervoerder

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Van de sterren tot de zee, vintage Lego-speelgoed had geen tekort aan transportmiddelen of minifiguren die klaar stonden om wat werk te verzetten. Terwijl jij in 1987 in het water plonst, kunnen jij en drie van je minifiguren-vrienden dozen met stenen op en van het schip verplaatsen. Allemaal onderdeel van een dag hard werken. En dat heb je nodig, want het kostte $44, maar nu kost deze lading ergens tussen de $150 en $400.

6397: Gas N'Wash Express

Afbeelding
Afbeelding

Herinner je je nog dat je je Lego meenam op roadtrips? Natuurlijk deed je het. Dat was het leukste aan deze vintage Lego-set uit 1992. Alleen jij kon je Lego-tank vullen en een mooie Lego-wasbeurt geven voordat je weer op pad ging. En je zult geen plekje of reparatie missen met die kleine Lego-borstels en reserve-auto-onderdelen.

Mogelijk moet je een paar van je auto-onderdelen verkopen om de gloriedagen opnieuw te beleven met deze set uit je kindertijd. Zodra $ 52, kost dit $ 62 tot $ 300.

6082: Vuurspuwend fort

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Speeltijd als kind was nooit compleet zonder draken om te verslaan. Weet je nog dat je bovenop de berg zat met zes minifiguren en een aanvalsplan schetste? En wat betreft het moment waarop je de draak ving? Je kunt je gevangen draak natuurlijk altijd in de put verstoppen. Dit is een vintage Lego-set die ruikt naar kindertijd.

Het nadeel van het achtervolgen van al die draken? Dit was $64, en vroeger kostte het $160, maar een nieuwe draak wordt gedood voor $1.500.

493: Ruimtecommandocentrum

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Het is 1978, slechts negen jaar na de maanlanding, en je droomt ervan hoe je naar de ruimte kunt gaan. Dankzij deze vintage Legoblokjes herbeleef je die herinneringen. Terwijl je meegaat naar Summer Nights, Last Dance en Wheel in the Sky, zijn er geen grenzen aan de kinderzomers waar deze vintage Lego-set je aan kan herinneren.

Nadeel: dit is een lastig klassiek speelgoed uit de kindertijd om te vinden, en kan ongeveer $ 500 of zo kosten.

2381: Lego-emmer

Afbeelding
Afbeelding

De mogelijkheden waren eindeloos met een vintage Lego-speelgoedemmer. Hoewel het niet echt een set is, is niets zo nostalgisch als het om Lego gaat als een emmer die je op de grond kunt dumpen. Vanaf de jaren zeventig kon je emmers met gigantische Lego-blokken vinden in de vorm van Duplo of klassieke stenen. Als je een set pakt, is het top vintage Lego.

Vintage Lego op de plank zetten om een goede reden

Afbeelding
Afbeelding

Ga terug naar een andere steen in de tijd met de vintage Lego-sets waarmee je bent opgegroeid, of misschien degene waar je als kind altijd naar toe rende bij de buren om mee te spelen. Het is ongelooflijk hoe zoiets kleins je naar een andere wereld kan vervoeren.

Aanbevolen: